Kuće s bazenom Drniš

Drniš je grad koji je nastao kao utvrda za vrijeme prodora Turaka na podruje Dalmacije. Grad obiluje povijesnim spomenicima kao što su Gradina i Meštrovićevo „Vrelo života“. Kroz grad teče rijeka Čikola. Drniš i šire područje lako su dostupni zbog jako dobrih cestovnih i željezničkih veza sa svim dijelovima Hrvatske. Od Šibenika do Drniša se stiže za dvadesetak minuta lagane vožnje automobilom tako da su vam i morski sadržaji na raspolaganju.

Znamenita drniška Gradina nalazi se na 334 m nadmorske visine i dominira nad Petrovim poljem i putem prema Šibeniku odnosno Kninu, njeni arheološki ostatci potječu od prapovijesti, a zastupljena su gotova sva povijesna razdoblja u kontinuitetu do kraja XIX. stoljeća kada utvrda potpuno gubi na važnosti u Austro-Ugarskoj. Gradina je registrirana kao spomenik kulture, a njeni najstariji dijelovi datiraju još u brončano doba. U Badnju, selu neposredno uz grad Drniš, potvrđeno je postojanje pretpovijesnih, antičkih i srednjovjekovnih lokaliteta. U antici je na području obližnjih sela Biočić i Tepljuh bila dijelom smještena i antička Promona, o čemu svjedoče ostaci arhitekture na terenu. Posjetite Brine i pećine smještene na zapadnom dijelu kanjona rijeke Čikole, 4 km udaljene od Drniša. U jednoj od pećina pronađeni su tragovi najstarije nazočnosti ljudi na prostoru današnje Šibensko–kninske županije. Na području Pakovog Sela nad kanjonom rijeke Čikole nalazi se prapovijesna gradina Osoje. Neizostavan je i posjet Roškom slapu - prostoru rijeke Krke, pored Skradinskog buka, koji je zbog svojih prirodnih i kulturno-povijesnih odlika zasigurno jedan od najvrjednijih dijelova drniške krajine. Posjetite sadašnju crkva Svetoga Ante Padovanskog u Drnišu, sagrađenu sredinom XVI. stoljeća koja je izvorno bila džamija Halil hodže, a visovački su je franjevci pretvorili u crkvu koncem XVII. stoljeća, zadržavši njen izvorni oblik. Posjetite ostatke starodavnih tvrđava Kamičak, Ključica, Nečven i Bogočin o kojoj ima malo povijesnih podataka, ali se zato o njoj raspredaju legende. Kušajte neko od vina s ovog područja, a tradicionalni drniški pršut vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Na drniškom su području aktivna lovačka društva pa se možete okušati i u tom sportu.

Grad Drniš svojim pučkim feštama tijekom turističke sezone daje svoj prilog obogaćenju turističke ponude:

  • Pučka fešta u Pakovu Selu 4. kolovoza

  • Miljevačke užance 21. lipnja

  • Fešta povodom dana zaštitnika grada, svetog Roka 16. kolovoza

  • Festival sira u Drnišu obično se odvija drugog petka u lipnju

Kuće za odmor Drniš

Popularne kuće za odmor u Drniš

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Drniš

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Drniš

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Drniš

Loading...

Znamenitosti - Drniš i okolica

  • Franjevački samostan na otočiću Visovac na rijeci Krki (19 km od Drniša)

  • Roški slap (16 km od Drniša)

  • Manastir Krka iz XIV. stoljeća, kojeg je podigla princeza Jelena, žena kneza Mladena II. Šubića

  • Skradinski buk - posljednja, sedma i najduža sedrena barijera na rijeci Krki i jedna od najpoznatijih prirodnih ljepota Hrvatske

  • Otavice - selo u kojem se nalaze rodna kuća, a i destak minuta hoda od nje Mauzolej najvećeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovica (10 km od Drniša)

  • Ranokršćanski kompleks u selu Trbounje

Pretražite NOVASOLovu ponudu smještaja u Drnišu, rezervirajte svoju vilu ili kuću za odmor iz snova u Dalmaciji i odlično se provedite u Hrvatskoj.

Kuće s bazenom Drniš