Apartmani za odmor Novi Vinodolski

Novi Vinodolski idealno je mjesto za vaš odmor! Rezervirajte smještaj na Kvarneru i uživajte u brojnim mogućnostima. Nekada političko i kulturno središte Vinodolske Knežije, kolijevka je i književnika iz porodice Mažuranić, a zahvaljujući zimzelenoj vegetaciji i blagim uvjetima mediteranskog podneblja, čistom moru i zraku, već 1878. godine uvršten je u red turističkih prvaka primorskog kraja. Gostoljubivo stanovništvo, kristalno bistro more, grad i okolica bez industrije, svježi gorski zrak iz visokih šuma zaleđa, neprocjenjive su prednosti, koje su uvjetovale razvoj turističko-ugostiteljske djelatnosti. Blizina autoceste, jadranska turistička cesta, željeznička postaja grada Rijeke, zračna luka otoka Krka i “plavi” putevi učinili su Novi Vinodolski lako dostupnom destinacijom i time mu osigurali još jednu od brojnih prednosti.

Kuće za odmor Novi Vinodolski

Popularne kuće za odmor u Novi Vinodolski

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Novi Vinodolski

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Novi Vinodolski

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Novi Vinodolski

Loading...

Novi Vinodolski i okolica

Dođite u Novi Vinodolski i uživajte s obitelji na odmoru! Zašto ne biste posjetili i okolicu Novog Vinodolskog. Mala mjesta poput Povila, Klenovice, Smokvice, Ledenica čekaju da ih otkrijete! Otkrijete Kvarner s obitelji i prijateljima! NOVASOL u svim poznatim mjestima na Kvarneru nudi apartmane i kuće za odmor. Rezervirajte najbolje za sebe, odaberite NOVASOL smještaj!

Aktivni odmor Novi Vinodolski

Novi Vinodolski još je jedan od turističkih gradova sa značajnom ponudom aktivnosti, koje su zajedno u kombinaciji osigurali čovjek, klima i priroda. Na raspolaganju je nekoliko biciklističkih staza, ali za one željne nešto manje zahtjevnog boravka u prirodi, pješačenje će doći kao dobra zamjena. Tenis, nogomet, odbojka na pijesku priuštit će roditeljima i njihovoj djeci međusobno druženje i otkrivanje spretnosti u ovim zabavnim timskim sportovima, a na moru se može uživati u jedrenju, ronjenju, podvodnom ribolovu, te uzbudljivoj vožnji na banani ili pedalini.

Zabavni sadržaji Novi Vinodoski

Osim barova, noćnih klubova, restorana, brojne ugodne sate druženja i zabave osigurat će organizirani programi na otvorenom, poput Vinodolskih ljetnih večeri. Nadasve zanimljiva manifestacija je Ružica Vinodola, koja prikazuje običaje iz vremena vladavine Frankopana, kada se po završetku berbe, u vinogradu, među beračicama birala se Ružica, najljepša i najmarljivija djevojka. Ružicu su uz zvuke narodnih glazbala, na čelu povorke, ovjenčanu vinovom lozom, vodili u grad (posljednji takav događaj, kako je zapisano, zbio se 1880.godine.)​

Plaže Novi Vinodolski

Kvalitetu i čistoću poznate plaže Lišanj, smještene u istoimenoj uvali, obilježava i Plava zastava, a upravo ova plaža prilagođena je svim kupačima, kako starijima, tako i obiteljima s djecom. Kupači koje se ipak žele otuđiti od posjećenijih plaža, poput gradske, mir uz more će naći na manjim šljunčanim i stjenovitim plažama u blizini autokampa Zagore ili mjestu Povile.

Znamenitosti

  • Narodna čitaonica i muzej - smještena u prizemlju frankopanskog kaštela, osnovana za vrijeme ilirskog preporoda, 1845. godine. Čitaonica je odigrala značajnu ulogu u kulturnom životu mjesta, pa su Novljani iz zahvalnosti njenom osnivaču kanoniku Josipu Mažuraniću, 9. prosinca 1988. godine, podigli spomen ploču na njegovoj rodnoj kući u starom gradu.

  • Rimska utvrda Lopsica - još uvijek se vode polemike da li je to starorimska utvrda ili srednjovjekovni frankopanski grad.

  • Crkva blažene Djevice Marije i ostaci Pavlinskog samostana - Uz samostan bila je smještena crkva Blažene Djevice Marije na Ospi, a nalazili su se u neposrednoj blizini novljanske luke, na poluotoku Glavica. Danas se tamo naziru ostaci samostana fratara reda sv. Pavla pustinjaka poznatih po imenu „pavlini“. Na prostorima nekadašnjeg samostana formiralo se novljansko groblje koje se i danas koristi.

  • Vinodolski zakonik - Prvi hrvatski pravni dokument iz 1288. godine jedan je od najvažnijih kulturnih spomenika naših naroda, ali i jedan od važnih srednjoeuropskih dokumenata. Vinodolski zakonik sastavljala je komisija koju je sačinjavalo devet predstavnika devet vinodolskih gradova-općina: Grobnik, Trsat, Bakar, Hreljin, Drivenik, Grižane, Bribir, Ledenice i Novigrada (današnjeg Novog Vinodolskog). 

  • Novljansko narodno kolo i narodna nošnja - u kulturno naslijeđe Novog Vinodolskog, uz brojne običaje, pjesme, drvene instrumente tu su i svečana muška i ženska narodna nošnja. Narodna nošnja je prikazana u Muzeju, a može se vidjeti i tijekom godine u raznim svečanim prigodama. Jedna od takvih svečanih prigoda je i Novljansko narodno kolo, igra se tri dana uzastopce u poslijepodnevnim satima na trgu ispred frankopanskog kaštela.