search

Šibenik - vile, kuće i apartmani

Najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, Šibenik je smješten gotovo na središnjem dijelu hrvatske obale, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske. Danas je Šibenik administrativno-političko, gospodarsko i društveno-kulturno središte Šibensko-kninske županije, kojoj se područje prostire uz obalu između zadarskog i splitskog, a u unutrašnjosti joj zaleđe dopire do bila Dinare. Brojni gastronomski lokaliteti ovog vinorodnog područja nude tradicionalne dalmatinske poslastice.

Šibenik

Sport i rekreacija

Podmorje Šibenskog akvatorija je izuzetno interesantno za ronjenje jer ima mnoštvo podvodnih lokacija koje su dostupne svim kategorijama ronilaca (potopljeni brod Francesca Rimini i sl.). Ova se rivijera diči atrakcijom bungee skoka sa Šibenskog mosta tijekom visoke sezone: skok (visina 40m, raspon luka 362m). Posjetitelji rivijere se mogu zabaviti i paintballom koji se održava na Lozovcu (zaseok Bukići). Safari ture (Vrana, Krka, Dinara) su izuzetno zanimljive za istraživanje unutrašnjosti područja, jer se kroz golet krša i najvećim dijelom po makadamu (koji je kao stvoren za vožnju terencem) mogu istražiti slikovita i skrivena mjesta u moru sivog kamena i krša. Sam Šibenik, Zaton te nacionalni park Krka obiluju pješačkim ali i ponekom biciklističkom stazom. Ovo je odlično mjesto za aktivni odmor u Dalmaciji.

Šibenik

Zabava

Adriatic Boat Show koji se redovito odvije tijekom rujna nautički je sajam novih i rabljenih plovila s naglaskom na promociji male brodogradnje što ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj i regiji. Nesumnjivu posebnost šibenske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od četrdeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. Svaki četvrtak u srpnju i kolovozu u starom dijelu grada na prekrasnom trgu okruženom starim kućama održavaju se Večeri klapske pjesme. Za lude noćne provode obavezno posjetite klubove u Vodicama i Primoštenu koji su poznati u cijeloj Dalmaciji.

Šibenik - plaže

Cijelo područje obiluje najrazličitijim stjenovitim plažama te razvedenom obalom. U samom Šibeniku postoji uređena šljunčana gradska plaža. Obalnim mjestima kao što su poznata Rogoznica i Žaborić protežu se brojne šljunčane plaže. Nezaobilazne su pješčane plaže u živahnom mjestu Vodice, šarmantnom Pirovcu te lijepoj Grebaštici. Mala turistitčka mjesta ove regije oduševit će Vas uređenim šetnicama kao i brojnim zabavnim sadržajima uz plaže. Obvezan je i posjet mjestu Skradin koje se nalazi na obali Krke i jedno je od najljupkijih mjesta u Dalmaciji.

Šibenik

Znamenitosti

  • Slapovi Nacionalnog parka Krka
  • Riječni otok Visovac s franjevačkim samostanom Gospe od Milosti
  • Srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt „Sv. Lovre“ u Šibeniku
  • Arheološko nalazište Danilo Gornje
  • Šibenska Katedrala sv . Jakova – jedinstvena te u cijelosti izgrađena od kamena, bez uporabe ikakvog drugog materijala.
  • „4 bunara“ – nekadašnja javna gradska cisterna iz XV stoljeća, danas gradska pozornica brojnih manifestacija
  • Sokolarski centar – Dubrava - jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca - sokolova.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, apartmana i kuća u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Šibenskoj rivijeri i provedite odmor iz snova u Dalmaciji!

Šibenik