search

Luksuzne vile Kaprije

Tražite jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj za svoj odmor? Bilo da se radi o romantičnom ili obiteljskom odmoru, Kaprije je otok u Dalmaciji idealan za oboje.

Kaprije je otok u razvedenom šibenskom arhipelagu kojeg od pučine dijele samo otoci Kakan i Žirje.

Ime dobio po mediteranskoj biljci kaparu čiji pupoljci služe kao začin i koje je najvjerojatnije na otoku bilo u izobilju kad su otok naselili Šibenčani sklanjajući se od napada Turaka na Dalmaciju tijekom XVI. i XVII. stoljeća. Tada je sagrađena i kaprijska crkva sv. Petra. Tijekom XIV. i XV. stoljeća otok je pripadao šibenskim plemenitaškim obiteljima.

Na Kapriju postoji samo jedno naselje sa stotinjak stalnih stanovnika, poštom, ambulantom, trgovinom, te nekoliko ljetnih barova i restorana. Pristup automobilima je onemogućen, no tu se nalaze svi važni sadržaji.

Uvala Kaprija, prirodno zaštićena od svih vjetrova, često je postaja ili odredište nautičara.

Kaprije

Kako na Kaprije?

Kaprije je brodom povezan sa Šibenikom, a plovidba traje oko 45 minuta plovidbe te sa Žirjem, kamo se stiže za nekih 20 minuta, tako da se uz sam otok uvijek može posjetiti i ova dva predivna lokaliteta od kojih se osobito ističe Šibenik zbog svoje kulturne baštine. Kaprije je jedna od rijetkih oaza svježeg morskog zraka i kao da je ostalo zarobljeno u prošlosti daleko od modernog svijeta. Ovo je pogodovalo da na Kaprije dolaze prvenstveno oni posjetitelji željni baš takvog odredišta, bez buke, vreve ili sličnih smetnji i gdje je sve podređeno odmoru. Kako je Kaprije relativno velik otok, a najvećim dijelom nenaseljen, moguće su brojne aktivnosti u prirodi, od kojih je zasigurno najprivlačnije otkrivanje tihih uvala i uživanje u miru. Kad padne mrak, tada svi koji se tamo zateknu uživaju u pravoj otočkoj noći, malo promijenjenoj kroz stoljeća, s brojnim otočkim aktivnostima, od kojih su najpoznatije i svima najdraže tradicionalne balote uz vino, ribu i pjesmu. Kaprije je otok koji je kao stvoren za opuštanje daleko od briga modernog gradskog života. Prošećite nasadima maslina, vinove loze i kapara i dođite do panoramskih uzvisina s kojih možete vidjeti sve okolne otoke.

Provedite svoj odmor iz snova u Dalmaciji u nekom od apartmana ili kuća u ponudi NOVASOLa u Hrvatskoj!