Kampor - vile, kuće i apartmani na Rabu

Zeleni dragulj Kvarnerskog zaljeva, otok Rab, skriva tolika lijepa mjesta, a naselje Kampor, koje je dio grada Raba, osobito je privlačno različitim ukusima.

Apartmani Kampor

Popularne kuće za odmor u Kampor

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kampor

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kampor

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kampor

Loading...

Prirodne ljepote Kampor

Rezervat šumske vegetacije Dundo sljubljen je s Kamporom, najbolje očuvanim ribarskim mjestom na cijelom otoku. Kampor predstavlja sklad tradicije i suvremenosti, ekološke gastronomije i rustikalnih ugostiteljskih objekata, poput restorana i konoba koji se kombinira s brojnim prekrasnim pješčanim plažama te pješačkim i biciklističkim stazama. Pitate li lokalno stanovništvo, sigurno će vam preporučiti plažu Mel zbog sitnog pijeska i prekrasno pogleda na zapad i tako čarobni zalazak sunca.

Kulturna blaga Kampor

Hrvatska čuva brojna kulturna blaga na skrivenim mjestima, pa tako i u Kamporu. Ovdje se nalazi jedna od najstarijih knjižnica sa zbirkom pisane riječi na hrvatskom jeziku u ovom dijelu Jadrana, a zbirku možemo zahvaliti fra Ambrozu Testenu koji ju je stvorio svojim prikupljanjem rijekom boravka u Franjevačkom samostanu svete Eufemije. Danas je taj samostan etnografski muzej. Blagdan svete Eufemije je 16. rujna kada se održava lokalna svečanost, a slična takva je i u suprotnom dijelu godine na Uskrsni ponedjeljak. Nikako ne smijete krajem srpnja propustiti Rapsku fjeru klada se cijeli Rab ogrne u svoje srednjovjekovno ruho na tri dana, a postoje manisfestacije koje najavljuju Fjeru tako da je srpanj mjesec događanja na Rabu.

Aktivnosti i zabava na otvorenom Kampor

Malo sjevernije, u Loparu, koji je poznat po čak dvadeset i dvije pješčane plaže, možete posjetiti Festival skulpture  pijesku. Svake se godine uobičajeno održava sredinom lipnja. Pijesak je plodno tlo za brojna maštovita umjetnička djela. I vi se možete prijaviti, samo morate znati da je konkurencija ozbiljna, a osim pijeska smijete koristiti samo vodu. Biciklizam i pješačenje na ovom su otoku osobito ugodni, jer ima toliko šuma koje nude ugodnu hladovinu. Većina staza, koje ukupno mjere više od sto kilometara, vode kroz šumice do plaža. Pješačiti možete čak dvostruko dulje. U njih se ubrajaju šetnice, pješačke, biciklističke i planinarske staze. Možda je planinarske malo preteška riječ za ovdašnja brda jer visinske razlike nisu velike, a usponi su blagi. Možete početi na Premužićevoj stazi 1 koja vas hrptom otoka vodi divljinom do prekrasne doline Fruga. Premužićeva staza 2 vodi kroz šumu Dundo sve do uvale Svete Eufemije. Staza Rab-Maman počinje kod rapskih zidina, ide preko Kampora do uvale Dumići. Na otočić Maman za ozbiljne oseke možete doći pješice, a uobičajeno je čamcem.

Na raspolaganju su vam i dvije široke šetnice: prva od Taba do Svete Eufemije, a duga je samo tri kilometra, dok je druga duga osam kilometara, a vodi od Raba do Barbata. Ono što ne smijete propustiti je samo dva kilometra duga staza uz Rajsku plažu u Loparu. U turističkim informativnim uredima možete naći karte ovih staza, ali i onih koje su malo više adrenalinske, poput onih za škraping. Sviđa li vam se više akcija u moru, na otoku vam je na raspolaganju više ronilačkih centara, pa i jedan u samom Kamporu. Također bismo vam preporučili morsku vožnju kajakom, pa čak i onih koji imaju prozirno dno i nude vam dodatnu zabavu.

Tražite li smještaj na zelenom jadranskom otoku, pregledajte NOVASOL ponudu vila, kuća i apartmana i još danas rezervirajte svoj odmor iz snova u naselju Kampor!