search

Sinj - kuće za odmor

Rezervirajte još danas smještaj u Sinju! NOVASOL vam nudi kuće i apartmane za vaš idealan odmor baš u ovom stoljetnom gradu Sinju. Grad Sinj, nalazi se na maloj udaljenosti od grada Splita koji je središte svih zbivanja u središnjoj Dalmaciji. Sinj je grad poznat po kulturnoj i povijesnoj baštini. Sinj slavi dan grada 15.kolovoza, upravo na dan Velike Gospe koja je ujedno i zaštitnica grada. Smješten je u središtu Dalmatinske zagore, na 320metara nadmorske visine.  Okružuju ga planine od kojih je najpoznatija Dinara. Premda se nalazi u kotlini, a opet samo 30tak kilometara od mora, klima je ponekad više kontinentalna a ponekad više submediteranska.  

sinj

Noći su hladnije, a ljetni dani suši. Ovdje se nalazi pravo malo bogatstvo pogotovo ljekovitog bilja poput smilja, kadulje, majčine dušice. Možete kušati i domaće proizvode od meda i kupiti ih kod lokalnih proizvođača. Osim bogate flore, Cetinska krajina obiluje i brojnim životinjskim vrstama koje ćete susresti u šumama ili na planinama. Ukoliko ste ljubitelji jahanja ovdje ćete uživati. U Sinju se nalazi drugi po veličini u Hrvatskoj, odmah nakon zagrebačkog. Na sinjskom području postoji i niz manjih privatnih ergela koje se bave uzgojem nekih od najtrofejnijih grla.

sinj

Svi klubovi u svojoj ponudi, osim škole jahanja za polaznike i napredne, nude i usluge terapijskog jahanja. Na rijeci Cetini, koja očarava čistoćom i bistrinom, krije bogatstvo raznih vrsta ribe. Potočna pastrva (salmo trutta m. fario) i lipljan (thymallus thymallus) su osobito pogodne za popularni fly fishing (mušičarenje). Možete iskoristiti i posebitost a to je kanu safarija. Kanu safari je rekreacija prikladna za sve generacije stoga iskoristite sve blagodati ove rijeke.  Posjetite i seoska domaćinstva koja nude i odličnu gastronomsku ponudu. Uživajte u prirodi i ljepoti ovog kraja, a ako se zaželite mora prve plaže su na 30 kilometara udaljenosti.

Jedan od najpoznatijih događaja u ovom gradu je Sinjska alka. Sinjska alka hrvatska je viteška igra. Održava se svake godine u nedjelju u prvoj trećini mjeseca kolovoza u Sinju, na godišnjicu pobjede nad turskim osvajačima 14. kolovoza 1715. Posjetite ovo događanje i uživajte u tradiciji i vrijednostima koje čuva ovaj povijesni grad.

NOVASOL vam nudi brojne kuće za odmor u ovom kraju, rezervirajte ih još danas.