search

Apartmani Drvenik Mali

Drvenik Mali hrvatski je otočić u Dalmaciji koji pripada širem splitskom odnosno trogirskom području. Najbliži grad mu je nekoliko nautičkih milja udaljeni Trogir sa svojim predgrađem Seget Donji. Od tamo kao i iz nove trogirske luke Soline plovi trajekt kojemu su cilj otoci Drvenik Mali i Drvenik Veli. Na otoku je zabranjeno prometovanje prometnim vozilima, a većinom neasfaltirane ceste nude odlične staze za biciklizam ili trekking. Luka Borak je glavna otočka luka i središnje mjesto svih društvenih i gospodarskih aktivnosti posjetitelja i pedesetak stalnih žitelja otočića. Infrastruktura otoka je još uvijek organizirana na starinski način što je u skladu s općom izvornošću arhitekture te otočiću daje starodalmatinski šarm. Lokalno stanovništvo Drvenik Mali naziva još i Ploča. Na njemu ćete uživati u miru, jer ga glavne turističke struje nisu jače zahvatile.

Drvenik Mali - smještaj i plaže

Rezervirajte NOVASOLov apartman u mjestu  Drvenik Mali i prepustite se ljepotama mjesta. Očarat će vas različite stjenovite, šljunčane, ali i prekrasne pješčane plaže. Najviši vrh ovog malenog otoka površine 3,4 četvornih kilometara je Glavica koja se nalazi na 79 m nad morem. Više malih zaselaka raštrkano je po otočiću: najveći je Borak, potom Vela Rina, Mala Rina, Petomavar i Dolići uz more te Velika Kuknara i Mala Kuknara u unutrašnjosti, ako je se može tako nazvati. Preporučujemo vam da unajmite plovilo i posjetite skrivene kutke ovog bisera srednje Dalmacije. Zamislite samo što ovo podmorje može ponuditi roniocima. Na svoj će račun doći i oni koji se bave ribolovom, bio on s obale, iz barke ili ispod morske površine. Ova mirna destinacija s kristalno čistim morem idealna je za sve one koji svoju svakodnevicu žele prekinuti odmorom na otoku na kojem sat kuca sporije i gdje živi stari sredozemni duh sunca i mora.

apartmani Drvenik Mali

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Drveniku Malom i uživajte na odmoru u Dalmaciji.