Pirovac i Pirovački zaljev

Pirovac je staro naselje nedaleko Šibenika koje se smjestilo u Pirovačkom zaljevu u sjevernoj Dalmaciji, prirodnom fenomenu dugom više od deset kilometara.  Ovaj će vam ambijent pružiti potrebnu relaksaciju te vas napuniti energijom, posebno južni kraj zaljeva Makirina koje je prirodno kupalište s ljekovitim peloidom.

Lei feriehus i Pirovac hos NOVASOL og oppdag Šibenik

Popularne kuće za odmor u Pirovac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pirovac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pirovac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pirovac

Loading...

Povijesna baština Pirovca

Pirovac je i općina koja nema mnogo stanovnika, a sveukupno broji tri naselja, Pirovac, Kašići Putičanje. Svejedno je boravak ovdje ispunjen svim ugodnostima koje pružaju veća mjesta, no bez previše gužve. Pirovac se spominje u XIII st. kao utvrda najstarijeg  hrvatskog plemstva, obitelji Šubić, no njegovo prvotno ime bilo je Slolein odnosno Zlosela, od njemačke riječi Dvorac, Dvorčić, kojih je mnoštvo u okolici Pirovca. Do sredine XIX st. bio je to otočić opasan zidinama kako bi se što bolje zaštitio od silnih osvajača. Iz tih vremena ostala su Vrata preko kojih se ulazilo u naselje.  Za Vrata se vežu mnoge priče i legende, a tako je i sa samim mjestom, koje je povezano i s templarskim uporištem na Vranskom jezeru. Posjetite templarsku tvrđavu u Vrani, utvrdu u Kašiću s vidikovcem, ostatke franjevačkog samostana na otočiću Sustipancu, crkvicu Sv. Marina sa ostacima rimskih građevina, crkvu Svetog Jurja u polju te poslušajte mnoge zanimljive povijesne priče o poznatim hrvatskim obiteljima koje su ovdje boravile. Ovo je mjesto bilo omiljena meta mnogih zbog povoljnih uvjeta za život i zdravstvenih blagodati, ne samo ljetkovitog mulja u Makirini već i čistog morskog ozona i mediteranskog zraka.

Kupanje u Pirovačkom zaljevu

Cjelokupan Pirovački zaljev pogodan je za kupanje, iako su neke plaže i uvale veće i uređenije od drugih. Svaka plaža ima svoju čar, a mnoge su djelomično skrivene u hladu borova. One centralne ponuditi će vam i mnoge aktivnosti i zabavu, kao što su vožnja pedalinama, kanuom, jetskijem i slično, masaže na obali, aquaparkove, štandove s palačinkama, fritulama, raznim rekvizitima za plažu, a moći ćete unajmiti i ležaljke i suncobran. Ako ne volite mnogo ljudi na plaži lako ćete pronaći mirniju uvalu u kojoj ćete predahnuti od užurbanog ritma radnih dana. Svakako se uvečer prošećite uz more i sjednite u neki od kafića dok zalazi sunce.  Osjećati ćete se odlično.

Izletišta i zanimljivosti

Za ljubitelje aktivnog odmora Pirovac nudi mnoge mogućnosti. Smještaj u jednom od apartmana ili kuća za odmor omogućit će vam da sami režirate svoje vrijeme i svoje potrebe. Ovdje ćete sigurno naći idealan smještaj od kojeg brzo i lako stižete i do plaža i do ostalih poznatih lokaliteta kao što su Vransko jezero, prekrasan Šibenik ili brodom do bližnjih otoka. Mnogi su okolni otoci i mjesta vrijedni vašeg posjeta, stoga ako ne želite provesti potpuno miran i relaksirajući odmor upustite se u istraživanje obale, u izlete brodom, u posjet Šibeniku ili Kornatima. Sigurni smo da ćete neke od ovih destinacija obići u vašem sljedećem posjetu Pirovcu, jer ovdje ćete se rado vratiti.