search

Otok Hvar - vile, kuće i apartmani

Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, uvijek je pružao dobrodošlicu brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu. Posjetite Hvar, Jelsu, Stari Grad, Zavalu, Vrbosku, Basinu, Sućuraj i Milnu te vinorodne Svetu Nedilju i Ivan Dolac. Dok odvojenost od obale ponekad može biti mana, također pruža i zaštitu od tvorničkih dimnjaka, gužvi na cestama i sličnih stvari koje pripadaju svakodnevici današnje civilizacije. Umjesto toga, tu su prostrana polja lavande, drevna stabla maslina i vinogradi, u Hrvatskoj jedinstvenoj harmoniji čovjeka i prirode.

Hvar

Sport i rekreacija

Svejedno vlastitim ili unajmljenim brodom, taxi brodom ili trajektom, vožnja morem uvijek je poseban doživljaj. Sidrišta koja nudi grad Hvar jesu sidrište u hvarskoj luci, te ACI marina Palmižana, na Paklenim otocima, jednom od najljepših mjesta u Dalmaciji. Pješačenje ili planinarenje po starim putovima vode do interesantnih točaka. Postoje razne brdske biciklističke rute. U Jelsi i u Hvaru postoje ronilački centri. U Zavali nalaze se vrtovi za penjanje s više od stotinu ruta. U malom mjestu Milna nedaleko od grada Hvara možete uživati u lokalnoj atrakciji: jahanju na magarcima. Iz mjesta su organizirani izleti brodom na otoke Vis, Biševo, Korčulu i Mljet a za sportske entuzijaste na raspolaganju su teniski tereni i škola ronjenja.

Zabava na Hvaru

Noćni život grada Hvara privlači mlade ljude željne dobre zabave iz svih krajeva svijeta, ne samo Dalmacije. Tipičan dan gosta mladog u duši podrazumijeva podnevno ustajanje, zatim ispijanje kave na jednom od štekata brojnih živahnih hvarskih kafića s pogledom na rivu ili pjacu. Nakon povratka razgledavanja povijesnih spomenika, kupovine u trgovinama među starim kamenim ulicama u srcu grada Hvara, samo je zagrijavanje za vruću večer u čuvenom klubu Carpe Diemu, i nakon toga klubovima Fortica ili Veneranda. Jelsa je također mjesto u kojem ima ponešto zanimljivo i osobito za zabavu svih generacija. Nezaobilazne su lokalne svetkovine i ribarske večeri tijekom ljeta.

Hvar

Hvar - plaže

Čitav jugozapadni dio otoka Hvara, a osobito skupina otočića ispred grada Hvara zvana Pakleni otoci, predstavlja veliko i raskošno izletište grada Hvara, posuto brojnim šljunčanim i pjeskovitim žalima, tihim i skrovitim zatonima, te pitomim šumovitim uvalama (gdje ćete često zateći restorane za dnevnu okrepu). Za sve one koji žele najneposrednije oćutjeti iskonske draži hvarskoga krajolika, ova su izletišta pravi dragulji i nezaobilazna dalmatinska odredišta. Na sjevernoj obali osobito se izdvajaju pješčane uvale sa stjenovitim primjesama na području Jelse.

Znamenitosti

  • Hvarsko kazalište utemeljeno 1612. godine
  • Tvrđava Fortica u Hvaru
  • Pakleni otoci i njihovo zanimljivo podmorje
  • Vinorodne padine područja Ivan Dolac s najviše sunčanih sati U Hrvatskoj
  • Grad Sućuraj koji je sam po sebi spomenik - 1975. godine dobiva svojstvo spomenika kulture - jer je sačuvao slijed arhitektonskih oblika prošlosti.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Hvaru i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

Hvar