Bilice - smještaj na obalama Prukljana kraj NP Krka

Između Šibenika i Skradina smjestile su se Bilice, malo mjesto gdje ćete lako pronaći odgovarajući smještaj udaljeni od velikih gužvi, a opet posve blizu svih događanja.

Nacionalni park Krka - Bilice

Popularne kuće za odmor u Bilice

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Bilice

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Bilice

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Bilice

Loading...

Odmor Bilice

Nedaleko Bilica nalazi se Nacionalni park Krka, stoga ovdje možete doći i na kraći izlet u posjet nacionalnom parku ili na duži godišnji odmor. Boravak ovdje potpuno će vam odgovarati radi svježeg zraka, mnogih izletišta, blizine Šibenika i prirodnih ljepota. Općina Bilice sastoji se od 24 manja zaseoka u kojima ćete provesti miran i relaksirajući odmor, a smještaj ćete lako pronaći u jednom od mnogih ugodnih apartmana ili pak u kući za odmor s bazenom.  Obala ovih naselja okupana je čistim vodama Prukljanskog  jezera, kojeg nazivaju još Prukljan ili Prokljansko jezero i  čije se vode spajaju uskim kanalom sa Šibenskom lukom. Jezero se nalazi u donjem toku rijeke Krke, stoga je voda u jezeru i slana pri dnu i slatka pri površini. Iako se ovo naziva jezerom, zapravo se radi više o morskom zaljevu zbog saliniteta, što je vidljivo po fauni i flori ovog takozvanog jezera. U samom kanalu koji spaja jezero i more uzgajaju se brancini i orade zbog izuzetnosti ovih voda, kao i dagnje od kojih se radi odlična buzara.

U jezeru se nalazi i krasni otočić Stipanac, nazvan po crvkici sv. Stipana koja je ondje sagrađena, a otočić je nekada davno bio spojen s kopnom. Iz Bilica preko Prukljanskog jezera plovilom lako stižete do Zatona, Raslina ili Skradina, a uzvodno rijekom Krkom dolazite u fantastičan NP Krka.

Posjetite Nacionalni park Krka

Nacionalni park "Krka" obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. NP obiluje rirodnim ljepotama i sačuvanim ekosustavima. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke nezaobilazna su meta svih posjetitelja. Skradinski buk, najduži slap Krke, jedan je od najpoznatijih u Hrvatskoj. Sa ovog slapa možete brodom posjetiti otok Visovac, koji slovi za jednu od najvažnijih kulturnih i prirodnih vrijednosti naše zemlje. Posjet Visovcu moguć je brodom i sa Stinica ili Remetića. Sa Stinica kreće i jedna od najljepših pješačkih staza u RH koja je duga 8,5 km i obuhvaća posjet Roškom slapu i Oziđanoj pećini, a otvorena je tijekom cijele godine. Roški slap nije jedan slap već se radi o prostranom slapištu visokom 22,5 m koje čine glavni slapovi i bezbroj rukavaca, kaskada i sedrenih otoka. Mnoge su edukativne staze i vidikovci prisutni u ovom famoznom nacionalnom parku, a svakako su vrijedni obilaska slap Bilušića buk, Manojlovački slapovi, arheološki lokalitet Burnum i prekrasan manastir Krka smješten na samoj rijeci nedaleko Kistanja.

Zbog svih ovih prirodnih i povijesnih vrijednosti, Bilice su mjesto u kojem će boravak u bilo kojem terminu ispuniti vaša očekivanja, a također ćete ovdje naći smještaj koji odgovara svim vašim potrebama u samom srcu Dalmacije.