search

Rogoznica - vile, kuće i apartmani

Želite provesti odmor u Hrvatskoj? Možda biste voljeli doći u Dalmaciju? Rogoznica bi mogla biti mjesto za vas.

Rogoznica je omanje ribarsko mjesto smješteno u širokom zaljevu koje svakim danom postaje sve poznatijim turističkim odredištem. Mir i tišina u mirisnom hladu borove šume, pjesma cvrčaka, šljunčane i stjenovite prirodne plaže omogućit će Vam opuštanje daleko od gradske vreve, no u blizini velike i bogate marine.

Rogoznica

Sport i rekreacija

Rogoznicu odlikuje izuzetno razvedena obala te je stoga prikladna za sve vrste vodenih sportova. U mjestu djeluje nekoliko ronilačkih centara koji će Vam omogućiti pogled na ljepote ovog bogatog podmorja. Nezaobilazna je luka nautičkog turizma u Dalmaciji Marina Frapa koja redovito dobiva prestižne nagrade za najljepšu marinu na Jadranu. Otvorena je tijekom cijele godine i raspolaže s 300 vezova u moru te 150 suhih vezova.

Rogoznica

Zabava

Posjetite li Rogoznicu tijekom kolovoza, imat ćete priliku svjedočiti i sudjelovati u pučkim feštama kao što su Ribarska noć i Noć Rogoznice kada ulice ožive tradicionalnim dalmatinskim ugođajem u duhu mediterana. Rogoznica raspolaže velikim brojem restorana, konoba i taverni koje vam nude široku paletu gastronomske ponude. Osim zabavnih fešti i sadržaja koje nudi u cijeloj Hrvatskoj poznata Marina Frapa možete posjetiti i obližnje nacionalne parkove Krku ili Kornate ili se možda zaputiti u kulturnom i povijesnom baštinom bogate gradove Šibenik, Trogir ili Split.

Rogoznica - plaže

Posjetite jednu od lijepih šljunčanih plaža kojim ima i u mjestima u okolici Rogoznice ili neku od mirnijih, stjenovitih plaža kojih ima posvuda.

Znamenitosti

Spomenički kulturni objekti u Rogoznici pripadaju sakralnoj sferi. Župna crkva iz XVII. stoljeća i crkveni toranj dominiraju naseljem. Na rtu poluotoka Gradina nalazi se crkvica iz XVIII. stoljeća posvećena zaštitnici rogozničkog puka i luke. Nemojte propustiti pogledati Zmajevo oko koje je posebna zanimljivost mjesta. Radi se o jezeru koje je prirodni fenomen prema nekima nastao djelovanjem plime i oseke, dok drugi tvrde da je meteorskog porijekla. Jezero je duboko 15ak metara, a povezano je s morem spiljom čiji je maleni otvor vidljiv na njegovoj površini, ali je sama spilja veća i dublja od samog jezera. Zbog svog oblika, jezero je dobilo ime Zmajevo oko, a spilja Zmajevo uho. Ljubitelji prirodnih fenomena bi trebali posjetiti i obližnju spilju Milina.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Rogoznici i provedite odmor iz snova u Dalmaciji.

Rogoznica