search

Imotski - vile, kuće i apartmani u lijepom dalmatinskom zaleđu

Grad Imotski nalazi se na tromeđu triju povijesnih regije: Dalmacije, Bosne i Hercegovine. Imotska regija dijelom je Dalmatinske zagore koja se odnosi na dalmatinsko zaleđe. Dva najpoznatija lokaliteta u Imotskom su dva jezera – Modro jezero i Crveno jezero, a oba su zaštićeni spomenici prirode. Radi se o krškim geološkim fenomenima. Crveno jezero najdublje je jezero ne samo Hrvatske već i Europe. Posjetite li ga, vidjet ćete zastrašujuće litice koje se gotovo okomito spuštaju do jezera i mjesto nevjerojatne ljepote. Modro jezero puno je pitomije i oko njega postoje stube koje vode do vidikovaca, ali i do same površine. Ljeti se u jezeru čak možete okupati, osim ako je ljeto toliko vruće da jezero presuši. U tom slučaju biste mogli imati priliku pogledati nogometnu utakmicu koju stanovnici ponekad uprizore na dnu suhog jezera.

Iako ste samo pola sata vožnje od najljepših plaža rivijere srednje Dalmacije, klima bi vas mogla iznenaditi. Ljetni dani su iznimno topli zbog krškog krajolika, a noći svježe. Zimi ćete se moći sanjkati i napraviti snjegovića s najmlađim članovima svoje obitelji. Zahvaljujući klimi i buri ova se regija može podičiti odličnom tradicionalnom gastronomijom, pogađate, dalmatinskim pršutom. Imotsko polje hranilo je ovaj kraj u povijesnim godinama gladi, a danas će vam ponuditi najsvježije voće i povrće. Pravi znalci kušat će i lokalnu janjetinu. Ljubitelji divljači bit će zadovoljni jer je lov tradicija ovog kraja.

U Imotskom ćete se odmoriti od gradske gužve i uživati u svježim noćima dok su na ostatku Jadrana nesnošljive vrućine. Gradovi poput Splita, Makarske i Omiša udaljeni su samo kraću vožnju i zato možete svakog dana birati kakav biste odmor željeli imati. Zašto ne biste posjetili obližnji Mostar u Bosni i Hercegovini? Možda će biti dovoljno da prošećete nekim poljem ili livadom i vjerujemo da ćete vidjeti biljne vrste s kojima se nemate često priliku sresti.

Iznad samog grada i Modrog jezera nalazi se staroslavenska utvrda Topana o kojoj postoje zapisi iz devetog stoljeća, a o religioznosti stanovništva svjedoči kapelica koja se u njoj nalazi, a posvećena je „Gospi od anđela“. Stanovništvo ju je podiglo početkom osamnaestog stoljeća kao znak zahvalnosti svetici jer su vjerovali da ih je štitila od osmanlijske najezde i bila na strani lokalnog katoličkog pučanstva u bitci 1717. godine. Posjeta vrijedna zasigurno je i Crkva sv. Frane u lijepom središtu grada u sklopu koje se nalaze i vrijedni samostanski muzej i knjižnica.

Pregledajte našu ponudu vila, kuća i apartmana u Imotskom i rezervirajte smještaj za svoj odmor iz snova u zaleđu Dalmacije.