Supetarska Draga na Rabu

Otok Rab je poznato odredište za obiteljski, romantični ili odmor s prijateljima. Mjesto Supetarska Draga naselje je koje pripada gradu Rabu, a nalazi se južno od općine Lopar, a sjeverno od naselja Kampor i Mundanije koja također pripadaju gradu Rabu.

Kuće za odmor Supetarska Draga

Popularne kuće za odmor u Supetarska Draga

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Supetarska Draga

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Supetarska Draga

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Supetarska Draga

Loading...

Supetarska Draga

Radi se o jednom od najstarijih otočkih mjesta bogate pomorske tradicije. Ime Supetarska Draga izvedenica je naziva samostana Svetog Petra u Drazi (Sanctus Petrus in Valle), najstarije benediktinske opatije na otoku. Uvala Supetarska Draga okružena je malim otocima Maman, Srednjak i Sailovac na kojima ćete pronaći prekrasne prirodne pješčane i šljunčane plaže. Najveća ACI marina na otok Rabu nalazi se upravo ovdje. Ovaj dio Raba poznat je i kao gnjezdilište brojnih ptičjih vrsta kao i zimovalište ptica selica. U samom mjestu imate sve što vam je potrebno za miran odmor, poput trgovine i više različitih restorana i konoba. Sam grad odnosno naselje Rab udaljeno je sedam do devet kilometara, ovisno o tome u kojem dijelu Supetarske Drage boravite. Jedan dio Supetarske Drage nazivaju donjom, a drugi gornjom. U prvoj postoje dvije pješčane uvale s plažama: Dumci i Gonar. U drugoj se nalaze stjenovite plaže za one koji su željni malo više mira.

Odmor Supetarska Draga

Prirodne ljepote

Ovaj je otok poznat kao zeleni otok sunčanih pješčanih plaža. Zasigurno je jedan od najšumovitijih otoka u Kvarnerskom zaljevu. Cijeli otok je od svoje najzapadnije odnosno sjevernije do svoje najjužnije točke duljine približno 21 kilometar. Teško da ćete zalutati na njemu iako vam je na raspolaganju više od stotinu kilometara biciklističkih i pješačkih staza na kojima možete sami odrediti tempo i dinamiku svog istraživanja. Mnogi bi se složili da je poluotok Kalifront najljepši dio ovog zelenog otoka. Poznat je po svom krševitom reljefu i razvedenoj obali s obiljem prelijepih uvala i zaljeva skrivenih u naručju šuma alepskog bora. Idealan je za sporije ili brže šetnje u kojima mogu uživati sve generacije. Najviši vrh Raba leži na neimpresivnih 94 metra nad morskom površinom te stoga ne predstavlja napor ni za koju šetnju.

Apartmani Supetarska Draga

Rajska plaža

Zasigurno morate posjetiti općinu Lopar sjeverno od Supetarske Drage gdje se nalazi Rajska plaža za koju vam se čini da je beskrajna. CNN ju je 2012. uvrstio na svoj popis deset najljepših plaža na svijetu. Rab je odavno poznat kao mjesto gdje je počeo nudizam u ovom dijelu Jadrana. Danas na njemu nalazite plaže za sve ukuse.

Smještaj Supetarska Draga

Šume Raba

Iako je alepski bor ona vegetacija koja uz makiju prevladava Jadranskom obalom, zimzeleni hrast crnika je ono izvorno i staro više od tisuću godina. Šuma Dundo jedna je od rijetkih šuma hrasta crnike, a proglašena je botaničkim parkom još 1949. godine. Park Komrčar nije prirodno već umjetno čudo koje je zasadio i osmislio šumar Pravdoje Belija, no i dalje je nešto što ne smijete propustiti. Otokom prolazi i „Premužićeva staza“ koja svoje ime duguje zaslužnom šumarskom inženjeru i velikom entuzijastu Anti Premužiću.

Geopark Rab

Područje Lopara i Fruge oblikovali su vjetar i erozija. Tu su stvoreni čarobni kanjoni i drugi oblici  u pješčanom tlu kao i brojne prekrasne pješčane uvale. Za one prave ljubitelje geologije i fosila preporučujemo posjet geopraku s označenim pješačkim stazama.

Tražite li prekrasno mjesto za odmor u Hrvatskoj, pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor, a Supetarska Draga na otoku Rabu mogla bi biti upravo ono pravo mjesto za vas!