Zagvozd - smještaj kraj parka prirode Biokovo iznad Baške Vode

Zagvozd je malo mjesto u Dalmaciji koje će vam pružiti iznimno ugodan odmor, daleko od ljetne vreve i u potpuno relaksirajućem i prirodnom okruženju. U Zagvozdu ćete teško pronaći apartman, ali ćete lako pronaći idealnu kuću za odmor koja osim bazena posjeduje sve sadržaje za potpuni komfor.

Općina Zagvozd se dijelom proteže Biokovom, u gorskom dijelu Zagore, odnosno dobrim dijelom obuhvaća prekrasan park prirode Biokovo. Napoleonova cesta sagrađena daleke 1804. nekada je davno spajala Zagvozd s obalom, a danas je to omogućeno tunelom Sv. Ilija kojim se stiže do Baške Vode. Udaljenost Zagvozda od plaža tim je putem svedena na pukih 12 km. Upravo taj jedinstven položaj daje ovoj općini poseban čar.

Zagvozd

Popularne kuće za odmor u Zagvozd

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Zagvozd

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Zagvozd

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Zagvozd

Loading...

Zagvozd - aktivan odmor u krilu Biokova

Kombinacija različitih aktivnosti koje vam omogućuje ovaj položaj čini od Zagvozda idealno odredište u svim godišnjim dobima. Kontinentalna klima donosi ovdje snijeg ponekad već u studenome, međutim to se odnosi na sjeverni dio općine Zagvozd. U parku prirode Biokovo možete uživati tako i zimi i ljeti, a 20 km duga šetnica koja se proteže obalom podno Biokova dostupna je i ugodna šetačima  tijekom cijele godine. Oko stotinjak pješačkih staza Biokova i biciklističkih staza te staza za nordijsko hodanje pruža vam mogućnost obnoviti dušu i tijelo, posebno s obzirom na prekrasne poglede na koje ćete naići putem. Spoj morskog i planinskog zraka miješa se s mirisima borovih šuma, stoga je boravak ovdje preporučen svim generacijama.

Zagvozd je dobro povezan sa svim dijelovima Hrvatske, stoga ćete se lako odlučiti krenuti na poludnevni ili cjelodnevni izlet. Na udaljenosti manjoj od 100 km nalazi se Trogir, na oko 50 km prekrasan Split i antikna Salona, a na manje od 50 km nezaboravan kanjon rijeke Cetine koje nudi beskrajne mogućnosti aktivnog odmora. Također se na niti 20tak kilometara nalazi Modro jezero čija je ljepota nezaobilazna meta brojnih posjetitelja.

Obala podno Biokova

Poznate ljetne manifestacije

Poznate ljetne turističke manifestacije Zagvozda organiziraju se već gotovo dva desetljeća i svake godine iznova nailaze na odličan odjek publike; radi se o kazališnim susretima „Glumci u Zagvozdu“ tijekom kojih se organiziraju i brojni koncerti i predstave. Manifestacija traje duži ljetni period i okuplja brojne glumce iz Hrvatske. Druga je poznata manifestacija ribarska noć „Bunje“ koja se odvija tijekom prve manifestacije i organizira se prve subote u kolovozu u malom mjestu Bunje kraj obnovljenog 5 metara dubokog bunara iz 17.stoljeća, nevjerojatne dužine od 11 m i širine 9, koji tako služi i za plivanje, skokove i vodu pa čak i vaterpolo turnir.

Biokovo - panorama
Modro jezero