search

Apartmani Dugi otok

Razmišljate o odmoru na jednom od najljepših otoka ne samo u Dalmaciji nego cijeloj Hrvatskoj? Neka to bude Dugi otok. Trebate samo rezervirati apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja i spremni ste za putovanje na Dugi otok!

Kuće za odmor Dugi otok

Ponos Dugog otoka u Dalmaciji su značajni krajobraz s istaknutim svjetionikom na sjeverozapadnoj strani, te Park prirode Telašćica na jugoistoku. Prirodoslovno, to je otok osebujnosti i kontrasta i najveći otok u skupini sjeverno-dalmatinskih otoka. S prometnice koja povezuje svih dvanaest malih mjesta na otoku pružaju se veličanstveni vidici. Prometno je dobro povezan s kopnom trajektima i brzim brodovima. U svim mjestima na Dugom otoku tijekom ljetne sezone organiziraju se razne lokalne svetkovine, tijekom dana kao športska natjecanja (boćanje, mali nogomet, kartanje, tenis, …), a navečer kao veselice i ribarske večeri. Mediteranska kultura sa specifičnostima pojedinih mjesta, od utrka magaraca, narodnih kola do kazališnih predstava i glazbenih koncerata u ambijentu otočke arhitekture, oživljava gotovo nestale jadranske atmosfere. Sebi možete ugađati izležavanjem na dugootočkim plažama i plivajući u kristalno čistom moru. NOVASOL apartmani na Dugom otoku, kao i kuće za odmor Dugi otok potpuno su opremljeni te udobni. Izaberite smještaj na Dugom otoku i neka vaš odmor bude bezbrižan i opušten. Baš kao što se na otoku i živi, lagano i bez strke. To je i glavno obilježje odmora, a najljepše je kad iz apartmana možete uživati u predivnom pogledu na more pijuckajući omiljeno piće. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor na Dugom otoku i ostvarite svoje želje!

Zanimljivosti Dugi otok

U Salima i u Božavi pak možete postati članom ronilačkog kluba i istražiti ljepote ovog podmorja. Uvala Sakarun, plaža puna bijelog pijeska i kamenih oblutaka, borovih šuma, mjesto je uživanja. Sakarun je prirodna protuteža Telašćici prepunoj impozantnih stijena i ostale dramatične prirode koja oduzima dah. Okušajte se u raznim vrstama organiziranog ribolova ili otiđite na izlet u jednu od ljepota ovog otoka i njegove okolice. Turistička atrakcija mjesta Sali je glasovita i u svijetu priznata Tovareća mužika, nezaboravne su Trke tovara u sklopu Saljskog kulturnog ljeta i Saljskih užanca, autohtone ljetne pučke manifestacije. Osim lijepih plaža, mjesto Zaglav nudi raznovrsne sportske sadržaje: odbojka na pijesku, košarkaški teren i dvije škole ronjenja. Žman se pod nazivom Mežano prvi put spominje u XIII. stoljeću, a iz tog vremena datira i Župna crkva sv. Ivana. Tu se nalaze i nalazišta iz prapovijesnog te antičkog doba. U njegovoj su blizini dva slikovita otočića Krknata i Vaka. Posjetite otočić Mežanj, a ljubitelji speleološkog ronjenja upustit će se u avanturu u špilji Brbinjšćica.

kuće za odmor dugi otok

Atraktivne šetnice mjesta Luke, koja se prvi puta spominje godine u XIV. stoljeću kao Vallis Sancti Stephani, i prirodne plaže koje je okružuju, osnova su višestoljetne turističke tradicije. Savar je mjestašce poznato po špilji Strašna peć, prvoj organiziranoj izletničkoj destinaciji ne samo na Dugom otoku već i šire, onoj koju je 1904. godine posjetio i austrougarski car Franjo Josip. U slikovitoj uvali nalazi se otočić spojen nasipom s kopnom, a na njemu sakralni objekt nulte kategorije, predromanička crkva svetog Pelegrina. Brbinj je znamenit po svojoj osamsto godina staroj povijesti. Ponosan je zbog svojih svećenika glagoljaša, budnih čuvara baštine, a iznad mjesta nalazi se ilirska kamena gomila. Božava je mjesto mira, kristalno plavog mora te lijepih uvala okruženih borovim šumama. Veli Rat je omiljeno mjesto susreta nautičara i ljubitelja prirode. Njegov biser je dugootočki svjetionik Punta Bjanka, najveća lanterna na Jadranu, visine 42 metra. Krunu ljepote Dugog Otoka predstavlja Telašćica s izraženim sukobom mirnih uvala s robusnim strmcima, šuma alepskog bora i hrasta crnike, te polja, vinograda i maslinika nasuprot kamenjarskih travnjaka. Tamo ćete naći slano jezero Mir s ljekovitim muljem koje je stanište endemične vrste jegulje zvane “kajman”.

smjestaj dugi otok

Tražite možda najljepši zaljev u cijeloj Dalmaciji ili jedan od najljepših parkova prirode u Hrvatskoj? Pretražite NOVASOL ponudu smještaja Dugi otok. Rezervirajte svoj odmor iz snova - dođite na Dugi otok.