search

Orebić - kuće za odmor

Orebić se nalazi na poluotoku Pelješac i pripada Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji. Pelješac je drugi po veličini poluotoka u Hrvatskoj, nakon Istre.

Nekadašnje ime naselja je Trstenica po kojemu se i danas naziva glavna plaža u mjestu. Orebić se naziva i gradom kapetana premda su mnoge obitelji orebićkih kapetana izgradile velike kuće uz obalu koje se i danas vide. Posao kapetana je posebno cijenjeno u Orebiću. Općina Orebić se sastoji od 14 naselja koje možete posjetiti dok ste ovdje na odmoru. Rezervirajte predivne kuće za odmor iz NOVASOL ponude na otoku Pelješcu i otkrijte sve čari života na otoku.

Orebić Pelješac

Odmor Orebić

Orebić je divno mjesto za obiteljski odmor ili odmor sa prijateljima. NOVASOL ima predivne, komforne kuće za odmor u kojima ćete imati sve potrebno za ugodan odmor. Možete se odlučiti ta kuće s bazenom ako želite svoju intimu i privatnost ili one bez pa uživati u predivnim plažama mjesta Orebić koje nude odmak od svakodnevnice i potpuno uživanje u moru i suncu te laganom povjetarcu. Možete istražiti raznolikost obale i plaža diljem otoka Pelješca i uživati u skrivenim čarima koje otok nudi.

Provedite idealan  godišnji odmor o kojem ste uvijek sanjali.  

Istražite grad kapetana i uživajte u prirodnim ljepotama 

Crkva Gospe Delorite - crkva je sagrađena 1681.godine i nalazi se u mjestu Kuni. Izgradili su ju stanovnici otoka. Posebna je po tome što se na njezin oltarima nalaze radovi fra Celestina Mate Medovića poznatog hrvatskog slikara. U sklopu crkve je i franjevački samostan. Crkva je izgrađena po uzoru na dubrovačku katedralu. Samostan čuva zbirku radova njega i drugih umjetnika. 

Na području  općine Orebić nalazi se preko 40 crkava i kapelica koje možete razgledati. Na visini od 961 metara  nalaze se ostaci crkve sv. Ilije Proroka iz 17. stoljeća. Na brdu izvan naselja nalazi se i samostan Gospe od anđela sa vidikovcem sa kojeg puca pogled na Pelješki arhipelag koji se sastoji od dvadesetak otočića. Moći ćete vidjeti i otočić  Badija na kojem je samostan. Zanimljivo je da u mjestu Orebić ima 7 fontana iz 19.stoljeća.

Pomorski muzej nalazi se u zgradi stare općine u blizini mora koji svakako posjetite. Tu ćete moći uživati u zbirci slike brodova kapetana Ivankovića.

Ono što svakako morate probati dok ljetujete na poluotoku Pelješcu jest vino  poznato po svojoj kvaliteti. Plavac mali je autohtona hrvatska sorta vina, nadaleko poznata. Vino je tamne boje i sljubljuje se najviše uz jaču hranu, specijalitete od mesa i slično. Najbolji plavci uspijevaju  upravo ovdje, na pozicijama Dingač i Postup na poluotoku Pelješac.

Ako ste za aktivni odmor popnite se na vrh Sv. Ilija, do kojeg vode markirane staze a put traje oko 4h. Uživati ćete u predivnom pogledu na krajolik i otočiće u daljini. Isto tako ovdje možete jedriti, surfati, roniti i uživati u svim vodenim sportovima. Orebić je divno mjesto za opušten odmor u predivnom krajoliku i prirodi. Ako želite zaista se odmoriti i tražite odmor za dušu i tijelo ovdje ćete pronaći sve što tražite.

Rezervirajte predivnu vilu sa pogledom na more iz NOVASOL ponude na poluotoku Pelješcu i uživajte na odmoru u Hrvatskoj