search

Primošten - vile, kuće i apartmani

Zašto ne provesti omiteljski ili romantični odmor upravo u Hrvatskoj? Primošten je malo primorsko mjesto i jedan od najljepših turističkih bisera koji krase Dalmaciju. Blizinom kulturnim i povijesnim središtima kao što su Šibenik, Split i Trogir, te nacionalnim parkovima Krka, Kornati i Paklenica, Primošten postaje idealno odredište odmor daleko od gradske buke, a ipak blizu kvalitetnih sadržaja.

Primošten

Sport i rekreacija

Svi oni željni aktivnijeg odmora mogu pronaći nešto za sebe između raznih sportova i aktivnosti koji se nude na ovom području Dalmacije. Iz ponude možete izabrati tenis, stolni tenis, mini golf, odbojka na pijesku, Jet ski, pedaline, parasail, centar sa školom za ronjenje. Za posjetitelje željne avanture tu su aktivnosti kao što su slobodno penjanje, paint ball u krškom okruženju, bungee jumping ili rafting na rijeci Cetini.

Zabava

Tu se nalazi marina Kremik zbog koje je Primošten postao privlačan i onima koji sa sobom dovode plovilo. Mirni zaljev okružen je vinogradima Babića te ste stoga u duhu tradicije i običaja obvezni kušati plodove te škrte zemlje, a uz vino nema ničeg boljeg od malo domaćeg pršuta, sira i maslina. Svi oni željni prave noćne zabave moraju doći baš u Primošten: tu se nalazi najpoznatiji i jedan od najvećih klubova u Dalmaciji „Aurora“. Zabava do zore i koncerti u ovom prekrasnom klubu na izuzetnoj lokaciji će Vas oduševiti. Odmor u Hrvatskoj je sve samo ne dosadan.

Primošten

Primošten - plaže

Svojim dugim šljunčanim plažama nad kojima se nadvila mirisna borova šuma, bistrim i čistim morem te upornom pjesmom cvrčaka pruža tradicionalni doživljaj sunca i mora. Pogled na plavetnilo i mreškanje jutarnjeg mora zarobi pažnju i ravnodušnijih promatrača.

Znamenitosti

Prirodne ljepote nisu sve što obilježava Primošten: tu je i njegova kulturna baština. U središtu starog dijela Primoštena naći ćete crkvu Sv. Jurja iz XV stoljeća, a nekoliko koraka dalje, na dnu brežuljka nalazi se mala crkva Sv. Roka iz XVII. Stari dio gradića okružuje bedem iz doba kada se o turizmu nije ni sanjalo. Smješten na poluotoku brežuljku i okružen sa sedam otočića, Primošten je zadržao sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog grada. Ta je značajka osobito prepoznatljiva u uskim ulica, takozvanim kalama, i kamenim kućama zbijenim u staroj jezgri mjesta.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, apartmana i kuća u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Dalmaciji i provedite odmor iz snova u Primoštenu.

Primošten