search

Apartmani Hvar

Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatstvu slojevitosti povijesnih razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, uvijek je pružao dobrodošlicu brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su bili privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom.

Kuće za odmor Hvar 

Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu. Posjetite Hvar, Jelsu, Stari Grad, Zavalu, Vrbosku, Basinu, Sućuraj i Milnu te vinorodne Svetu Nedilju i Ivan Dolac. Dok odvojenost od kopna ponekad može biti mana, također pruža i zaštitu od gradske prašine i dima, gužvi na cestama i sličnih stvari koje pripadaju svakodnevici današnje civilizacije u urbanim sredinama. Umjesto toga, tu su prostrana polja lavande, drevna stabla maslina, plodna polja i vinogradi, u jedinstvenoj harmoniji čovjeka i prirode. Pogledajte ponudu apartmani Hvar u NOVASOLovoj ponudi i izaberite smještaj Hvar. Luksuzni apartmani Hvar zadovoljit će i one najzahtjevnije. 

apartmani Hvar

Sport i rekreacija

Svejedno vlastitim ili unajmljenim brodom, taxi brodom ili trajektom, vožnja morem uvijek je poseban doživljaj. Sidrišta koja nudi grad Hvar jesu sidrište u hvarskoj luci, te ACI marina Palmižana, na Paklenim otocima (druga imena su Paklinski otokci, Paklenjaci), jednom od najljepših mjesta u Dalmaciji gdje osim marine i luksuznog ugostiteljskog objekta možete vidjeti pravi botanički vrt koji je stoljećima njegovala plemenitaška obitelj kojoj je nekoć pripadao gotovo cijeli otočić na kojem se vrt nalazi. Pješačenje ili planinarenje po starim putovima otoka Hvara vode do interesantnih točaka. Postoje razne brdske biciklističke rute. U Jelsi i u Hvaru postoje ronilački centri. U Zavali nalaze se vrtovi za penjanje s više od stotinu ruta. U malom mjestu Milna nedaleko od grada Hvara možete uživati u lokalnoj atrakciji: jahanju na magarcima. Iz mjesta su organizirani izleti brodom na otoke Vis, Biševo, Korčulu i Mljet a za sportske entuzijaste na raspolaganju su teniski tereni i škola ronjenja.

Zabava na Hvaru

Noćni život grada Hvara privlači mlade ljude željne dobre zabave iz svih krajeva svijeta, ne samo Dalmacije. Tipičan dan gosta mladog u duši podrazumijeva podnevno ustajanje, zatim ispijanje kave na jednom od štekata brojnih živahnih hvarskih kafića s pogledom na rivu ili pjacu. Nakon povratka razgledavanja povijesnih spomenika, kupovine u trgovinama među starim kamenim ulicama u srcu grada Hvara, samo je zagrijavanje za vruću večer u čuvenom velikom i svjetski poznatom klubu, i nakon toga ostalim beach barovima i klubovima. Jelsa je također mjesto u kojem ima ponešto zanimljivo i osobito za zabavu svih generacija. Nezaobilazne su lokalne svetkovine i ribarske večeri tijekom ljeta. NOVASOLove kuće za odmor Hvar omogućiti će vam udobnost i opuštanje nakon aktivnog dana ili lude i zabavne noći. 

Plaže Hvar

Čitav jugozapadni dio otoka Hvara, a osobito skupina otočića ispred grada Hvara, spomenuti Pakleni otoci, predstavlja veliko i raskošno izletište grada Hvara, posuto brojnim šljunčanim i pjeskovitim žalima, tihim i skrovitim zatonima, te pitomim šumovitim uvalama (gdje ćete često zateći restorane za dnevnu okrepu). Za sve one koji žele najneposrednije oćutjeti iskonske draži hvarskoga krajolika, ova su izletišta pravi dragulji i nezaobilazna dalmatinska odredišta. Na sjevernoj obali osobito se izdvajaju pješčane uvale sa stjenovitim primjesama na području Jelse. S terase NOVASOL luksuzne vile Hvar uživajte u pogledu na more i krajolik. Rezervirajte smještaj Hvar. 

Znamenitosti Hvar 

 • Hvarsko kazalište (i Arsenal) utemeljeno 1612. godine
 • Starogradsko polje (UNESCO) najbolje je očuvani antički grčki krajolik cijelog Sredozemlja neprekinutog korištenja istih početnih kultura (vinova loza i masline)
 • Tvrdalj Petra Hektorovića s ribnjakom i golubinjakom najpoznatija je građevina u Starom Gradu, a možda je se sjećate iz crno-bijelih prizora televizijske serije Malo Misto
 • Tvrđava Fortica u Hvaru
 • Mjesto Vrboska s jedinstvenom lukom, ribarskim muzejem i jedinom crkvom-tvrđavom na Jadranu
 • Pakleni otoci i njihovo zanimljivo podmorje
 • Vinorodne padine područja Ivan Dolac s najviše sunčanih sati u Hrvatskoj
 • Trg svetog Ivana jedinstven spoj je gotike, renesanse i baroka te najbolje očuvani dio Jelse
 • Trg Škor u Starom Gradu nekoć je bio brodogradilište, a danas jedinstvena ljetna pozornica okružena izvornom tradicionalnom arhitekturom
 • Grad Sućuraj koji je sam po sebi spomenik - 1975. godine dobiva svojstvo spomenika kulture - jer je sačuvao slijed arhitektonskih oblika prošlosti
 • Benediktinski samostan u Hvaru - tradicija višestoljetne izrade čipke od niti agave uvrštena je na UNESCO-v popis svjetske nematerijalne kulturne baštine

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Hvaru i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

smještaj Hvar