search

Apartmani Makarska

Provodite odmor u Hrvatskoj? S koje god strane da prilazite Makarskoj rivijeri vašim pogledom dominira veličanstven prizor u Dalmaciji - planina Biokovo u svojoj impresivnoj veličini i ljepoti, što se izdiže iznad Rivijere poput zaštitnika koji se strmoglavljuje do naselja u njegovu podnožju i turističkih mjesta uz obalu. Na Makarsku rivijeru možete stići iz smjera Omiša kod spektakularnog prijevoja Dupci do kojeg vodi i cesta iz unutrašnjosti od Šestanovca te autoceste. Makarska rivijera nudi apartmane i kuće za odmor kao i pregršt sadržaja tijekom ljetnih mjeseci. 

Makarska rivijera - apartmani na moru

Dolazak preko Biokova od Vrgorca posebno je dojmljiv i neponovljiv prizor kada se poslije razigranog krševitog Biokova otvori obzor i veličanstven pogled na rivijeru u svoj ljepoti, od malog mjesta Drašnice na jugoistoku, preko urbane Podgore, tradicionalno turističkih Tučepa, same Makarske, nezaboravnih Brela sve do Splita, na otoke Brač, Hvar, Korčulu i poluotok Pelješac. Kopnom Makarskoj rivijeri s jugoistoka pristupate iz smjera trajektnog gradića Ploče prolazeći izletište Bačinska jezera i nakon 12 km stižete u prvo mjesto Makarske rivijere, Gradac. Ovdje možete rezervirati luksuzne apartmane kao i luksuzne kuće za odmor. Odaberite svoj idealan smještaj, apartmane uz more ili kuće za odmor na Makarskoj rivijeri iz NOVASOL ponude i krenite u istraživanje ovog područja. 

S otokom Bračem je Makarska povezana trajektnom linijom do mjesta Sumartin. Makarska je od davnine središte Makarskog primorja upravno, političko, gospodarsko, kulturno i prosvjetno, a od sredine XX stoljeća i turističko, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. 

Apartmani Makarska

Makarska rivijera - odmor

U Makarskoj ne nedostaje različitih sportskih sadržaja što je tipično za gradove u Dalmaciji. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejava nalaze se igrališta za nogomet, košarku, ragbi, rukomet, tenis, atletiku te igrališta za male sportove. Dvadeset aktivnih sportskih klubova i društava postoji u Makarskoj. Jedriličarsko društvo, ribarsko društvo, ragbi klub, vaterpolo klub Galeb te brojni drugi organizatori su mnogih natjecanja i priredbi tijekom turističke sezone. U posljednje je vrijeme interes za ekstremnim sportovima u ubrzanom porastu: paragliding, sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, jedrenje na dasci, ronjenje, parasailing, trekking i speleologija. Pravi biciklisti avanturisti dobre kondicije odvažit će se na vožnju 30 km (jedan smjer) dugom stazom koja se penje na sam vrh planine Biokovo - staza Biokovo. Dobar dio teče najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj. Malo manje zahtjevna tura počinje u Makarskoj, a obilazi okolna mjesta - staza Makarska.

Odmor Makarska

Makarska - zabava i zanimljivosti 

Brojni kafići te klubovi jamstvo su nezaboravnog provoda do ranih jutarnjih sati. U svim mjestima Makarske rivijere, tijekom turističke sezone održavaju se razne kulturne, zabavne, sportske te gastronomske priredbe. Između ostalog tu su dani tradicionalnih pučkih svečanosti kada se slave zaštitnici mjesta i dani slavne prošlosti. U Makarskoj je većina priredbi obuhvaćena programom 'Makarsko kulturno ljeto' od kojih su najposjećenije Dalmatinske ribarske noći, Ljetni karneval i Noć Kalelarge. Brojne su i druge priredbe zabavne i klasične glazbe uz nastupe poznatih klapa, pjevača i folklornih grupa koje se najčešće održavaju na Kačićevu trgu, ali i na Rivi te drugim prikladnim pozornicama. Kuće za odmor na Makarskoj rivijeri odlična su polazišna točka za vaš idealan odmor.

Kuće za odmor Makarska

Plaže - Makarska rivijera  

Bez obzira koje mjesto Makarske rivijere posjećujete oduševit će Vas kilometarske šljunčane plaže koje se protežu većinom ovog pojasa pod Biokovom. Osim prirodne ljepote te se plaže diče i uređenim šetnicama te brojnim različitim turističkim zabavnim i gastronomskim sadržajima. Osobitom se ljepotom plaža izdvaja mjesto Brela čija je stijena postala simbolom srednje Dalmacije. Luksuzni apartmani na Makarskoj rivijeri iz NOVASOL ponude savršeno su opremljeni! Rezervirajte još danas smještaj u Makarskoj i provedite divan odmor na plažama Makarske rivijere. U središtu mjesta nalazi se dva kilometra duga plaža od finog šljunka, a završava stjenovitim dijelom na poluotoku Sveti Petar gdje se nalazi i manji dio za naturiste. Krenete li na zapad dolazite do manjih plaža izvan naselja gdje također postoje dijelovi za naturiste. Te su plaže odnosno uvale ili rtovi Biloševac, Cvitačka, Ramova i mali predio zvan Ćurilo. Na stoku pod impozantnim stijenama obrubljena borovima leži prekrasna šljunčana plaža Nugal. Solarić i Kraljev Gaj skriveni su biseri za one koji poznaju tajne Makarske.

apartmani Makarska rivijera

Znamenitosti u gradu Makarska

  • Malakološki muzej u starom dijelu franjevačkog samostana u Makarskoj s više od 4000 primjeraka školjaka
  • Svetište Vepric krasi predivan krajolik sa prirodnom špiljom i potokom
  • Botanički vrt Kotišna u sklopu Parka prirode Biokovo
  • Crkva Sv. Marka u staroj povijesnoj jezgri
  • Parkovi na poluotocima Osejava i Sveti Petar
  • Spomenik turistu U korak s vremenom – skulpturni prikaz dalmatinskog ”galeba” i mlade turistkinje

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte smještaj u Makarskoj i uživajte na odmoru u Dalmaciji.