Nin, kraljevski grad za kraljevski odmor

Jeste li ikad posjetili lijepi grad Nin? Želite provesti obiteljski odmor u Hrvatskoj? Možda romantični odmor udvoje u Dalmaciji? Za smještaj u Ninu ne brinite! Apartmani na moru iz NOVASOLove ponude čekaju na vas.

Apartmani Nin

Popularne kuće za odmor u Nin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Nin

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Nin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Nin

Loading...

Kuće za odmor Nin

Pisac Petar Zoranić Ninjanin je očaran i nadahnut prirodnim ljepotama ovog kraja napisao prvi hrvatski roman Planine, a pjesnik Vinko Nikolić Nin je nazvao hrvatskim Betlehemom. Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad u kojem su od VII. do X. stoljeća stolovali vladari i biskupi. Još u antici, poznat kao Aenona, imao je forum, amfiteatar i akvadukt. Smješten na omanjem otoku posred plitke uvale Nin spaja povijesnu baštinu s prirodnim ljepotama, a staru jezgru s kopnom vežu dva drevna kamena mosta. Njegovoj rivijeri pripadaju i odredišta Ninske Vodice, Zaton, Grbe, Sabunike, Privlaka te Vrsi. Odaberite opremljene apartmane na moru ili kuće za odmor iz NOVASOL ponude još danas! 

Sport i rekreacija

Posjetite centar za surfanje na pješčanoj plaži gdje možete učiti obično daskanje, kitesufing ili čak organizirati grupni izlet kajakom. Konjički centar bavi se organiziranjem turističkog rekreativnog jahanja za djecu i odrasle, te konjičkim sportom. Uz rekreativno jahanje tu nalazite i ponudu organiziranih tura terenskog jahanja, tečajeve jahanja, ponije za djecu te mnoge druge aktivnosti vezane uz konje. Za ninske lovne terene možemo bez krzmanja reći da su, čak i organizacijski, među najboljima ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Putovanje Nin

Nin - zabava

Sredinom ljeta održava se Šokolijada – manifestacija posvećena šokolu, tradicionalnom specijalitetu čije pripremanje započinje već u siječnju i traje sve do održavanja manifestacije i natjecanja. Posjetitelji farme magaraca u mjestu Poljica, osobito dječji uzrast oduševit će razgledavanje i jahanje na magarcima, a odrasle će zasigurno interesirati magareće mlijeko kojem pripisuju raznolika ljekovita svojstva prema narodnoj dalmatinskoj predaji. Tijekom sezone na ovom području ne nedostaje koncerata, priredbi i lokalnih svečanosti. Neizostavno je ninsko Kulturno ljeto.

Smještaj Nin

Nin - plaže

Plaže ovog područja i sadržaji koje nude čine ga atraktivnim turističkim odredištem. Radi se o većinom pješčanim plažama s izrazito plitkim i toplim morem. Na ovoj se rivijeri također nalazi najveće nalazište ljekovitog morskog mulja na Jadranu koje se koristi u rehabilitacijskom centru u Ninu. Sigurno ste čuli za veliku i prekrasnu pješčanu Kraljičinu plažu za koju kažu da izgleda kao da je pobjegla iz tropskih krajeva. Zaton vam također nudi vrhunske sadržaje na plaži koja se nalazi u sklopu zatvorenog turističkog naselja. Odaberite apartmane uz more iz NOVASOL ponude objekata i požurite na plažu!

Znamenitosti

  • Krstionica kneza Višeslava predstavlja važan spomenik crkvenog namještaja, a svjedoči o vremenu pokrštavanja Hrvata

  • Muzej ninskih starina

  • Crkva sv. Križa iz IX. stoljeća - najmanja katedrala na svijetu

  • Kip biskupa Grgura Ninskog - spomenik Grguru Ninskom djelo je znamenitoga hrvatskog kipara Ivana Meštrovića

  • Crkva sv. Nikole - crkva je jedini sačuvani primjerak romaničke arhitekture, centralnoga tlocrta i križno-rebrastog svoda s prijelaza iz XI u XII stoljeće

Pregledajte našu bogatu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Ninu i provedite odmor iz snova u Dalmaciji.