Banjol - odmor na otoku ljubavi i sreće

Banjol je naselje koje je dio grada Raba na istoimenom otoku. Rab je otok koji je proslavio Kvarner kada je svijet doznao da su se tadašnji kralj Engleske i njegova odabranica zbog koje se morao odreći krune 1936. goli kupali na jednoj od njegovih prelijepih plaža. Nekada zaboravimo na ljupkost crvenih krovova, sivih kamenih zidova, starih zvonika i drugih obilježja sredozemnih gradića čiju ljepotu uzimamo zdravo za gotovo. Naselja otoka Raba nas podsjete na to koliko je ljepote oko nas koju volimo zaboraviti.

Banjol

Popularne kuće za odmor u Banjol

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Banjol

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Banjol

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Banjol

Loading...

Plaže i nudizam

Kralj Edvard VIII. i tadanja partnerica, a poslije supruga, Wallis Simpson, svijetu su otkrili uvalu Kandarola koja se nalazi na jugozapadnoj obali naselja Rab samo nekoliko kilometara od Banjola, a njihovo veselo brčkanje smatra se početkom nudizma na Jadranu. Cijeli otok je poznat po tome koliko su brojne i lijepe njegove pješčane plaže. Vjerojatno nigdje drugdje na Jadranu nemate toliki izbor prirodnih pješčanih plaža s obiljem lijepe hladovine koju nudi mirisni alepski bor. Na samom jugu potoka poznata je plaža Pudarica, a na njegovom sjeveru plaže Ciganka i Rajska plaža.

Banjol

Dnevni i noćni život u Banjolu

Započnite dan zdravim obrokom u nkom od lokala i nakon napronog plivanaj i sunčanja otiđite na lagani ručak. Nakon druge ture kupanja obvezno u suvenirnicu pa na večeru s domaćim specijalitetima. Iako je malo naselje u Banjolu ne nedostaje zabave i tijekom noćnih sati. Ponuda kafića i restorana bogata je kao i u većini ostalih mjesta na Jadranu u Hrvatskoj, a ovdje ima i malo više noćnog života, ne samo u naselju Rab koje je središte općine odnosno grada, nego i samom Banjolu gdje vam je na raspolaganju noćni klub. U samom Rabu nudi vam zabavu jedan od najvećih klubova na otvorenom na Jadranu, a u njemu možete plesati uz zvukove suvremene zabavne glazbe sve do ranih jutarnjih sati. Cijeli otok je iznimno gay friendly, a ovdje djeluje i gay bar koji je bio među najpoznatijima u ovom dijelu svijeta u osamdesetima. Rapska fjera ljetna je manifestacija koja cijeli grad na tri dana odjene u svečano i tradicionalno ruho nekih drugih vremena. Vidjet ćete razne zanimljivosti od izložbi tradicionalnih proizvoda preko natjecanja u gađanju samostrelom do vrhunskog zabavnog programa. Nemojte je propustiti!

Banjol

Kako stižete na otok Rab?

Brzim brodom (katamaranom) možete u Rab stići linijom koja kreće iz Rijeke, a preko Raba ide do mjesta Novalja na otoku Pagu tako da su mogućnosti za brze izlete u gradiće i gradove doista nadohvat ruke. Sa sjevera je gradić Lopar povezan trajektnom linijom s otokom Krkom u mjestu Valbiska. Otok Krk je mostom povezan s kopnom. Postoji i druga mogućnost, želite li na otok stići kraćom trajektnom vožnjom s juga. U mjestu Stinica nedaleko Jablanca trajekt kreće za mjesto Mišnjak na samom jugu otoka Raba. U tom bi vas slučaju od Banjola dijelilo samo desetak kilometara. Dolazite li automobilom i (ili) u društvu svog četveronožnog člana obitelji, ne zaboravite da je trajekt za vas, a nekad je i ljepše putovati polako nego brzo.

Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Banjolu i još danas rezervirajte svoj smještaj za odmor iz snova u Hrvatskoj!

Banjol
Banjol