search

Biograd na Moru - vile, kuće i apartmani

Biograd na Moru, nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, danas je poznati turistički centar u samom središtu jadranske obale u lijepoj Dalmaciji. Gradić leži na poluotoku okruženom suvremenim pristaništima i šetnicom s koje se pruža nezaboravan pogled na slikoviti Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti. Središnji položaj na jadranskoj obali, blizina nacionalnih parkova i parkova prirode, nezanemariva turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao destinacije za zanimljiv i aktivan godišnji odmor. Kao hrvatski kraljevski grad Biograd na Moru se prvi put spominje sredinom X stoljeća, dok je u XI stoljeću bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa. Biograd je centar rivijere koja obuhvaća Sv. Petar na Moru, Turanj, Sveti Filip i Jakov, Biograd, Pakoštane i Drage.

Sport i rekreacija

Zahvaljujući svom izuzetnom položaju u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana te izuzetno velikom broju vezova za plovila u moderno opremljenim marinama Kornati i Šangulin, raznovrsnoj ponudi brodova za iznajmljivanje te velikom broju organiziranih regata, Biograd je postao stjecište nautičara. Ako volite šetnje ili vožnju biciklom, posjetite susjedstvo nacionalnih parkova na moru (Kornatsko otočje), planini (Paklenica), rijeci (Slapovi Krke) i na jezerima (Plitvice), parkovi prirode (dugootočna Telaščica) i Vransko jezero prebogato slatkovodnom ribom, rubove kojega naseljavaju ptice močvarice, te mnoštvo otoka i otočića u prelijepom Pašmanskom kanalu. U Biogradu ne nedostaje sadržaja: moderni tenis centar, mini golf, akvagan, surfing, skijanje na vodi, ronjenje, odbojka na pijesku, boćanje, košarka, rukomet, mali nogomet te još mnogo toga.

Zabava

U Biogradu su tijekom ljetnih mjeseci u ponudi brojni kulturni i zabavni programi i sportska događanja: pučke fešte na otvorenom, na vaterpolskom bazenu ili u kinu. Nude se izleti s brodom u Kornatski arhipelag, kao i izleti u obližnji Park prirode Telaščica. U neposrednoj blizini je Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, bogato slatkovodnom ribom. Zašto ne biste otišli na jedan od ribolovnih izleta koji se također organiziraju na ovom području? Sportski turniri i natjecanja redovito se održavaju te skrbe za živahnost ovog grada.

Plaže

Samo stotinjak metara daleko od centra grada moguće je kupanje u čistom i bistrom moru, gdje se prostiru nepregledne šljunkovite i pješčane plaže s brojnim sadržajima u sjeni dalmatinskih borova iz kojih se razliježe pjesma cvrčaka, a za one koji više vole osamu, preporučujemo pošumljene otočiće u Pašmanskom kanalu. U Biogradu svatko može naći plažu prema vlastitom ukusu.

Znamenitosti

  • Zavičajni muzej grada Biograda na Moru s brojnim materijalnim svjedočanstvima bogate povijesti biogradskog prostora
  • Park prirode Vransko jezero s posebnim ornitološkim rezervatom
  • Crkva sv. Roka - zavjetna crkva iz 16-tog stoljeća, koja je podignuta u čast sv. Roka, zaštitnika oboljelih od kuge. Otvorena je tijekom ljeta za razgledavanje, samo na dan sv. Roka vrši se bogoslužje
  • Franjevački samostan sv. Dujma - osnovan je u 14. stoljeću, a u njemu se nalaze vrijedne barokne svetačke slike, te bogata knjižnica.
  • Crkva sv. Ante - datira iz 13. stoljeća, sagrađena je u ranoromaničkom stilu. U njoj se održavaju razne likovne izložbe.

Pregledjte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana za odmor u Dalmaciji i rezervirajte svoj smještaj za odmor iz snova u Hrvatskoj.

Pogledajte sve regije

Pogledajte sve destinacije

Istražite naše ideje za odmor