search

Proložac - kuće za odmor

Proložac je općina koja se nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u sastavu ima pet mjesta: Gornji Proložac, Donji Proložac, Postranje, Ričice i Šumet. Ime je mjesto dobilo po kanjonu potoka Suvaja. Donji i Gronji Proložac udaljeni su 7 kilometara jedno od drugog kao i od Imotskog. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća za odmor i rezervirajte smještaj u mjestu Proložac. 

kuće za odmor proložac

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i provedite odmor u ovom kraju koji se tek budi otvara svoja vrata turizmu. Grad Imotski krasi poznata povijesna i kulturna baština a smješten je na padini brežuljka. Tu ćete moći posjetiti tvrđavu Topana, no najveći dragulj ovog kraja je Modro jezero, 800metara dug i širok 400m. Možete se kupati u ovom predivnom jezeru ako se poželite osvježiti ili samo uživati u prirodnim ljepotama, ali tu postoji još jedno, Crveno jezero koje je dobilo ime po boji stijena koje su okolo njega. Oduševiti će vas krajolik, koji je znatno drugačiji od ostatka Dalmacije, ali i prirodne ljepote kao i kulturna baština ovog kraja.  U centru grada Imotskog možete posjetiti crkvu Sv. Frane kao i poznati franjevački samostan. Uz grad prolazi i rijeka Vrljika koja je veoma bitna za Dalmaciju. Imotski krase kamene kuće ali i poznati skalini odnosno stepenice koje povezuju stariji i noviji dio grada.

prolozac

Poznati hrvatski pjesnik i književnik Tin Ujević pohađao je ovdje osnovnu školu. Ulica Pjaca je jedna od najpoznatijih ulica grada kojom se možete šetati i uživati u kulturnim znamenitostima. U Imotskom se tradicionalno odražava karneval te u svibnju koncert mandolinista. Posjetite ovaj kraj i odlučite se za odmor na mjestu gdje se spaja tradicija, kultura i priroda.

U Prološcu se nalazi vinarija koja proizvodi pet vrsta vina od kojih se jedno zove Modro jezero barrique koje svakako probajte i uvjerite se u izvrsnost vina.  Zahvaljujući klimi i buri ova se regija može podičiti odličnom tradicionalnom gastronomijom, posebice dalmatinskim pršutom. Ljubitelji divljači bit će zadovoljni jer je lov tradicija ovog kraja. Gradovi poput Splita, Makarske i Omiša nisu jako udaljeni, stoga i njih možete posjetiti dok ste ovdje na odmor. U ovom dijelu Dalmacije možete pronaći mnogobrojne sadržaje za cijelu obitelj. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i omogućite si idealan odmor sa obitelji i prijateljima.