search

Trogir - vile, kuće i apartmani

U znamenitom antičkom djelu „Historia Naturalis“ Plinije Stariji uvodi Trogir u povijesnu literaturu navodom koji mu je odredio mjesto i sudbinu u povijesti urbanizma, arhitekture i kiparstva: „Tragurium marmore notum“, što otkriva da je Trogir još i u rimsko doba bio čuven po umjetnicima, majstorima od mramora. Za njega kažu da je “la più bella e la più artistica isola del mondo” – najljepši i umjetnički najnadahnutiji otok svijeta.

Prema grčkoj mitologiji Kairos je božanstvo sretnog trenutka utjelovljeno u liku mladića krilatim stopalima koji, žuri pored smrtnika i onom koji ga uhvati za pramen pruži priliku - sretni trenutak. Možete ga vidjeti u benediktinskom samostanu u Trogiru,“gradu muzeju”. UNESCO je 1997. njegovu gradsku jezgru uvrstio u svoj popis svjetske spomeničke baštine. Grad u kojem se nalaze kula Kamerlengo, palača Čipiko i Radovanov portal. Trogirsku rivijeru čine grad Trogir, Marina, Seget Donji, Seget Vranjica te Vinišće. Trogir i Split su ponos Dalmacije i Hrvatske, jer je to bilo prvo mjesto na svijetu unutar 30 kilometara koje ima čak dva objekta na popisu UNESCO-ve svjetske baštine.

Trogir - smještaj

U predivnom povijesnom gradu Trogiru osim brojnih sadržaja te zabavnih i kulturnih manifestacija moći ćete izabrati predivan smještaj za odmor sa svojom obitelji i prijateljima. Trogir vam nudi apartmane na moru, kuće za odmor modernog ili tradicionalnog dalmatinskog stila te luksuzne vile. Velika ponuda smještaja očekuje vas u gradu Trogiru. Rezervirajte apartman na moru i krenite na putovanje! Istražite predivan Trogir a usput se smjestite u jedan od komfornih apartmana iz NOVASOL ponude koji će vam omogućiti kompletan odmor. U apartmanima iz NOVASOL ponude u Hrvatskoj, ništa vam neće nedostajati. Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude u Trogiru!

Trogir

Trogir - sport i rekreacija

Sama duga turistička tradicija ovog područja jamči obilje sportskih i rekreativnih mogućnosti. Od teniskih terena i biciklizma do svih mogućih vodenih sportskih atrakcija – sve se to nalazi u širokoj lepezi ponude trogirske regije. Mnoštvo ronilačkih centara omogućit će Vam lijepe doživljaje te slike ovog podmorja Dalmacije. Zašto se ne biste okušali u podvodnom, odnosno sportskom ribolovu? U trogirskom zaleđu možete se okušati u lovu.

Trogir

Trogir - zabava

Tijekom cijelog ljeta trogirske se ulice tresu od mnoštva kulturnih događaja. Svi posjetitelji Trogira mogu pronaći ponešto za sebe. Ljubitelji ozbiljne umjetnosti mogu uživati u koncertima klasičnih i komornih ansambala, izložbama u prostorijama Moderne galerije te kazališnim predstavama, čije su izvedbe smještene unutar stare gradske jezgre. Goste željnije zabavnog programa cijelog će ljeta zabavljati estradne zvijezde iz Hrvatske i inozemstva, a za potpuno veselje zadužene su pučke fešte poput Ribarske noći koja je tipična za sve dijelove Dalmacije, kada se po ulicama grada pripremaju riblji specijaliteti, te fešta za Dan Trogira. Ne treba posebno naglašavati da je cijela regija prepuna barova, kafića te klubova s najrazličitijom zabavnom ponudom koju predvodi grad Trogir.

Trogir

Trogir - plaže

Ovo je područje obilježeno bogatom mediteranskom vegetacijom, maslinicima i vinogradima, brojnim otočićima i, šljunčanim i pjeskovitim plažama. Obala šireg trogirskog područja poprilično je razvedena manjim uvalama, rtovima, malim otocima s bujnom sredozemnom florom, još uvijek sačuvanom u svojoj izvornosti, pogoduje onima koje privlači istraživanje plovilima uz dalmatinsku obalu ili jednostavno uživanje na suncu.

Znamenitosti

  • Kula Kamerlengo - na jugozapadnom rubu grada u nekoć završnom, izloženom uglu zidina. Poligonalna kula je starijeg datuma, iz kraja XIV stoljeća
  • Palača Čipiko - sučelice katedrali pruža se palača istaknute trogirske obitelji Ćipiko. Sama palača je zapravo sklop od više zgrada s vremenom spojenih u jedinstvenu cjelinu
  • Trogirska katedrala s portalom majstora Radovana - na mjestu ranokršćanske bazilike, na položaju gdje se nekoć vjerojatno nalazio grčki hram, uzdiže se Katedrala sv. Lovre
  • Benediktinski samostan sv. Nikole uz južne gradske zidine sa zbirkom Kairos
  • Muzej grada Trogira - smješten u sklopu više palača i kuća što su od XVIII stoljeća u vlasništvu obitelji Garagnin, porijeklom iz Venecije

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Trogiru i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

Trogir