search

Pakoštane - kuće za odmor

Pakoštane su malo mjesto u Dalmaciji. Mjesto je smješteno na jedinstvenom položaju između mora i Vranskog jezera. Rezervirajte kuću ili apartman iz NOVASOL ponude objekata i uživajte na odmoru u mjestu Pakoštane.  Posebnost ovog područja osjetiti ćete čim dođete. Mnoštvo je mogućnosti za divne izlete u okolici. Ljubitelji prirode posebno će uživati u ovom kraju zbog prirodnog bogatstva. U akvatoriju općine Pakoštane nalazi se 5 otočića.

Pakoštane okružuje čak četiri nacionalna parka, redom: Krka, Paklenica, Kornati i Plitvička jezera. Uz to i dva parka prirode: Telešćica i Vransko jezero. Priroda će vas očarati i pružiti vam bezbroj mogućnosti kako aktivnog tako i opuštenog obiteljskog odmora.  NOVASOL vam nudi predivne kuće za odmor u kojima ćete se osjećati kao kod kuće. NOVASOL kuće za odmor potpuno su opremljene i nude sav potreban komfor. Označenih biciklističkih i pješačkih staza koje možete preći ima mnogo kao i ostalih aktivnih sadržaja.

Pakoštane Prirodna bogatstva i ljepote

Vransko jezero – najveće je slatkovodno jezero u Hrvatskoj koje je ujedno i prirodno stanište ptica vodarica. Mnoštvo riba pogotovo velike ribe, poput soma ovdje su svakodnevnica.

Ukoliko poželite uživati u moru, suncu i sunčanju odaberite neku od plaža koje možete posjetiti. Plaža Pilatuša biti će idealna za mališane zbog pijeska i šljunka, a odrasli se mogu sakriti u hladovinu borove šume ili se osvježiti u obližnjim kafićima. Zatim su tu i plaža Punta, plaže Janice, plaža Porat te plaža Dolaška Draga. Sve su plaže idealne za opušteni odmor sa obitelji i prijateljima.

Možete otići na poučnu stazu oko jezera na kojoj ćete doznati sve o staništima ptica i jezeru, a sigurno ćete sresti najpoznatijeg  stanovnika jezera a to je čaplja danguba.  

U mjestu Vrane nalazi se srednjovjekovna utvrda Gradina koju možete posjetiti, kao i kulu i gotičku crkvu Sv. Katarine koje svjedoče o burnoj i bogatoj prošlosti ovih krajeva. Za mališane najzabavnije biti će posjet zabavnom parku u Biogradu na Moru koji nudi pregršt mogućnosti za zabavu.  U ljetnim mjesecima čekaju vas mnoge manifestacije na otvorenom poput koncerata, klapskih večeri, ljetnog karnevala i slično. Nezaobilazne su i tradicionalne dalmatinske konobe koje nude odličan izbor prave domaće dalmatinske specijalitete, najviše od riba. Iskušajte i vino koje je ovdje izvrsno.

Za vrijeme ljetnih vrućina možete se posebno osvježiti na izvoru vode pečina. Zemlja ovdje hladi, stoga ponesite majicu ili vestu jer ćete osjetiti hladnoću koja dolazi iz zemlje. Ovdje je u prošlosti voda akvaduktom odlazila sve do grada Zadra. Ukoliko poželite doživjeti krajolik popnite se na brdo Čelinka iznad mjesta Draga gdje žete vidjeti na 4 strane prirodne ljepote. Sigurni smo da će vas pogled oduševiti.

Izaberite još danas kuću za odmor po vašim željama iz NOVASOL ponude i započnite avanturu i razgledavanje ovog prirodno bogatog kraja koji ima mnogo toga za ponuditi.