Apartmani Molat

Jeste li čuli za lijepi Molat? Razmišljate o obiteljskom odmoru o Hrvatskoj? Možda na lijepom "otoku meda" u Dalmaciji?

Molat

Otok Molat

Ime mu se prvi put spominje u VII. stoljeću, a dobio je ime od latinske riječi mellitus, što znači meden. Bio je od davnina poznat po proizvodnji meda. Otok je prekriven makijom, a u posljednje se vrijeme pošumljava primorskim borom, a poznat je i po svojim kraškim špiljama. Sjeveroistočna je obala Molata razvedenija i niska, dok je jugozapadna strma. Molat ima lijepe plaže i uvale, a otočna su pristaništa Lučina i Jazi. Trajektnom linijom je povezan s gradom Zadrom. Cestovno prometovanje je dozvoljeno samo među naseljima otoka Zapuntel, Molat i Brgulje. Zanimljivost Molata je knjižnica sa 6600 knjiga i s više članova nego što mjesto ima stanovnika. Po knjige možete doći u svako doba dana i noći, a članovi ne plaćaju nikakvu članarinu. Mjesto Molat je pitoreskno turističko i ribarsko mjesto. Izrazito razvedena obala prekrivena gustim šumama alepskog bora, razne skrivene pješčane uvale, plaže na obalama kristalno bistrog mora te moderno opremljena luka u zaštićenoj prirodnoj uvali čine Molat idealnom destinacijom za sve ljubitelje istinskog sredozemnog ugođaja. Mjesto Molat ima dvije trgovine, pekarnicu, muzej i nekoliko ugostiteljskih objekata, igralište, svoje središte koje mještani zovu od milja Trzno, plažu zvanu Jazi koja je najpopularnija i najljepša na cijelom otoku Molatu. Molat je jedan od atraktivnijih otoka zadarskog arhipelaga. Pristankom u glavnu luku Lučina, kapaciteta četrdesetak veznih mjesta s osiguranim priključcima za struju i vodu, nudi Vam se mogućnost opskrbe u obližnjim trgovinama kao i mogućnost uživanja u tradicionalnim dalmatinskim jelima obližnjih ugostiteljskih objekata. Mjesto Zapuntel je izvrsno odredište svima koji žele mir vlastite plaže i neometano uživanje u ljetnim sportovima. Okušajte se u sportskom ili podvodnom ribolovu ili pak unajmite plovilo te istražite skrivene kutke ovog mirnog otoka.

Jeste li znali da je ovaj lijepi otok od otoka Ista odvojen samo 155 metara širokim kanalom koji ima svega šest metara dubine?

Pregledajte NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Molatu i uživajte na svom odmoru iz snova u Dalmaciji!