search

Makarska - vile, kuće i apartmani

Provodite odmor u Hrvatskoj? S koje god strane da prilazite Makarskoj rivijeri vašim pogledom dominira veličanstven prizor u Dalmaciji - planina Biokovo u svojoj impresivnoj veličini i ljepoti, što se izdiže iznad Rivijere poput zaštitnika koji se strmoglavljuje do naselja u njegovu podnožju i turističkih mjesta uz obalu. Na Makarsku rivijeru možete stići iz smjera Omiša kod spektakularnog prijevoja Dubci do kojeg vodi i cesta iz unutrašnjosti od Šestanovca te autoceste. Dolazak preko Biokova od Vrgorca posebno je dojmljiv i neponovljiv prizor kada se poslije razigranog krševitog Biokova otvori obzor i veličanstven pogled na rivijeru u svoj ljepoti, od malog mjesta Drašnice na jugoistoku, preko urbane Podgore, tradicionalno turističkih Tučepa, same Makarske, nezaboravnih Brela sve do Splita, na otoke Brač, Hvar, Korčulu i poluotok Pelješac. Kopnom Makarskoj rivijeri s jugoistoka pristupate iz smjera trajektnog gradića Ploče prolazeći izletište Bačinska jezera i nakon 12 km stižete u prvo mjesto Makarske rivijere, Gradac. S otokom Bračem je Makarska povezana trajektnom linijom do mjesta Sumartin. Makarska je od davnine središte Makarskog primorja upravno, političko, gospodarsko, kulturno i prosvjetno, a od sredine XX st. i turističko, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina.

Makarska

Sport i rekreacija

U Makarskoj ne nedostaje različitih sportskih sadržaja što je tipično za gradove u Dalmaciji. Na sportskom kompleksu Sportski centar na predjelu Osejava nalaze se igrališta za nogomet, košarku, ragbi, rukomet, tenis, atletiku te igrališta za male sportove. Dvadeset aktivnih sportskih klubova i društava postoji u Makarskoj. Jedriličarsko društvo, ribarsko društvo, ragbi klub, vaterpolo klub Galeb te brojni drugi organizatori su mnogih natjecanja i priredbi tijekom turističke sezone. U posljednje je vrijeme interes za ekstremnim sportovima u ubrzanom porastu: paragliding, sportsko penjanje na stijenama, gorsko planinarenje, brdski biciklizam, jedrenje na dasci, ronjenje, parasailing, trekking i speleologija.

Makarska

Zabava

Brojni kafići te klubovi jamstvo su nezaboravnog provoda do ranih jutarnjih sati. U svim mjestima Makarske rivijere, tijekom turističke sezone održavaju se razne kulturne, zabavne, sportske te gastronomske priredbe. Između ostalog tu su dani tradicionalnih pučkih svečanosti kada se slave zaštitnici mjesta i dani slavne prošlosti. U Makarskoj je većina priredbi obuhvaćena programom 'Makarsko kulturno ljeto' od kojih su najposjećenije Dalmatinske ribarske noći, Ljetni karneval i Noć Kalelarge. Brojne su i druge priredbe zabavne i klasične glazbe uz nastupe poznatih klapa, pjevača i folklornih grupa koje se najčešće održavaju na Kačićevu trgu, ali i na Rivi te drugim prikladnim pozornicama.

Makarska

Plaže

Bez obzira koje mjesto Makarske rivijere posjećujete oduševit će Vas kilometarske šljunčane plaže koje se protežu većinom ovog pojasa pod Biokovom. Osim prirodne ljepote te se plaže diče i uređenim šetnicama te brojnim različitim turističkim zabavnim i gastronomskim sadržajima. Osobitom se ljepotom plaža izdvaja mjesto Brela čija je stijena postala simbolom srednje Dalmacije.

Makarska

Znamenitosti u gradu Makarska

  • Malakološki muzej u starom dijelu franjevačkog samostana u Makarskoj s više od 4000 primjeraka školjaka
  • Svetište Vepric krasi predivan krajolik sa prirodnom špiljom i potokom
  • Botanički vrt Kotišna u sklopu Parka prirode Biokovo
  • Crkva Sv. Marka u staroj povijesnoj jezgri
  • Parkovi na poluotocima Osejava i Sveti Petar
  • Spomenik turistu U korak s vremenom – skulpturni prikaz dalmatinskog ”galeba” i mlade turistkinje

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Makarskoj i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

Makarska