search

Benkovac - kuće za odmor

Benkovac je grad bogate kulture i povijesti u srcu Ravnih kotara. Ono što ga posebno krasi su slikoviti pejzaži i krajolik te kulturne znamenitosti.  Udaljen je svega 15 minuta vožnje do mora te odlično prometno povezan. Ovdje ćete moći predahnuti, upoznati tradiciju i način života ovog kraja Dalmacije. Kroz gastronomiju upoznati mirise i okuse  ovog kraja te uživati u ruralnoj atmosferi. Ako želite odmor daleko od gužvi, miran i opušten dođite u Benkovac.  Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u ruralnom okruženju.

Benkovac je smješten istočno od Zadra 30 kilometara, te 20 kilometara od Biograda na moru. Dok ste ovdje na odmoru svakako posjetite ova dva turistička mjesta popularna među gostima. Posebice nemojte propustiti zalazak sunca uz morske orgulje na Zadarskoj rivi. Kažu da je u Zadru najljepši zalazak na svijetu.

 

Benkovac - najvrjednije za posjetiti i doživjeti

Benkovac okružuju prirodna bogatstva nacionalnih parkova i parkova prirode. Ako ste ljubitelj prirode ovdje ćete pronaći odmor za dušu. Posjetite i drevni kaštel Benković iz 15stoljeća kojeg ćete odmah pri dolasku zamijetiti. Benkovačko kulturno ljeto koje traje od lipnja do kolovoza i prepuno je koncerata i događaja. Budite i vi dio ljetnih večeri i uživajte u svim događanjima tijekom boravka ovdje. Posebno za doživjeti je i sajam koji se odvija svaki mjesec gdje se nude autohtoni proizvodi i gdje možete upoznati običaje ovog kraja.  Benkovac obiluje i kulturnim zbivanjima, možete posjetiti moderno opremljena gradska knjižnica i internet caffe, te stalna postavka izložbe na benkovačkom Kaštelu. U gradu je i Etnografski muzej koji također možete posjetiti. Posjetite i okolna mala ruralna mjesta kako bi doživjeli autohtoni ugođaj.

Posjetite i mjesto Karin na obali Karinskog mora,  16 km udaljeno od Benkovca , nastalo na temeljima rimskog Coriniuma. U Karinsko more ulijevaju se dvije rijeke:  Karišnica i Bijela , a u takvom ambijentu miješanja slatke i slane vode formirao se mulj, odnosno ljekovito blato sa ljekovitim svojstvima. Posjetite obalu Karinskog mora dok ste na odmoru u Benkovcu.

Novasol vam nudi apartmane i kuće baš u ovom kraju. Priuštite si nezaboravan odmor sa obitelji i prijateljima. Ukoliko imate kućnog ljubimca povedite i njega! NOVASOL kuće za odmor imaju posebno označene objekte koji primaju i vašeg ljubimca. Dolazite li sa djecom, prijateljima, ljubimcima ili udvoje, NOVASOL ima smještaj za vas.