Dramalj - malo mjesto za veliki odmor na Kvarneru

Krenete li obalom južno od Jadranovog, prema Crikvenici, prvo stižete do mjesta Dramalj. Zahvaljujući pristupačnosti plaža i velikog broja sportsko-rekreacijskih sadržaja Dramalj je posebno pogodan, pa čak i idealan, za odmor obitelji s djecom kao i ljubitelje aktivnog odmora koji žele odmor provesti na Kvarneru. Ovdje se nude i odlične nudističke plaže. Malo je i uspavano mjesto zimi, živahno ljeti, dok je gostoljubivo u svim godišnjim dobima. Ovdje postoji duga kultura i tradicija turizma, što je, uz prekrasne poglede na more i otok Krk, prilično dobro jamstvo za lijep odmor. NOVASOL apartmani Dramalj čekaju na vas!

Dramalj živi i diše turizam, a šetnicom, koje je pravo šetalište, povezano je s južne strane s Crikvenicom, a završava plažom Crni molo. Na sjeveru počinje poluotokom i naseljem Kačjak. Kada se turizam na Kvarneru počeo jače razvijati i uzimati maha krajem devetnaestog stoljeća, to se odrazilo i na Dramalj. Osim razvoju turizma, Dramalj svoj razvoj može zahvaliti i lijepom geografskom položaju i odličnoj klimi. Nešto od svog razvoja duguje i popularnosti drugih Poznatijih obližnjih odredišta poput Opatije, Rijeke i Crikvenice. U samom Dramlju postoji nekoliko restorana manje ili više tradicionalne ponude, a o okolnim većim gradovima naći ćete cijelu paletu najrazličitije ponude.

Dramalj je dovoljno malen da ostane ljupkim odredištem, a dovoljno razvijen i omiljen sa svojim lijepim vilama, kućama za odmor i apartmanima da bude pravom destinacijom za pravi odmor na kojem vam ničeg ne nedostaje.

Dramalj

Popularne kuće za odmor u Dramalj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Dramalj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Dramalj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Dramalj

Loading...

Povijest Dramlja

U šestom odnosno sedmom stoljeću ovdje je stajalo naselje pod nazivom Dram. Na starogrčkom dram je naziv mjere za težinu. Slaveni su prilikom dolaska dodali mali nastavak na naziv i tada je je nastao Dramalj. Staro i najraširenije prezime ovdje, Domijan (latinski Domian), seže u doba rimske vladavine. Vjeruje je da je naselje nastalo kao sklonište i utočište na prirodnom izlazu na more iz Vinodola.

Dramalj

Odmor u Dramlju s kućnim ljubimcem

Tko sa sobom povede kućnog ljubimca na odmor u Dramalj, trebao bi znati da se ljubimac može veselio kupati na svim plažama gdje nema znaka zabrane prilaska kućnih ljubimaca. Glavne plaže često su zatvorene za naše četveronožne članove obitelji no u obližnjoj Crikvenici imate na raspolaganju fantastičnu plažu za pse koja je proglašena najboljom takve vrste u Hrvatskoj, a ne nedostaje joj sadržaja. Zanimljivo je da se i da na otoku Krku na rtu u mjestu Šilo nalazi plaža za kućne ljubimce koja je na neki način preko puta ove u Crikvenici.

Dramalj

Kamo na izlet iz Dramlja?

Nadohvat ruke su vam već spomenuti gradovi, a i Novi Vinodolski koji svoje ime ne duguje mašti već po vinarstvu i vinogradarstvu. Ljubitelji planinarenja imat će problem: neće se moći odlučiti između izleta na Velebit, Učku ili druge planine koje leže između njih. Zašto ne posjetiti neki od obližnjih otoka? Otok Krk i njegova bogata glagoljaška baština? Otok Rab i njegove čarobne plaže, a među njima i prva nudistička u Hrvatskoj odnosno ovom dijelu Jadrana? Jeste li znali da je otok Cres povezan trajektnim linijama s Istrom i s otokom Krkom, a mostom s Lošinjem?

Možda sve to već znate, a morate se samo još osobno uvjeriti ili ponoviti gradivo. Pregledajte NOVASOL ponudu vila s bazenom, kuća i apartmana i rezervirajte svoj odmor iz snova u lijepom mjestu Dramalj

Dramalj