Brač, otkrijte najviši biser Jadrana

Za razliku od tipičnih jadranskih otoka, koji često izgledaju poput kamenih pruga na morskoj pučini, Brač u Dalmaciji ima i svoju unutrašnjost, prebogatu floru i faunu i izrazitiji doživljaj godišnjih doba. Cijeli otok bi mogao biti proglašen jedinstvenim kulturno-povijesnim i prirodnim spomenikom, osobito južna strana, među Vidovom gorom, bolskim Zlatnim ratom i „pustinjom“ Blaca, koja tvori jedinstveni predio u kojem se isprepliću ribarski, težački i pastirski Brač, s mnoštvom kutaka za potpuni osjećaj ugode, samoće i mira, ali i društvenih događanja, plesa, glazbe i sporta. Na otoku pronaći ćete luksuzne vile kao i široku ponudu apartmana i kuća za odmor. Uz katamaranu liniju koja povezuje Bol sa Splitom i Jelsom, postoji trajektna veza između Supetra i Splita te Sumartina i Makarske. Pogledajte NOVASOLovu ponudu smještaja na najvišem otoku Hrvatske pod imenom Brač.

Apartmani Brač

Popularne kuće za odmor u Brač, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Brač, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Brač, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Brač, otok

Loading...

Apartmani i kuće za odmor Brač

Kuće i apartmani na lijepom Braču iz NOVASOLove ponude potpuno su opremljeni, udobni i idealni za miran odmor na Jadranu na koji samo trebate dovesti obitelj ili prijatelje. Apartmani se najčešće nalaze u obiteljskim kućama izgrađenim od poznatog bijelog bračkog kamena gdje je posebno ugodno boraviti, osobito u ljetnim mjesecima. Rezervirajte apartman ili kuću na otoku Braču i započnite svoju jadransku avanturu. 

Smatra se da je naziv Brač oblik drevnog ilirskog naziva za jelena, životinje koju su štovali prapovijesni žitelji ovog otoka. Bračani su ponosni i na činjenicu da se diljem svijeta može naići na građevine od slavnog bračkog bijelog „mramora“. Danas je Brač destinacija poznata ne samo po svojim drevnim tekovinama već i odličnoj ponudi svega što vam treba na odmoru, jedinstvenim krajolicima među kojima se nalaze neobične plaže pa čak i sasvim posebna „pustinja“ te gastronomiji koja će vam „otežati“ povratak kući. Pozivamo vas da upoznate čari ovog jedinstvenog otoka, njegove nedirnute prirode te bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa Hrvatske. Rezervirajte kuću za odmor s bazenom na Braču još danas.

apartmani Brač

Sport i rekreacija

Kada napunite baterije u svom apartmanu ili kući za odmor, iskoristite to za sportske aktivnosti na otvorenom kojih na Braču ne nedostaje: Jedrenje na dasci u kanalu pred Zlatnim ratom na Bolu; paragliding s Vidove gore; Lov u gornjim dijelovima otoka; Planinarski izleti do Dragonjine (Zmajeve) spilje i „pustinje“ Blaca; Šetnje iz Splitske do antičkih kamenoloma pod Škripom, uz sjajno održavane maslinike; jedrenje od uvale do uvale; kupanje na plažama od najfinijeg pijeska i žala - sve to posebno i zajedno u našem pamćenju tvori neizbrisivu sliku koju nosimo s otoka Brača. Imate li dobru kondiciju, obiđite Brač biciklom, jer ima prilično dobru mrežu cesta i staza koja stiže do svih dijelova otoka. Osobito su zanimljiva mjesta u unutrašnjosti koja nisu puna turista, poput sela Dol i Škrip. Ulaskom u njih kao da ste zakoračili u prošlost, a Dol je poznat i po kolaču koji novi njegovo ime – dolska torta ili hrapaćuša.

Pješčane plaže Brač

Zabava na Braču

Brač nije otok ludih noćnih provoda iako će te ljeti naletjeti na festivale elektroničke glazbe i koncerte. Ono što vam jamčimo na vašem odmoru na Braču mirnije je naravi: Sigurno sidrenje u nekoj od dubokih uvala (Milna, Bobovišća, Pučišća); Fotografiranje dramatičnih kraških fenomena na svim stranama otoka; Opušteno sjedenje uz glasoviti brački sir, janjetinu i ribu, uz rakiju i bolski plavac (poznato bračko vino) u nekoj od konoba ili u tišini nekog od pastirskih stanova u unutrašnjosti otoka. U svemu tome možete uživati pored redovitih ljetnih zbivanja kao što su fešte povodom lokalnih svetkovina, ribarske večeri i kao posebnost Supetarsko kulturno ljeto prepuno različitih sadržaja. Za sve željne življeg noćnog života tijekom ljeta idealna su mjesta Supetar i Bol.

Brač - plaže

Među plažama na Braču osobit biser predstavlja Zlatni rat na Bolu koji se odlikuje ne samo svojom prirodnom ljepotom već i s mnoštvom zabavnih i sportskih sadržaja za sve ukuse. Istražite bračku obalu i bez sumnje ćete naći mnoštvo plaža po svom ukusu, jer se obalom ovog otoka protežu zanimljive pješčane, šljunčane te stjenovite plaže. Zapad sjeverne obale od Supetra do mjesta Sutivan pun je šljunčanih uvala okruženih borovima, a krenete li na istok prema mjestu Sumartin, vidjet ćete više pješčanih plaža. Zašto ne biste pogledali ponudu NOVASOLa i izabrali apartman ili kuću za odmor te rezervirali još danas? Kuće za odmor s bazenom autohtonog izgleda izgrađene od bračkog bijelog kamena bit će idealan izbor za odmor s obitelji. Ni ako dolazite u paru ili s prijateljima, nećete ostati kratkih rukava: pronađite upravo one apartmane ili kuće za odmor na Braču o kojima sanjate!

Znamenitosti

  • Muzej otoka Brača u Škripu,

  • pustinja Blaca, koja je ime dobila po pustinjacima koji su u njoj boravili,

  • plaža Zlatni rat - zimski vjetrovi često promijene oblik zlatnog rta u smjeru vjetra i valova, pa ponekad poprimi neobične oblike,

  • špilja Kopačina najzanimljivije je pretpovijesno nalazište na otoku,

  • Zmajeva (Dragonjina) špilja i reljefi u njoj prvorazredni su spomenik pećinskoga samostanskog života popova glagoljaša u XV. stoljeću, te

  • Vidova gora - najviša planina na jadranskim otocima u Hrvatskoj (778 m nad morem).