search

Dubrovnik - vile, kuće i apartmani

Dubrovnik je srednjovjekovni grad na hrvatskom dijelu jadranske obale i riznica kulturno - povijesnih spomenika koji su nastajali tijekom tisućgodišnjeg razdoblja njegovog postojanja. U prošlosti je bio Grad-Republika, uz Veneciju jedan od najpoznatijih kulturno-gospodarskih središta na Sredozemlju. U novijoj povijesti je središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja: Dubrovnik je grad ljetnog festivala - međunarodne smotre vrhunskih dostignuća glazbeno-scenskog stvaralaštva, grad muzeja i galerija. Te vrijednosti stvorile su od Dubrovnika prostor koji pruža bogati izbor raznovrsnih doživljaja i uzbuđenja, ali i potpuni odmor u tihom, umirujućem okolišu blage sredozemne klime i prekrasnih primorskih pejzaža Dalmacije.

Smještaj Dubrovnik

Sport i rekreacija

Dubrovnik je u sportskom smislu prije svega poznat kao grad plivanja, vaterpola i ostalih sportova na vodi, ali je u povijesti znan i kao mjesto održavanja Šahovske olimpijade 1950. godine. Tražite li jedinstveni ronilački doživljaj, adrenalinom ispunjeno skijanje na vodi, mirniji odmor uz romantično jedrenje ili opuštanje u nekom od wellness centara u Dubrovniku ćete zasigurno pronaći nešto za sebe. Na većini gradskih plaža tijekom ljetnih mjeseci nude se razni sportsko- rekreacijski sadržaji (jedrenje na dasci, pedalini, kajak, banana…). Tijekom posjeta Dubrovniku u Dalmaciji zanimljivo je biciklom upoznati obližnje elafitske otoke: Koločep, Lopud, Šipan. Teniski tereni u Dubrovniku nalaze se u sportskom centru u Gospinom polju, na Šetnici kralja Zvonimira u Lapadu. Kroz cijelu godinu posjetitelji su prilici upoznati ljepote dubrovačkog krajolika šetnjama i obilaskom pješačkih staza u Gradu i okolici.

Odmor Dubrovnik

Zabava u Dubrovniku

Otiđite u centar, posjetite Akvarij i Prirodoslovni muzej, obiđite gradske zidine. Osvježite se kavom ili sokom ispred Gradske kavane dok se djeca pod budnim okom igraju s ispred Crkve sv. Vlaha. Krenite na poludnevni izlet na obližnji otok Lokrum gdje se možete okupati u Mrtvom moru, prošetati šumovitim šetnicama kojima šeću paunovi i upoznati se s rijetkim biljnim vrstama u botaničkom vrtu. Dan provedite u Medenoj dolini na Bosanki, neka Vaša djeca uzjašu ponija u ovom malom dječjem carstvu. Otkrijte ulične pjevače, klape, komorne glazbene ansamble, trubadure, pjevače serenada. U šetnji ulicama zateći će vas tonovi koji dopiru ispod arkada palače Sponza. Knežev dvor pozornica je svjetskih, ne samo hrvatskih, glazbenih veličina, a poljane i trgovi u vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara postaju pozornice dramskih izvedaba. Desetak noćnih klubova u Gradu će se pobrinuti za one koje žele zabavu do sitnih sati.

Luksuzne vile Dubrovnik

Dubrovnik - plaže

Raznolikost je glavna odlika plaža u Dubrovniku i okolici: plitke pješčane ili šljunčane plaže za obitelji sa djecom, romantične i skrivene uvale, vrhunski opremljene poznate plaže sa zabavnim sadržajima i noćnim provodima ili sportskim programima, tihe uvale i hridi za ljubitelje ronjenja. Većina plaža na dubrovačkom području je šljunčana i kamenita, dok je manji broj pješčanih plaža. Najpoznatija pješčana plaža u okolici Dubrovnika je plaža Šunj na otoku Lopudu, a ACI marina Dubrovnika i niz dubrovačkih hotelskih plaža obilježene su Plavom zastavom, ekološkim priznanjem očuvanju čistoće mora i plaže, te opremljenosti i uređenosti plaža i marina. Plaža za naturiste nalazi se na otočiću Lokrumu, kojega još zovu i otokom zaljubljenih, na kojemu je niz skrivenih uvala i kutaka za ljubavnike. Plaža Copacabana raspolaže liftom za osobe s invaliditetom koji omogućuje nesmetan prilaz moru. Posjetite neke od najljepših plaža Dalmacije.

Odmor Dubrovnik

Znamenitosti

  • Povijesna jezgra pod UNESCOvom zaštitom s brojnim povijesnim i sakralnim znamenitostima (Knežev dvor, Mala i Velika Onofrijeva fontana, Orlandov stup, Crkva Sv. Vlaha, Samostan Sv. Klare, Stradun, Palača Sponza, Tvrđava Revelin,…)
  • Gradske zidine koje okružuju povijesnu jezgru - jedan od najmonumentalnijih fortifikacijskih spomenika u Europi i primjer razvoja arhitekture tvrđava.
  • Riznica Katedrale - Dubrovačka stolna crkva Uznesenja Marijina je iz XVIII st. izgrađena u baroknom stilu na mjestu ranije romaničke Katedrale iz XII st. koja je stradala u velikom potresu 1667.g.
  • Pomorski muzej – otkrijte koji su brodovi činili moćnu flotu Republike i trgovali po svijetu pronoseći slavu Dubrovnika.
  • Mrtvo more na otočiću Lokrumu koji je sam posebni rezervat šumske vegetacije – slankasto jezero je poznati lokalni kraški fenomen

Apartmani Dubrovnik

Vile, kuće i apartmani - Dubrovnik

Nudimo vam smještaj za vaše iduće putovanje u Dubrovnik. Ovdje ćete pronaći ne Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u ovom biseru Dalmacije i cijele Hrvatske.

Luksuzni apartmani Dubrovnik