search

Otok Brač - kuće i apartmani

Za razliku od tipičnih jadranskih otoka koji često izgledaju poput kamenih pruga na morskoj pučini, otok Brač ima i svoju unutrašnjost, prebogatu floru i faunu i izrazitiji doživljaj godišnjih doba. Cijeli otok bi mogao biti proglašen jedinstvenim kulturno-povijesnim i prirodnim spomenikom, osobito južna strana, među Vidovom gorom, bolskim Zlatnim ratom i pustinjom Blaca, koja tvori jedinstveni predio u kojem se isprepliću ribarski, težački i pastirski Brač, s mnoštvom kutaka za ugodu samoće i mira, ali i izrazitih socijalnih doživljaja, plesa, glazbe i sporta. Na otoku je ponuda smještaja raznovrsna, stoga ćete pronaći luksuzne vile Brač kao i široku ponudu apartmana i kuća za odmor Brač. Pogledajte NOVASOL ponudu smještaja Brač. 

Apartmani Brač

Kuće i apartmani Brač iz NOVASOL ponude potpuno su opremljeni, komforni i idealni za odmor obitelji ili prijatelja. Apartmani Brač najčešće se nalaze u obiteljskim kućama izgrađenim od poznatog bijelog bračkog kamena gdje je posebno ugodno boraviti pogotovo u ljetnim mjesecima. Rezervirajte smještaj Brač i započnite avanturu. 

Smatra se da Brač nosi drevno ilirsko ime prema jelenu, kultnoj životinji njegovih prapovijesnih žitelja. Bračani su ponosni i na činjenicu da se diljem svijeta može naići na građevine od slavnog bračkog bijelog mramora. Danas Brač - možda s najradišnijim i najštedljivijim pučanstvom traži nove putove razvoja, temeljene najviše na turizmu kojem se otvara čitav otok s izuzetnim krajolicima raznolikosti, što ga čini jedinstvenim kulturno-povijesnim i prirodnim područjem. Pozivamo Vas da upoznate čari ovog jedinstvenog otoka, njegove nedirnute prirode, bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa Hrvatske. Rezervirajte kuću za odmor s bazenom na Braču još danas i uživajte u odmoru! Provedite odmor s djecom na otoku Braču!

Brač

Sport i rekreacija Brač

Jedrenje na dasci u kanalu pred Zlatnim ratom na Bolu; paragliding s Vidove gore; lov u gornjim dijelovima otoka; planinarski izleti do Dragonjine spilje i pustinje Blaca; šetnje iz Splitske do antičkih kamenoloma pod Škripom, uz sjajno održavane maslinike; jedrenje od uvale do uvale; kupanje na plažama od najfinijeg pijeska i žala - sve to posebno i zajedno u našem pamćenju tvori neizbrisivu sliku koju nosimo sa otoka Brača. Posebno se izdvaja festival „Vanka regule“ na kojem možete svjedočiti najrazličitijim demonstracijama ekstremnih sportova, a jedinstven je u Hrvatskoj. NOVASOL luksuzni apartmani Brač ljubiteljima glamura pružit će osjećaj glamura. Izaberite apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja Brač

apartmani Brač

Zabava na Braču

Sigurno sidrenje u nekoj od dubokih uvala (Milna, Bobovišća, Pučišća); Fotografiranje dramatičnih kraških fenomena na svim stranama otoka; opušteno sjedenje uz glasoviti brački sir, janjetinu i ribu, uz rakiju i bolski plavac (poznato bračko vino) u nekoj od konoba ili u tišini nekog od pastirskih stanova u unutrašnjosti otoka – u svemu tome možete uživati pored redovitih ljetnih zbivanja kao što su fešte povodom lokalnih svetkovina, ribarske večeri i kao posebnost Supetarsko kulturno ljeto prepuno različitih sadržaja. Za sve željne življeg noćnog života tijekom ljeta idealna su mjesta Supetar i Bol za odmor iz snova u Hrvatskoj.

Brač plaže

Među plažama na Braču osobit biser predstavlja Zlatni rat na Bolu koji se odlikuje ne samo svojom prirodnom ljepotom već i s mnoštvom zabavnih i sportskih sadržaja za sve ukuse. Apartmani Zlatni rat nalaze se u blizini predivne poznate plaže. Istražite bračku obalu i bez sumnje ćete naći mnoštvo plaža po svom ukusu, jer se obalom ovog otoka protežu zanimljive pješčane, šljunčane te stjenovite plaže. Zašto ne bi pogledali ponudu NOVASOL smještaj Bol na Braču i izabrali apartman ili kuću za odmor po vašoj želji te rezervirali još danas! Kuće za odmor s bazenom autohtonog izgleda izgrađene od bračkog bijelog kamena biti će idealan izbor za odmor s obitelji. Ako dolazite u paru ili s prijateljima apartmani Zlatni rat, ili apartmani Bol na Braču biti će idealni za odmor u neposrednoj blizini najljepših plaža na otoku!

Znamenitosti Brač

  • Muzej otoka Brača u Škripu
  • Pustinja Blaca
  • Plaža Zlati rat - zimski vjetrovi često promijene oblik zlatnog rta u smjeru vjetra i valova, pa ponekad poprimi neobične oblike
  • Špilja Kopačina najzanimljivije je pretpovijesno nalazište na otoku
  • Zmajeva spilja i reljefi u njoj prvorazredni su spomenik pećinskoga samostanskog života popova glagoljaša u XV stoljeću
  • Vidova gora je najviša planina na jadranskim otocima u Hrvatskoj (778 m nad morem)

Brač