Proložac, odmor kraj Zelenog jezera

Proložac je površinom prostrana, a stanovništvom skromnija općina u Zagori. Leži uz granicu s Bosnom i Hercegovinom zapadno Imotskog i zauzima zapad plodnog Imotskog polja. Sjeverni dio leži na malo višoj nadmorskoj visini pa je tu klima malo oštrija nego u južnoj nizini, ali ovdje su noći uvijek svježije nego na obali, a dani jednako topli. Tu se nalazi Prološko blato, zaštićeni prirodni krajolik. Taj zaštićeni pojas prirode je poplavno područje kojem je samo predio Prološko jezero stalno pod vodom. Tu ćete pronaći brdašce Manastir s ostacima franjevačkog samostana koji su zaštićeno kulturno dobro. Kada se razina vode podigne, uzvisina postaje otočićem koji se od milja naziva i Školjić. Lijepa panorama na njega i širu okolicu nudi se sa zapadnih litica susjednog lokvičićkog jezera Galipovac: jedini imotski, pa makar povremeni, otok, modri Galipovac, raskošno zelenilo i u daljini cijelo Imotsko-bekijsko polje sve do sela Drinovci u Bosni i Hercegovini, rodnom selu Antuna Branka Šimića. U hladnijim mjesecima je okružen vodom, a ljeti često možete do njega prošetati. Odlično je mjesto za izlet, a na njemu rastu smokve i višnje kojima se možete osladiti dok razgledavate ruševine i arheološke iskopine. Upijte mirise mediteranskog bilja u hladovini hrasta kitnjaka okruženi makijom crvenog drijenka od kojeg se prave džemovi, sokovi pa i liker.

Jezero Ričice poznato i kao Zeleno jezero akumulacijsko je jezero koje napajaju rječice Ričina i Vrbica, a nalazi se pored lijepog sela Ričice. Ovo je jezero tropski zelene boje puno manje poznato od svog Crvenog i Modrog rođaka, ali ništa manje lijepo. Zbog toga što je puno manje poznato, imat ćete mogućost razgledati ga u miru i uživati u cvrkutu ptica ovog kutka Dalmacije.

Proložac Prološko blato

Popularne kuće za odmor u Proložac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Proložac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Proložac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Proložac

Loading...

Aktivni odmor Proložac

Cijeli je kraj odličan za pješačenje i planinarenje. U selu Proložac Donji započinje kružna biciklistička staza. Radi se o asfaltnom putu koji ide preko zaselaka Luga, Šumeta, Kamenmosta do jedanaest kilometara udaljenog Bublinsog mosta u selu Zmijavci. U Bublinu se skreće prema središtu polja i preko Glavine Donje natrag do središta Prološca. Između vas i plaža Makarske rivijere nalazi se planina Biokovo s parkom prirode pa doista možete birati među aktivnostima na otvorenom. Kuće koje vam nudimo na ovom području vrhunski su opremljene pa ćete se i u njima odlično zabaviti.

Svojim iznajmljivačima nudimo 25 % popusta na iznos rezervacije. Zašto ne biste taj popust iskoristili za svoj sljedeći odmor?

Proložac u južnoj Zagori idealan je odabir za miran odmor u gotovo netaknutoj prirodi s lijepim jezerima. Apartmani i kuće u mjestu Proložac čekaju ponuditi vam odmor u Hrvatskoj.

Proložac Zeleno jezero