search

Otok Čiovo - vile, kuće i apartmani

Otok Čiovo nalazi se u srednjoj Dalmaciji, a s kopnom povezan je pokretnim mostom. Veza kopna i Čiova nalazi se neposredno uz povijesnu jezgru grada Trogira. Ovo je brdovit otok s najvišim vrhom Rudine. Naselja Mastrinka, Arbanija, Slatine, Mavarštica, Okrug Gornji i Okrug Donji prava su mjesta za odmor s prijateljima ili u krugu obitelji, a ljubitelji prošlosti tu će naći nekoliko povijesnih spomenika. Iz gradske buke i užurbanosti Trogira dolazite do živahne atmosfere Čiova koje nudi odličnu kombinaciju predivnih plaža s pokojim sadržajem i blizinu urbane sfere s onu stranu mosta. Pronađite idealan smještaj na Čiovu. NOVASOL apartmani za odmor na Čiovu pružit će vam idealan odmor. Svakako veliku prednost predstavlja i zračna luka koja se nalazi samo nekoliko kilometara od Trogira. Većina obalnih mjesta otoka su s Trogirom povezana brodskom linijom, dok su Slatine istom povezane čak sa Splitom.

smještaj čiovo

Čiovo - Sport i rekreacija

Zašto ne biste iznajmili barku kojom biste mogli okružiti ovaj zanimljivi dalmatinski otok? Većina objekata u blizini mora ima vez na raspolaganju. Mnoštvo ronilačkih centara može Vas uvesti u prekrasni svijet podmorja. Otočići s jugozapadne strane otoka Čiovo nude Vam idealnu lokaciju za podvodni ribolov. Istražite široku paletu ponude sportova na vodi. Teniski tereni i rent-a-bike su tu za sve one želje standardne rekreacije.

Zabava

Na samom otoku nalazi se mnoštvo konoba i beach barova koji Vam stoje na usluzi, no za one željne konkretnijeg provoda, tu je Trogir koji vam sa svim svojim urbanim sadržajima stoji na raspolaganju. Brojni restorani, ljetne pozornice i zabavni programi te bezbroj kafića pobrinut će se da sve generacije dođu na svoje.

Plaže

Otok je poznat po bogatoj vegetaciji, arhipelagu malih slikovitih otočića, zaljevima i plažama. Lijepe šljunčane i stjenovite plaže koje se vežu jedna na drugu ponos su otoka Čiovo. Ako je budete tražili, sigurno ćete naći onu koja je baš za vas.

Znamenitosti

  • Samostan sv. Križa na sjeveroistočnoj obali - dominikanski samostan osnovan u XV stoljeću u sklopu kojeg postoji klaustar s prostranim vrtom, a zanimljivost je sjeverni zid građen poput utvrde radi bolje obrane. U crkvi se nalazi vrijedna slikarska baština iz XVII stoljeća
  • Crkva Gospe od Prizidnice s pustinjačkim zgradama sagrađena 1546.g., smještena usred hridina na južnoj strani Čiova
  • Samostan sv. Ante - franjevački samostan koji je sačuvao izgled iz XVII stoljeća. U samostanu se čuva kruna od pozlaćenog srebra, ukrašena draguljima iz XIV stoljeća, kip sv. Magdalene Ivana Duknovića, te slike od kojih je najvrjednija slika Jacopa Palme Mlađeg iz XVII stoljeća

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na otoku Čiovo i uživajte na odmoru u Dalmaciji.