search

Tučepi - vile, kuće i apartmani između mora i Biokova

Kada netko spomene Tučepe, oni koji su ih posjetili smjesta pomisle na dugu šljunčanu plažu kao s razglednice. To je sigurno jedno od rijetkih mjesta koje uživo izgleda bolje nego na najboljim fotografijama. Odlučite li se za obiteljski odmor u Hrvatskoj, odnosno u Dalmaciji, s Tučepima nećete pogriješiti, bilo da se radi o samoj obali ili ljupkim selima izvorne arhitekture koja se nalaze u podnožju planine. Uz lijepu plažu nad kojom se su se nadvili alepski borovi proteže se šetnica na kojoj ćete naći trgovine, kafiće i restorane.

Za one željene noćnog života i gradskih sadržaja u blizini je Makarska. Druga obližnja manja mjesta Marakse rivijere, poput Podgore i Igrana, vrijedna su posjeta, osobito kad se u njima odvijaju lokalne ribarske fešte. Na cijeloj Makarskoj rivijeri vas čekaju prekrasne šljunčane plaže, brodice  koje vas vode na odlične izlete uz riblji meni, jako dobri restorani i pogled na planinu Biokovo koja će vam poslat svježi povjetarac kada vam najviše bude trebao.

Biokovo je doista impozantan masiv koja se strmo uzdiže od same obale pa sve do 1762 m i vrha Svetog Jure koji je treći najviši vrh u Hrvatskoj. Iako izgleda kao na dlanu, savjetujemo vam da na Biokovo ne idete bez dobre pripreme, planinarske obuće, odgovarajuće odjeće i dovoljno hrane i vode. Čak i za ljetnih mjeseci na tolikoj nadmorskoj visini dolazi do ozbiljnog pada temperature. Na masivu se nalazi istoimeni park prirode u kojem možete vidjeti prelijepe biljne endemske vrste koje se probijaju kroz sive pukotine, da spomenemo samo neke od njih: modro lasinje, grimizni ljiljan vrtoglav i biokovsko zvonce. Nevjerojatan broj vrsta leptira može se najbolje promatrati u proljeće, a rijetki će sretnici vidjeti špiljskog endemskog kukca: biokovskog špiljskog lažištipavca ili druge špiljske endeme koji obitavaju samo ovdje. Ako budete jako dobri, možda ugledate balkansku divokozu.

Dođite u Tučepe i rezervirajte svoju kuću ili apartman za odmor na vrijeme da se možete osobno uvjeriti u to koliko su ovdje borovi zeleniji, a more i nebo plaviji.