Apartmani Lastovo

Za one koji vole i cijene netaknutu prirodu, kristalno čisto more, osamljene uvale, očaravajuće podmorje, izvorne gastro-užitke, a sve za potpun odmor duha i tijela u HrvatskojLastovo je stoga idealan izbor. O prirodnim ljepotama otoka Lastova i arhipelaga oko njega najbolje svjedoči podatak da je 2007. Sabor proglasio čitavo područje od 195 četvornih kilometara parkom prirode. Potvrda je to ljepote i nenarušenog sklada, ali i jamstvo da će se i ubuduće raditi na očivanju ovog jedinstvnog okoliša. Kao što je bogata i raznovrsna flora na lastovskom arhipelagu, tako je iznimno velik broj životinjskih vrsta (141 vrsta kralježnjaka od čega je čak 108 ugroženih). Posebice je ondje mnogo ptica – jer je otočje odmorište brojnim pticama selicama na njihovom putu tijekom rujna i listopada iz Europe u Afriku i onda ponovno na proljeće u obrnutom smjeru. Ondje se gnijezde i zovoji, galebi, gregule, pa čak i rijetki Eleonorin sokol (na stijenama podno svjetionika Struga). Pregledajte našu ponudu apartmana, vila i kuća za odmor, rezervirajte svoj smještaj i uživate u ljepotama ovog bisera Dalmacije.

Kuće za odmor Lastovo

Popularne kuće za odmor u Lastovo, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Lastovo, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Lastovo, otok

Loading...

Sport i rekreacija

Lastovo je malen otok pa je idealan da ga obiđete pješke, ali i biciklom ili skuterom koji se u svako vrijeme mogu iznajmiti. Ljubitelji mora i pecanja imaju mogućnost iznajmljivanja barke, a također na otoku postoje i dvije škole ronjenja. Ljubitelji aktivnog odmora mogu krenuti u treking krševitim područjem bez brige, jer je Lastovo jedan od rijetkih naseljenih jadranskih otoka na kojem nema otrovnih paukova, a ni zmija otrovnica. U zaštićenoj Skrivenoj Luci, Zaklopatici i uvalama pred Pasadurom more zna biti idealno glatko za veslanje na SUP daskama. Otvoreno more nudi neke od najboljih mogućnosti jedrenja i daskanja u Dalmaciji.

Zabava na Lastovu

Oni pak koji vole ploviti mogu brodicom na cjelodnevni izlet na pjeskoviti otok Saplun u arhipelagu Lastovnjaci, izlet na Mljet, ili udaljenu ali izuzetno atraktivnu Palagružu. Sve što vam treba za aktivan odmor u netaknutoj prirodi.Tijekom kolovoza na Lastovu se održavaju glazbene i kulturne manifestacije koje su zbog malog obima neke od najljupkijih u Dalmaciji. Mjesto Lastovo, Zaklopatica i trajektna luka Ubli raspolažu tradicionalnom ugostiteljskom ponudom koja je neizostavno gurmanska. Nemojte propustiti kušati lokalna vina kao ni domaćeg jastoga. Zašto ne biste unajmili mali motocikl i uzduž i poprijeko prešli cijeli ovaj otok na kojem se izmjenjuju stijene i šume visokih krošnji.

Lastovo - plaže

Većina obale ima kamenite plaže ponegdje s betoniranim kupalištima pred rijetkim kućama, gdje će ljubitelji ronjenja lako vidjeti hobotnice i jata riba. Lastovo ima prekrasne uvale od kojih treba izdvojiti Zaklopaticu i Skrivenu Luku (Portorus), a svojim se lijepim pješčanim uvalama ističe otočić Saplun. Uvala Pasadur obrubljena je betonskim platoima, a plitko more ima pješčano dno idealno za dječju igru. Uvijek ćemo vam na Lastovu preporučiti izlet brodicom u neku od skrivenih uvala kojima Lastovo obiluje. Posjetite ovaj poseban dio Dalmacije.

Znamenitosti

  • Medvjedina - mještani svjedoče da je na južnim stranama otoka u blizini te špilje još ne tako davno živjela i sredozemna medvjedica, jedan od najugroženijih sisavaca na svijetu

  • Svjetionik Struga – spomenik kulture na spektakularnoj lokaciji na litici visokoj vrtoglavih 90 metara

  • Lastovki "fumari" (dimnjaci) - posebnost lastovske arhitekture i njihov zaštitni znak su posebno oblikovani dimnjaci

  • Lastovnjaci - otočje samo nekoliko milja od Lastova, posebno se svojom ljepotom, borovinom i pješčanom uvalom ističe Saplun

  • Crkva Sv. Kuzme i Damjana – crkva zaštitnika mjesta Lastovo u kojoj se nalazi rad Giovannija Lanfranca jednog od najboljih rimskih majstora XVII. stoljeća

  • Račja špilja – nalazište koje ukazuje na stalnu prisutnost čovjeka na Lastovu već od kamenog doba (8500 prije nove ere)