Matulji, odmor između Opatije i Rijeke

Matulji su općina s više naselja na spoju Istre i Primorja na obroncima Učke. Geografski pripadaju istarskom poluotoku, ali se nalaze u Primorsko-goranskoj županiji. Samo naselje Matulji praktički je predgrađe Rijeke, ali i Opatije, dok se ostala naselja nižu sve do granice se susjednom Slovenijom. Cijelo područje je gorsko i prekriveno gustom mješovitom šumom bogatom, između ostalog, drvećem maruna, velike oplemenjene vrste pitomog kestena koji je poznat i šire od Kvarnera, a postoje proslave i dani u čast njegovih plodova koji su slađi od običnog kestena. Na obali vas čekaju plaže, među kojima se na istoku s pogledom na zapad ljepotom ističe stjenovita plaža Preluk, dok na zapadu s pogledom na jug leži šljunčana plaža Črnikovica.

Putovanje Matulji

Popularne kuće za odmor u Matulji

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Matulji

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Matulji

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Matulji

Loading...

Matulji aktivni odmor

Rijetko gdje u Hrvatskoj ćete pronaći ovako šumovito područje toliko blizu obale. Ukupno 130 kilometara biciklističkih i pješačkih staza stvara mrežu kroz lijepu prirodu u kojoj mogu uživati svi željni aktivnosti na otvorenom. Možete birati između četiri biciklističke težine te kolnik ili vožnju isključivo po prirodnom terenu. Cilj vam mogu biti četiri vidikovca u Zvoneći, Škrapni, Rukavcu te Črnčićima gdje možete napraviti fotografije koje će biti predmet zavisti. Lisina je omiljena i prilično zahtjevna brdska biciklistička staza koja vas vodi kroz istoimenu park šumu, a započinje u središtu Matulja koja vas vodi preko makadama i šumskim putevima sve do planinarskog doma gdje se možete okrijepiti. Staza se kružno spušta sve dok ponovno ne ugledate središte mjesta. Staza Lužina je također samo za one u dobroj kondiciji, a odvest će vas sve do predivnog Kastva i kružno natrag. Ako preferirate pješačenje, preporučujemo vam stazu svetog Mihovila koja započinje na šetalištu prema Opatiji, a vodi vas do Preluka, zaljeva koji je bio pristanište brodovima na „jantarnom putu“ pa sve do vidikovca Rubeši. Staza svetog Luke vodi pješake preko željezničke pruge sve do zanimljivog rukavačkog zaselka Krujce gdje ćete pronaći dobro očuvanu drevnu arhitekturu, a cilj posljednjeg uspona je crkvica svetog Luke. Područje je bogato starim bunkerima koje ćete sigurno vidjeti dok pješačite ili vozite bicikl, a najbolje očuvani među njima možete vidjeti u selu Jurdani. Vjerujemo da ćete sresti i pokojeg promatrača ptica jer se ovdje, osobito za sezonskih migracija, mogu vidjeti deseci različitih vrsta pjevica i grabljivica. Zašto ne biste otišli na vođenu ornitološku turu?

Matulji su dobro mjesto za odmor svim ljubiteljima šume, planine i mora. Izaberite svoj apartman, kuću za odmor ili vilu s bazenom i odmorite se u mjestu između slavne Opatije i velike Rijeke.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u mjestu Matulji još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.