Apartmani Pašman

Pašman je otok u Dalmaciji, u slikovitom Pašmanskim kanalom po kojemu su, poput niske bisera, razasuti deseci malenih otočića od odvojen gradova Zadra i Biograda. Morska struja koja mijenja smjer svakih šest sati ovo more čini najčišćim u Hrvatskoj. S otokom Ugljanom povezan je mostom u prolazu Ždrelac, a trajektne veze postoje s Biogradom i Zadrom. Mediteranska klima je razvila bogati biljni i životinjski svijet, mnoge vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva gotovo sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana. Većina stanovnika tipičnih otočkih mjesta, kao što su Ždrelac, Banj, Dobropoljana, Neviđane, Mrljane, Barotul, Pašman, Mali Pašman, Kraj, Tkon i Ugrinić tradicionalno se bavi poljodjelstvom i ribarstvom.

Apartmani Pašman

Popularne kuće za odmor u Pašman, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pašman, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pašman, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pašman, otok

Loading...

Sport i rekreacija

Pašman sa svim svojim mjestima nudi vam razne sportske aktivnosti u i na vodi, a najčešće se radi o sandolinama i daske za jedrenje. Veslati i jedriti možete u mirnim uvalama nedaleko od gotovo svakog mjesta na otoku. Bit ćete u prilici saznati sve što želite o moru i podmorju tek kada zavirite u njegove dubine gdje vas očekuju brojne zanimljive podvodne pećine. Ronjenje je jedan od najpopularnijih morskih sportova. Priroda se izdašno pobrinula za ovu vrstu sporta koji će vam pružiti svu zanimljivost te slikovitost brojnih neistraženih uvala i dubina podmorja, što je zaista prava atrakcija cijele hrvatske obale. Za one sklonije aktivnostima na suhom na otoku postoji šest biciklističkih staza. Okušajte se u pašmanskom izumu - škrapingu, jedinstvenom trekkingu po grubim stijenama (škrapama). Pašman je idealno odredište za sve koji žele provesti aktivni odmor u Dalmaciji.

Kuće za odmor Pašman

Zabava

Posjetite konobe i restorane u kojima ćete svakako kušati plodove mora i polja ekološki zdravog otoka Pašmana. Tradicionalna gastronomija svih pašmanskih mjesta sastoji se u pripremanju brojnih specijaliteta koji se temelje na laganoj hrani, ribi, povrću uz dodatak vrlo kvalitetnog maslinovog ulja sa dalmatinskim začinima kao što su ružmarin i lovorov list koji jelima daju izuzetan okus. Posjetite tradicionalne fešte uglavnom dalmatinskog ribarskog karaktera koje se održavaju u malim mjestima ovog otoka tijekom ljetnih mjeseci.

Smještaj Pašman

Pašman - plaže

Zanimljive uvale i različite, osobito pješčane plaže ovog otoka stavit će točku na "i" vašem odmoru, jer se radi o nekim od najljepših pješčanih plaža Dalmacije. U prolazu Ždrelac smještene su lijepe pješčane plaže koje ovo mjesto čine atraktivnim turističkim odredištem, a naselje Dobropoljana smješteno podno najvišeg otočkog vrha Bokolj također ima pješčanu plažu koja leži neposredno uz naselje.

Znamenitosti

Na ovom otoku možete pronaći ilirske gradove, ostatke gradina, arheološke nalaze iz antičkog razdoblja, vile rustike, mozaike, kameni kip Sv. Mihovila iz XII. stoljeća u Neviđanima i mnoge druge povijesne spomenike. Tu je benediktinski samostan sv. Kuzme i Damjana kod Tkona koji leži na temeljima starokršćanske crkve, sagrađen u XII. stoljeću i izložen utjecaju gotike u XIV. stoljeću bio je poznato glagoljaško središte. Crkvu krasi osobito gotičko raspelo s početka XV. stoljeća. U mjestu Kraj se nalazi franjevački samostan Sv. Dujma datira iz XIV. stoljeća. U njemu se posebno ističu renesansni klaustar, blagovaonica i muzej u kome je posebno vrijedna slika Bogorodice s malim Kristom i Ivanom Krstiteljem.

NOVASOL vam nudi odličnu ponudu kuća i apartmana za odmor iz snova u Dalmaciji!