search

Otok Šolta - vile, kuće i apartmani

Zašto ne odabrati odmor u Hrvatskoj? U azurnoj kolijevci neba i mora, čudom tektonske snage prirode, iz tihog plavog platna Jadrana zamahom vlastite ljepote iznjedrio se otok Šolta. Nemirna i prkosna tekstura otoka te birana ljepota i ljekovito zdrava klima obećavaju potpunu smirenost te nadasve ugodne trenutke boravka u skladnosti s prirodom. Znali su to i car Dioklecijan i kraljica Teuta, a Šoltu kao inspiraciju svojih pjesničkih doživljaja nisu zaobišli ni Marko Marulić ni Petar Hektorović. Istu takvu Šoltu sa tvrdoglavo lijepom prirodom i fascinantnom ljepotom imamo priliku i dan danas gledati. Kao glavna luka, Rogač je sa Splitom povezan dnevno sa više trajektnih i katamaranskih linija, a sa ostatkom otoka povezan je autobusom i taksijem. Ugostiteljski sadržaji u Rogaču, te neokrnjena priroda omogućavaju pravi odmor.

Smještaj - Šolta ​

Otok je idealno mjesto za nezaboravan odmor. Šolta se nalazi u blizini grada Splita te ćete prvo proći kroz Split i u Splitu čekati trajekt. Prilikom dolaska istražite predivan Split, a na otoku Šolti se možete potpunosti relaksirati. Ovo je otok dovoljno blizu svih događanja i znamenitostima Splita a opet na otoku u ljetnim mjesecima pronaći ćete brojne manifestacije i sadržaje koji će vam upotpuniti odmor. Treba vam samo smještaj! Ne brinite, NOVASOL ima predivne apartmane i kuće za odmor na Šolti! Odaberite još danas smještaj na Šolti i započnite svoj nezaboravan odmor na otoku.

apartmani Šolta

Šolta - sport i rekreacija

Za one koji vole šetnje preporučujemo polja šoltanskih težaka. Predlažemo ugodnu šetnju kroz vinograde i maslinike Grohota ili Gornjeg Sela, a ako više uživate u šetnji uz more tada predlažemo šetnju uz Nečujamsku uvalu. Ljubitelje šetnje „kroz vrijeme“ oduševit će stara mjesta kao što su Gornje, Donje i Srednje Selo koja Vas vraćaju desetljećima unazad. Ondje kao da je sat zauvijek stao. Ako uživate u vožnji bicikla onda su ceste Šolte idealne za vas. Ugodna vožnja po čistom zraku zaista opušta. Bicikle možete uznajmiti u Stomorskoj i Nečujmu. U Stomorskoj se nalazi kvalitetan teren za tenis osvijetljen reflektorima i za noćnu igru.

Šolta

Zabava - Šolta

Nečujam je najveća i po mnogima najljepša uvala na Šolti. Središte je otočkog turizma, te svojim turističkim naseljem i sadržajima pruža ugodan odmor turistima svih nivoa, a mnogi su tradicionalni posjetioci desetljećima. Prvo mjesto u noćnoj zabavi drži Stomorska s najvećim brojem kafića na otoku, ali u Gornjem Selu ćete naći i manji klub. I ostala mjesta na otoku imaju svoje male ugostiteljske čari koje ćete najbolje osjetiti ako ih posjetite za vrijeme njihovih svetkovina kada se organiziraju dalmatinske fešte.

Šolta - plaže

Plaža u Nečujmu je najveća na cijelom otoku. Umjetno je nasuta sitno granuliranim oblutcima koji su po ispitivanjima idealan agregat za nasipanje plaža. Plaža se redovito održava i čisti, a uz nju postoje dodatni sadržaji poput tuševa, beach bar, vodeni tobogan, iznajmljivanje brodova, fast-food, tenis igrališta i stolovi za stolni tenis. Većina ostalih plaža na ovom lijepom dalmatinskom otoku odnosi se na klifove i stjenovitu obalu koja kupačima pruža poseban užitak u prirodi.

Šolta

Znamenitosti

  • Uvala Šešula na jugozapadu s arhipelagom od sedam otočića, a na najvećem od njih nalaze se ostaci starokršćanske crkve sa samostanom iz V-VI stoljeća
  • Spomen kuća Marka Marulića u Nečujmu
  • Još od Ilirskih provincija poznati i višestruko međunarodno nagrađivani šoltanski med od samoniklog ružmarina
  • Najveća i najljepša župna crkva na otoku je ona Sv. Stjepana u Grohotama, čiji interijer ostavlja bez daha, a pred kojom se nalaze i poklopci antičkih sarkofaga
  • Zaštitni znak i simbol Šolte je podvrsta sove čuvitar, tipična ptica ovog otoka

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Šolti i uživajte na odmoru u Dalmaciji.

Šolta