Viškovo, smještaj nad Kvarnerskim zaljevom

Viškovo je općina nadomak grada Rijeke. Točno iznad grada Rijeke, nagnuta  prema suncu i moru.

Sastoji se od  Smokvarije i Halubja, a Smokvarija je područje od Furićeva prema Kvarnerskom zaljevu koje je dobilo ime po smokvama, mediteranskoj sorti voća koje ovdje rastu u velikom broju. Čak su i mještani dobili ime Smokvarice i Smokvari. Nekada je ovo pripadalo Kastavu, a od 1993.godine osnovana je općina Viškovo. Općina Viškovo je poslije Rijeke druga najnaseljenija jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji. U općini nalaze se nekoliko većih naselja:  naselje Marinići, četvrto je po površini, s najvećim brojem stanovnika, slijede: Viškovo, Marčelji, Saršoni, Mladenići, Sroki i Kosi.

Za samo 7 kilometara stižete do grada Rijeke i svih većih događanja i manifestacija. Na Viškovu možete pronaći apartman ili kuću za odmor po vašim željama iz NOVASOL ponude i biti u blizini sadržaja a opet imati mir. Preko čvora Škurinje možete doći do Viškova iz smjera Rijeke, te preko čvora Rujevica. Viškovo se nalazi blizu granice sa Slovenijom stoga je lako dostupno gostima.

Ukoliko se zaželite šetnice uz more i plaža možete se spustiti do Opatije i tamo uživati ili produžiti od Rijeke do Kostrene gdje se isto nude plaže od šljunčanih do stjenovitih ovidno što vam biše odgovara. Opatija nudi mnoge koncerte i razna zbivanja tijekom cijele godine, ali naročito ljeti to je omiljeno središte za posjet brojnim turistima. Jedno od glavnih tradicionalnih blaga Viškova su upravo zvončari koji su u prošlosti imali zadaću tjeranja zlih duhova I poticanje novog proljetnog ciklusa. Ogrnuti su ovčjim kožama i velikim zvonom na donjem dijelu leđa. Odjeveni su u bijele hlače i mornarske majice kratkih rukava. U rukama imaju baltu ili bačuku što bi zapravo bio stilizirani buzdovan. U vrijeme poklada, tradiconalno obilaze u velikoj grupi sela svoga zavičaja prema davno utvrđenom rasporedu. Na glavi imaju posebno stilizirane maske - čudne životinjske glave s crvenim isplaženim jezikom i rogovima. U veljači jedna su glavnih atrakcija na poznatom Riječkom karnevalu.

Rezervirajte još danas NOVASOL kuće za odmor u Viškovu i provedite odličan, zabavan i ispunjen odmor sa obitelji i prijateljima. Kuće za odmor na Kvarneru čekaju na vas!

Ferienhaus in Viškovo

Popularne kuće za odmor u Viskovo

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Viskovo

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Viskovo

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Viskovo

Loading...