Kuće za odmor Norveška

NOVASOL nudi vile, kuće za odmor i apartmane u prostranim dolinama, uz jezera, planine i fjordove u zemlji koja se zove Norveška. Nudimo vam bogat izbor jednostavnih kuća za odmor, onih suvremenijih i luksuznih s vlastitim bazenom na raspolaganju. Odabir odgovarajuće udobne i oku ugodne kuće za odmor jedan  je od najvažnijih uvjeta koje treba zadovoljiti da biste imali kvalitetan odmor. Da bi se saznalo ono najvažnije o Norveškoj, nisu potrebna duga opisivanja niti veliki uvodi. Dobrodošli u Norvešku, zemlju nedirnute prirode, veselih gradova i sela, gustih, zbijenih šuma, dubokih fjordova, visokih planina i razvedene dugačke obale.

Kuće za odmor Norveška

Popularne kuće za odmor u Norveška

Loading...

Apartmani Norveška

Vile, kuće za odmor i apartmani u Norveškoj idealni su za provesti godišnji odmor u gotovo intimnom ozračju. Započnite svoj obilazak i upoznavanje Norveške upravo iz jedne od naših vila, kuća za odmor ili apartmana. Postoje aktivnosti i znamenitosti u Norveškoj koje možete otkriti rezervirate li vilu, kuću za odmor ili apartman u Norveškoj. Najvažnije činjenice o Norveškoj ne trebaju imati ni dugačak opis niti opširan uvod, stoga dobrodošli u Norvešku, zemlju netaknute prirode, gustih šuma, dubokih fjordova, visokih planina i razvedene i dugačke obale. Djeca i odrasli mogu uživati u različitim aktivnostima ili jednostavnom opuštanju i zabavi koje nudi Norveška priroda.

Norveška odmor u gradu

Norveška – zemlja velikih prostranstava

Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih zemalja ne samo Europe već i svijeta. Upravo zato što više od četiri petine stanovništva stanuje u gradovima, stoga je posjetiteljima na raspolaganju izobilje netaknutog krajolika za uživanje. One koji dolaze iz užurbanih gradskih sredina ili gusto naseljenih područja, ovdje će imati priliku doživjeti dosad neviđeni mir, prštavo čist zrak, prostranstva netaknute prirode i beskrajno nebo za promatranje. Niste nigdje doživjeli ovakvu tišinu. Ovo je savršeno mjesto za odmak od šumova svakodnevice i uživanje u sasvim novom ruhu.

Norveška priroda

Norveška je fascinantna zemlja raznolikih i iznimno dramatičnih krajolika kojima se smjenjuju strme i divlje planine, široke ali i tijesne doline, brda i visoravni. Obala je iznimno dugačka s brojnim fjordovima koji su usječeni duboko u kopno i s mnogo većih i manjih otoka na rubu oceana. Manje od 3 % površine je prikladno za poljoprivredu, trećinu zemlje prekrivaju šume, a sigurno prevladavaju iznimno visoke planine i visoravni.

Četiri norveška godišnja doba

Norveška ima sasvim drugačija godišnja doba naspram drugih zemalja Europe. Zima sa snijegom i temperaturama ispod 5 Celzijevih stupnjeva nastupa između studenog i prosinca. Proljeće stiže između travnja i svibnja, a to je vrijeme kada se snijeg topi, a flora i fauna se bude iz zimskog sna. Ljeto, između srpnja i kolovoza, malo je toplije, a proljetno zelenilo je u punom sjaju. Priroda odjene svoje najljepše skute i prikazuje se u svom najljepšem izdanju. Jesen se već osjeća krajem kolovoza, a dani su kraći već sredinom ljeta. Postupno se u kućama pale svijetla, a topla odjeća se vadi iz ormara. Najljepše boje jeseni preplavljuju krajolik, prije nego li ga prekrije zimski pokrivač i mraz. Na krajnjem sjeveru prije početka zime po nekoliko tjedana traje noć, a isto tako prije početka ljeta možete uživati u nekoliko tjedana stalnog dana.

Aktivnosti u Norveškoj

U Norvešku posjetitelji vole doći i ljeti i zimi. Norveška će vam ponuditi odlične mogućnosti za skijanje i nordijsko trčanje zimi, ali i plivanje i planinarenje ljeti. NOVASOLove kuće za odmor nalaze se u blizini tih ponuda, negdje je to duboko u prirodi, daleko od drugih kuća, a blizu fjorda ili nevjerojatnog slapa koji se strmoglavljuje s litice. Osim skijanja, tu je daskanje na snijegu, krpljanje pa čak i bob. Kada je toplije, nema boljih krajolika za vožnju biciklom, pješačenje, planinarenje, rafting i ribolov. Jeste li ikad sami ulovili lososa? Sada imate priliku. Norveška ima i nekoliko odličnih zabavnih obiteljskih parkova. Posjetite nevjerojatno zabavni i veliki Hunderfossen u blizini Lillehammera. Dva sata vožnje jugozapadno od Osla nalazi ne Bo Sommarland, u gradiću Bo, vodeni i zabavni park za cijelu obitelj, najveći takav u cijeloj Skandinaviji. Za manje od pola sata vlakom ili dvadesetak minuta automobilom iz Osla možete stići do TusenFryda, najvećeg zabavnog parka u Norveškoj. Želite li vidjeti nešto čija se ljepota ne može riječima, najbolje da sjever Norveške posjetite krajem rujna, u listopadu, veljači ili ožujku kada najbolje možete vidjeti igru Polarne svjetlosti (aurora borealis). Provedite dan na norveškom ledenjaku, od kojih su neki najviši u Europi, ili u ribolovu u nekom mirnom fjordu.

Norveška kultura

Apartman ili kuća za odmor idealno je ishodište za istraživanje ove lijepe skandinavske zemlje. Upoznajte se s drevnim tradicijama, izvornim receptima i zanatima, folklorom i festivalima. Svako malo mjesto kao i veliki grad nudi mnoštvo prilika za upoznavanje izvorne Norveške poput različitih proslava i lokalnih fešti. Najvažniji dan bez sumnje je Dan Ustava (17. svibnja). Rezervirajte svoju kuću za odmor u Norveškoj i upoznajte je kroz njene nošnje, stare igre, glazbu i izvorne tradicionalne delikatese. Iako većina ljudi vjeruje da je hygge isključivo danski svjetonazor sreće – on je u istoj mjeri i norveški tako da ćete upoznati ne samo toplinu doma za odmor već i toplinu te dobrodošlicu domaćina.

Norveška polarna svjetlost

Odmor u Norveškoj

Otkrijte i upoznajte Norvešku kao zemlju za odmor. Boravite u potpuno namještenim vilama, kućama i apartmanima bilo koje norveške regije. Sve vile, kuće i apartmani opremljeni su individualno da bi vam omogućili upravo onakav odmor kakav tražite. Većinom se radi o drvenim kućama za odmor koje u pravilu imaju kamin i odličan pogled na planine, more ili jezero. One koje su malo luksuznije opremljene ponudit će vam unutarnje bazene, whirlpoole i saune. Norveška vas čeka da vam pruži zasluženi odmor u kući po vašem izboru.