search

Dicmo - kuće za odmor

Dicmo je općina u Hrvatskoj, u središtu Dalmacije.  Smješteno je između Splita i Šibenika. Nalazi se malo u zaleđu, dalje od mora. Naselje Kraj je administrativno središte općine. Rezervirajte NOVASOL kuće za odmor u mirnom i ugodnom okruženju dalmatinskog zaleđa.

Ovaj dio još nije turistički jako razvijen stoga ovdje možete provesti mirniji odmor daleko od ljetnih gužvi.  Područje je naseljeno još od antičkog doba.

Kuća za odmor Dicmo

Općinu  čine naselja: Kraj, Osoje, Prisoje, Sičane i Sušci, te Ercegovci i Krušvar. Najveće planine i brda su Mosor (1339 m), Visoka (890 m), Grubuša (647 m), Radinje (763 m) i Gradina (587 m). Za one željne aktivnog odmora možete se okušati u planinarenju po planinama. Dicmo je naziv ujedno i za suho i plitko polje u kršu splitske Zagore, a od XX. stoljeća i skupni naziv za naselja na rubu polja, osobito za predio oko bivše Željezničke stanice, župne crkve sv. Jakova i Ane i škole. Polje Dicmo je dugo oko 15 kilometara od sjeverozapada (Gornje Dicmo) do jugoistoka (Donje Dicmo), a široko do 2,5 kilometra. Probajte specijalitete ovog kraja i upoznajte kulturu i tradiciju ovog mjesta.

Blaga i pitoma priroda kao i ravničarski kraj idealan je za jutarnje šetnje ili vožnju biciklima. Brojne staze i lokalni putevi idealni su za istraživanje i vožnju bicikala. More i prve lijepo uređene plaže nalaze se u gradu Splitu koji obiluje bogatom kulturnom povijesnom i gastronomskom ponudom. Osim popularnih pješčanih Bačvica i uopće najpoznatije plaže u Splitu možete posjetiti brojne šljunčane plaže koje se protežu južnom stranom Marjana. Posjetite Dioklecijanova palaču u Splitu koja je 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. U njoj se nalazi i katedrala sv. Duje sa slavnim zvonikom koji je simbol grada i fantastičnim vratnicama majstora Andrije Buvine. Ovaj grad ima mnoge mogućnosti za zabavu i noćni provod. Ljubitelji povijesti također će posjetiti antičku Salonu u Solinu i možda u kolovozu doći u Sinj i pogledati Sinjsku alku.

Kuća za odmor - Dicmo

Općina Dicmo je bogata prirodnim ljepotama i pružiti će vam ugodan i miran odmor sa obitelji i prijateljima. NOVASOL vam nudi lijepe kuće s bazenima potpuno opremljene za idealan odmor u Dalmaciji.