search

Trpanj - kuće za odmor

Mjesto predivnih, malih, romantičnih uvala, obasjan suncem čeka da ga posjetite. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude na otoku Pelješcu i uživajte odmoru. Mjesto Trpanj smješteno je na sjeverozapadu otoka Pelješca te u svom sastavu općina broji 4naselja: Donja Vrućica, Duba Pelješka, Gornja Vrućica i Trpanj.

Trpanj mjesto u kojem ćete se osjećati opušteno i baš onako kako treba za idealan godišnji odmor. Dalmacija je u ljetnim mjesecima puna raznih događaja, manifestacija, koncerata koje možete obići. Tople ljetne noći dozvoljavaju fešte dugo u noć, kušanje izvrsnog dalmatinskog vina i ribe koja je ovdje glavna namirnica u gastronomiji.  Mirni kraj sa predivnim autohtonim dalmatinskim kućama. U okolici mjesta nalaze se maslinici i vinogradi koji krase sliku ovog krajolika.

otok peljesac

Posjetite Gradinu, kasnoantičku utvrdu koja se  nalazi na brijegu neposredno iznad luke. Smatra se da je Gradinu najvjerojatnije dao sagraditi bizantski car Justinijan koji je duž obale podigao brojne utvrde radi osiguranja nesmetane plovidbe trgovačkih brodova. Gradina se danas smatra najvažnijim spomenikom kulture u Trpnju, a do utvrde koja je i izvanredan vidikovac može se doći stubištem izgrađenim 1936. godine.

Podno najvišeg vrha Pelješca Sv. Ilija (961 m) smjestilo se najmanje naselje na području općine Trpanj, a koje je od mjesta Trpanj udaljeno 13 kilometara. Ovo je izvorno ribarsko mjesto stoga će izlet u njega biti pravi doživljaj.  Vinogradarski karakter ovog kraja najbolje ćete doživjeti posjetite li naselja Gornju i Donju Vručicu. Smještena  u kotlinama i na padinama brda u unutrašnjosti Pelješca  pružaju predivne krajolike u kojem posebno dolaze do izražaja mediteransko raslinje i dalmatinski krš.

Tu ćete moći kušati neke od najboljih specijaliteta ovog kraja, pelješko vino jedno je od najpoznatijih u Dalmaciji, zatim maslinovo ulje te za desert zaslađene domaće smokve. Šetajući naseljima primijetiti ćete i brojne male crkvice i kapelice koje svjedoče o dugoj kršćanskoj tradiciji.

Putevi ljekovitog bilja i Putevi maslinovog ulja mogu vas odvesti upravo u pravu netkanutu prirodu i ponuditi vam autohtono iskustvo uz predivne mirise biljaka koje ovdje rastu poput lavande, ljekovitog smilja, i ružmarina.  Oni koji žele aktivniji odmor preporučujemo brdske staze Viter, Lozicu, Paškalov put i Miloševicu.

Plaže Trpanj

Za kupanje posjetite plažu Blace, koja je poznata po ljekovitom blatu uvalu s ljekovitim blatom, osvježite se, napunite energijom i zdravljem, udahnite punim plućima čisti zrak, zaronite u tirkizno bistro plavo more i uživajte u blagodatima ovog kraja. Sigurni smo da ćete ovdje uživati u predivnim krajolicima, gastronomiji i prirodi.

Rezervirajte još danas smještaj iz bogate ponude NOVASOL kuća i apartmana za odmor u Dalmaciji i krenite u razgledavanje ovog kraja.