search

Seget - kuće za odmor

Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude u gradu Segetu u Dalmaciji. Seget obiluje kulturnim znamenitostima i pravo je dalmatinsko ribarsko mjesto sa šarmom koje je sve popularnije među posjetiteljima.  NOVASOL nudi kuće za odmor i apartmane za vaš opušten, obiteljski odmor. Trogir je najbliži Segetu koji je poznat po svojoj bogatom kulturnoj baštini. Seget krasi predivna šetnica duga 1 kilometar uz more koja posebnu čar ima noću pa se tada možete upustiti u romantičnu šetnju. Šetnica je spojena sa naseljem Medena. U ljetnim mjesecima u Segetu i Trogiru održavaju se ljetni večeri i te glazbene i kulturne manifestacije koje će vam upotpuniti  odmor. Ovdje se nude brojne mogućnosti aktivnog odmora poput vodenih sportova, noćnog ribolova, i slično. Rivijera Seget nudi brojne mogućnosti za ugodan odmor. Stara jezgra Segeta smještena je unutar srednjovjekovnog kaštela, a napravljena je prema modelu Dioklecijanove palače u Splitu.  Po predaji grad je nastao 1564.godine kada je Augustin bembo, u to vrijeme knez Trogira izdao dozvolu Jakovu Rotundu, da sagradi kulu i utvrđeno selo. Tu su se počeli skrivati seljaci od turskih napada. Po tomeu kaštel u Segetu ima posebnu  spomeničku vrijednost. Do 17. stoljeća grad nosi ime po Kašelu Rotundo a nakon tog stoljeća zaživjelo je ime Seget.

Dok ste na odmoru u Segetu posjetite povijesno mjesto Trogir, kojega nazivaju ''malom Venecijom''jer se nalazi na otočiću koje je sa otokom Čiovom i kopnom povezan sa dva mosta. Grad Trogir je sam po sebi pravo remek djelo kulturne baštine čija povijest seže još u antičko vrijeme. Trogira je zapravo grad muzej.  Ovdje ćete doživjeti vrhunac spomeničke i kulturne baštine pogotovo ako ste ljubitelj kulturne baštine. UNESCO je grad zaštitio još 1997.godine. Grad ima tri kule, katedralu te muzej u kojem ćete se sigurno zadržati.  U Trogiru se u ljetnim mjesecima održavaju brojne manifestacije, koncerti i ostali  sadržaji koji će vam upotpuniti i uljepšati odmor. U samoj jezgri grada naći ćete i brojne restorane i kafiće.  Kušajte morske specijalitete dalmatinskog  kraja, sigurni smo da ćete biti oduševljeni.

Plaža Seget

Možete se uputiti i do Šibenika ili Primoštena i njih posjetiti dok ste u Segetu na odmoru.

Ukoliko ste željni aktivnijeg odmora svakako iskoristite dvije pješačke staze koje se u Segetu nude:

1. STAZU ZDRAVLJA za ugodnu šetnju od Segeta i uzbrdo “Napoleonovim putem”, građenim u vrijeme vladavine Francuza Dalmacijom 1807. godine, do crkvice Sv. Ilije iz XIII. stoljeća i do vrha planine Vlaška.

2. PANORAMU s divnim pogledom na povijesni grad Trogir, osnovan u III. stoljeću prije nove ere - grad muzej pod zaštitom UNESCO-a; Dioklecijanov grad Split osnovan u II. stoljeću; jedinstveno urbano srednjovjekovno ribarsko naselje Seget, građeno u XVI. stoljeću po uzoru na palaču cara Dioklecijana u Splitu; otoci Čiovo, Drvenik, Šolta, Brač, Hvar, Vis i okolna naselja. Staza je namijenjena pješacima i biciklistima.

Staze preuzete sa službene stranice Turističke zajednice grada Segeta.

Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude objekata i provedite nezaboravan odmor u Segetu i okolici. Dalmacija je pravi odabir za ugodan i bezbrižan odmor sa obitelji i prijateljima!