search

Novigrad (Dalmacija) - kuće i apartmani za odmor

Predivan dalmatinski gradić nalazi se u sjevernoj Dalmaciji. Istoimeni gradić postoji i u Istri. Izaberete li Novigrad u Istri ili Novigrad u Dalmaciji, sasvim je svejedno jer NOVASOL ima smještaj u jednom i drugom gradiću. Ovaj je gradić izgrađen je na ostatcima tvrđave iz 13 stoljeća. Zovu ga hrvatskim Portofinom, zbog neodoljivog šarma.

Smještaj - Novigrad

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor još danas u Novigradu u Dalmaciji i provedite romantičan i nezaboravan odmor u ovom gradu. Predivne kamene kućice sa uskim ulicama, u morskom zaljevu koji noću očarava. Prošetati se možete divnim gradićem, nakon večeru u nekom od lokalnih restorana i taverni koji nude vrhunske dalmatinske specijalitete. Riba je tu svima najdraže jelo, a probajte i vrhunsko vino s ovog područja. NOVASOL vam nudi predivne kuće za odmor u kojima ćete se osjećati kao kod kuće. Opremljene su u potpunosti, a na vama je da izaberete idealnu za vas i vašu obitelj.

apartmani novigrad dalmacija

Povijesna kulturna baština - Novigrad

Novigrad krasi bogata povijest a na vrhu grada nalazi se tvrđava u kojoj je nekada bila zatočena hrvatsko-ugarska kraljica Elizabeta s kćeri Marijom. Posjetite mjesnu crkvu koja čuva sve detalje vezano za njezino zatočeništvo. Duboki zaljev u kojem se gradić skrio a gdje ribari love svoju ribu pružiti će vam miran odmor uz čašu vina i tople ljetne noći. Probajte odlična maslinova ulja koje ćete vjerujemo ponijeti svojim kućama.

Priroda i okolica - Novigrad

Ljubitelji prirode ovdje će u potpunosti uživati, jer je Novigrad okružen nacionalnim parkovima i to ča čak četiri! 15 km prema sjeverozapadu nalazi se Np Paklenica, 80 km sjeverno nalaze se NP Plitvička jezera, 50 km južno NP Kornati dok je 55 km jugoistočno NP Krka. Sigurni smo kako ćete uživati u blagodatima nacionalnih parkova i prirodnim bogatstvima ovog kraja.

U večernjim satima tijekom ljetnih mjeseca, česte su ribarske fešte koje nude domaće proizvode, jela od svježe ribe, folklorne manifestacije i slično. Dođite i uvjerite se u ljubaznost mještana ovog kraja i ljepote koje ne biste trebali propustiti. Uživajte u svakom trenutku dok ste ovdje na odmoru i ponesite nezaboravne uspomene baš iz ovog malog ali čarobnog dalmatinskog gradića, Novigrada!

Pronađite svoje ljetno utočište na nekoj od intimnih skrivenih uvala, ili se sunčajte i kupajte na dvije uređene plaže grada. Plaže su idealne za obitelji sa djecom jer je ulaz jednostavan i plitak.

Razgledajte neke od crkvi grada Novigrada, ali i općinski Areloj.  Areloj je satni toranj  koje je podignut 1901.godine, dok je satni mehanizam prenesen iz stare crkve zajedno sa satnim zvonom koje je izliveno 1841. Godine.

Za one željen aktivnog odmora u Novigradu je označena biciklistička staza od 30kilometara koju možete preći i pobliže upoznati prirodu i krajolik.

Ako volite adrenalin, svakako posjetite rijeku Zrmanju na kojoj se možete okušati u raftingu.

Zadar vam je 30 kilometara dalje za sve dodatne sadržaje, noćni provod ili predivan zalazak sunca uz zvukove morskih orgulja! Nemojte to propustiti dok ste ovdje na odmoru!

 Rezervirajte još danas NOVASOL kuću ili apartman za odmor u Hrvatskoj i uživajte na odmoru!