search

Dugopolje - kuće za odmor

Dugopolje se nalazi u zaleđu Dalmatinske zagore, 15 kilometara od grada Splita. Dobro je povezano sa Splitom i ostalim gradovima Dalmacije upravo jer se nalazi na sjecištu A1 Zagreb- Split- Dubrovnik. Možete usput posjetiti gradove poput Trogira i Omiša koju su udaljeni 45 minuta vožnje. NOVASOL kuće za odmor možete rezervirati još danas po najpovoljnijim cijenama. NOVASOL ima kuće i apartmane za odmor u cijeloj Dalmaciji. Dugopolje i njegova okolica tipičan je zemljopisni primjer krškoga krajolika.

Dugopolje ima veliki potencijal razvoja pogotovo u aktivnom i sportskom turizmu jer ovo područje ima mnoga prirodna bogatstva. Ako ste ljubitelj prirode oduševiti će vas planina Mosor i špilja Kotlenice u nasljelu  Kotlenice.Špilja Vranjača smještena je u podnožju središnjega dijela Mosora, s njegove sjeverne strane. Pristup je moguć iz Splita asfaltnom cestom preko Dugopolja do sela Kotlenica u zaselak Punde (25 km), te još 300 metara neasfaltiranimn putem do ulaza u špilju.

spilja

Dugipolje - špilja Vranjača

Špilja Vranjača je zakonom o zaštiti prirode zaštićena 1963.godine kao geomorfološki spomenik prirode. Svrstavaju je u najljepšu turistički uređenu špilju u Dalmaciji. Uređeni okoliš, s kamenim i drvenim klupama i stolovima, zatim borova šuma te čista priroda i razgledanje Vranjače poziva vas da posjetite ovaj kraj.  Mnogo pješačkih i biciklističkih staza ovdje  čeka na one željne aktivnog odmora.

Isto tako možete uživati u planinarenju na planinu Mosor. Najviši vrh Mosora je 1339 m visoki Ljuti kamen ili Veliki Kabal. Usprkos relativno velikoj visini, vrh je lako dostupan izletnicima i rekreativcima. Do njega se može doći iz više smjerova, uspon traje od 2-4 sata, ovisno o odabranom putu. Na samom vrhu je podignut drveni križ ispod kojega su uređene betonske klupe i stolovi za odmor.

Dugopolje vam može biti polazišna točka za izlete i istraživanje netaknute prirode Dalmatinske Zagore. Ako tražite mirniji odmor sa svojom obitelji i prijateljima daleko od gužvi pogotovo u vrijeme visoke sezone, ovdje ćete moći imati sve.

 Izaberite kuću za odmor u Dalmatinskom zaleđu a onda do mora možete brzo stići autom na bilo koju plažu u okolici. Split vam je blizu ukoliko se zaželite urbanih događanja, zabave, noćnog provoda ili shoppinga. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude objekata i uživajte u odmoru u mjestu Dugopolje!