search

Otok Ugljan - apartmani i kuće za odmor

Želite provesti odmor u Hrvatskoj, na otoku u Dalmaciji, a u blizini većeg grada? Zašto ne Ugljan? Otok Ugljan leži nasuprot gradu Zadru od kojeg ga dijeli samo nekoliko nautičkih milja širok Zadarski kanal.

Apartmani Ugljan

Predivan otok čeka da ga u potpunosti otkrijete i uživate u njegovim čarima. Apartman ili kuća za odmor na Ugljanu pravo je mjesto za nezaboravan odmor. Otkrijte predivne plaže i mjesta za dnevna lutanja a navečer u udobnosti svoga smještaja iz NOVASOL ponude apartmana i kuća za odmor na Ugljanu pripremite večeru i uživajte u druženju s obitelji na terasi odabranog smještaja. Apartmani su potpuno opremljeni stoga vam ništa neće nedostajati.

Ugljan

Zanimljivosti - Ugljan

Prekriven je zelenim borovim šumama, makijom, smokvama, vinovom lozom i prvenstveno maslinama. Generacijama je vezan uz pomorstvo i ribarstvo, a dvije tisuće godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je stotine tisuća stabala maslina od kojih se dobiva ulje izuzetne kvalitete i arome. Cijelom sjeveroistočnom obalom otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta od kojih su najpoznatija, Kukljica, Kali, Preko i Ugljan. Jugozapadna obala otoka uglavnom je strma i nenastanjena, a s pripadajućim uvalama, otočićima te bogatim i raznolikim podmorjem pravi je izazov roniocima i sportskim ribolovcima.

Atrakcije - Ugljan

Naročito su atraktivni prostori uvala Velika i Mala Lamjana te Sabuša na krajnjem jugozapadu. Brdovita no pitoma unutrašnjost ispresijecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje i biciklističke pothvate. Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno upečatljiva ona s mletačke utvrde sv. Mihovil iz XIII. stoljeća. O ranom boravku čovjeka na ovom prostoru svjedoče ostaci iz antičkog razdoblja, starohrvatske crkvice, samostani, kamena otočka arhitektura te brojni ljetnikovci. Više od dvije i pol tisuće sunčanih sati godišnje, kamene i pješčane plaže, kristalno čisto more, izvorni gastronomski doživljaji i dobre trajektne veze sa Zadrom i Biogradom samo su neki od razloga za posjet i boravak na ovom otoku. Ugljan je mostom povezan sa susjednim otokom Pašmanom. U uvali Muline koja je dva kilometra udaljena od mjesta Ugljan nalazi se, prema nekima, najljepša pješčana plaža na cijelom otoku. U samom se mjestu nalazi nekoliko restorana koji nude domaće specijalitete, pa ovo odredište preporučujemo prvenstveno za miran obiteljski odmor, ali i za aktivni sportski te odmor u istraživanju lokalne kulture i gastronomije.

Ugljan

Volite pješčane plaže i odmor u Hrvatskoj? Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Ugljanu i rezervirajte svoj odmor iz snova u Dalmaciji!

Ugljan