search

Makarska - vile, kuće i apartmani

Provodite odmor u Hrvatskoj? S koje god strane da prilazite Makarskoj rivijeri vašim pogledom dominira veličanstven prizor u Dalmaciji - planina Biokovo u svojoj impresivnoj veličini i ljepoti, što se izdiže iznad Rivijere poput zaštitnika koji se strmoglavljuje do naselja u njegovu podnožju i turističkih mjesta uz obalu. Na Makarsku rivijeru možete stići iz smjera Omiša kod spektakularnog prijevoja Dubci do kojeg vodi i cesta iz unutrašnjosti od Šestanovca te autoceste. Makarska rivijera nudi apartmane i kuće za odmor kao i pregršt sadržaja tijekom ljetnih mjeseci. 

Makarska rivijera - apartmani na moru

Dolazak preko Biokova od Vrgorca posebno je dojmljiv i neponovljiv prizor kada se poslije razigranog krševitog Biokova otvori obzor i veličanstven pogled na rivijeru u svoj ljepoti, od malog mjesta Drašnice na jugoistoku, preko urbane Podgore, tradicionalno turističkih Tučepa, same Makarske, nezaboravnih Brela sve do Splita, na otoke Brač, Hvar, Korčulu i poluotok Pelješac. Kopnom Makarskoj rivijeri s jugoistoka pristupate iz smjera trajektnog gradića Ploče prolazeći izletište Bačinska jezera i nakon 12 km stižete u prvo mjesto Makarske rivijere, Gradac. Ovdje možete rezervirati luksuzne apartmane kao i luksuzne kuće za odmor. Odaberite svoj idealan smještaj, apartmane uz more ili kuće za odmor na Makarskoj rivijeri iz NOVASOL ponude i krenite u istraživanje ovog područja. 

S otokom Bračem je Makarska povezana trajektnom linijom do mjesta Sumartin. Makarska je od davnine središte Makarskog primorja upravno, političko, gospodarsko, kulturno i prosvjetno, a od sredine XX st. i turističko, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. 

Makarska

Makarska rivijera - odmor

U Makarskoj ne nedostaje različitih sportskih sadržaja što je tipično za gradove u Dalmaciji. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejava nalaze se igrališta za nogomet, košarku, ragbi, rukomet, tenis, atletiku te igrališta za male sportove. Dvadeset aktivnih sportskih klubova i društava postoji u Makarskoj. Jedriličarsko društvo, ribarsko društvo, ragbi klub, vaterpolo klub Galeb te brojni drugi organizatori su mnogih natjecanja i priredbi tijekom turističke sezone. U posljednje je vrijeme interes za ekstremnim sportovima u ubrzanom porastu: paragliding, sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, jedrenje na dasci, ronjenje, parasailing, trekking i speleologija. 

Makarska

Makarska - zabava i zanimljivosti 

Brojni kafići te klubovi jamstvo su nezaboravnog provoda do ranih jutarnjih sati. U svim mjestima Makarske rivijere, tijekom turističke sezone održavaju se razne kulturne, zabavne, sportske te gastronomske priredbe. Između ostalog tu su dani tradicionalnih pučkih svečanosti kada se slave zaštitnici mjesta i dani slavne prošlosti. U Makarskoj je većina priredbi obuhvaćena programom 'Makarsko kulturno ljeto' od kojih su najposjećenije Dalmatinske ribarske noći, Ljetni karneval i Noć Kalelarge. Brojne su i druge priredbe zabavne i klasične glazbe uz nastupe poznatih klapa, pjevača i folklornih grupa koje se najčešće održavaju na Kačićevu trgu, ali i na Rivi te drugim prikladnim pozornicama. Kuće za odmor na Makarskoj rivijeri odlična su polazišna točka za vaš idealan odmor.

Makarska

Plaže - Makarska rivijera  

Bez obzira koje mjesto Makarske rivijere posjećujete oduševit će Vas kilometarske šljunčane plaže koje se protežu većinom ovog pojasa pod Biokovom. Osim prirodne ljepote te se plaže diče i uređenim šetnicama te brojnim različitim turističkim zabavnim i gastronomskim sadržajima. Osobitom se ljepotom plaža izdvaja mjesto Brela čija je stijena postala simbolom srednje Dalmacije. Kuće i apartmani u Makarskoj iz NOVASOL ponude savršeno su opremljeni! Rezervirajte još danas i provedite divan odmor na plažama Makarske rivijere. 

Makarska

Znamenitosti u gradu Makarska

  • Malakološki muzej u starom dijelu franjevačkog samostana u Makarskoj s više od 4000 primjeraka školjaka
  • Svetište Vepric krasi predivan krajolik sa prirodnom špiljom i potokom
  • Botanički vrt Kotišna u sklopu Parka prirode Biokovo
  • Crkva Sv. Marka u staroj povijesnoj jezgri
  • Parkovi na poluotocima Osejava i Sveti Petar
  • Spomenik turistu U korak s vremenom – skulpturni prikaz dalmatinskog ”galeba” i mlade turistkinje

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte smještaj u Makarskoj i uživajte na odmoru u Dalmaciji.