Apartmani Susak

Otok Susak poznat je po svome neobičnom geološkom sastavu, pijesak prekriva vapnenačku podlogu a na ovakvom tlu grožđe dobro uspijeva pa se mještani bave vinogradarstvom. Upravo je zbog svog neobičnog geološkog sastava Susak atrakcija i cilj mnogobrojnih istraživača te na svoj način fenomen i dragulj Jadranskoga mora. Na otoku ima nekoliko kafića, restorana i jedna trgovina, no sve je ovdje ostalo u nekom prijašnjem vremenu. Živi se opušteno i skromno, možemo reći autohtono, stoga tko god želi mir i osamu ovdje će naći takav odmor. Zimi ovdje mirno stanuje manje od dvije stotine stanovnika, dok se ljeti na otoku zna naći čak 1500 ljudi.

Smještaj Susak

Popularne kuće za odmor u Susak, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Susak, otok

Loading...

Kuće za odmor Susak

Susak je otok vinograda i trstike koja čuva terasasti teren od erozije pijeska. Sušćani su Hrvati, po zanimanju vinogradari i ribari, a po prirodi vrlo duhoviti, snalažljivi, domišljati i religiozni. Poznati su po svom starohrvatskom govoru i nošnji, posebno ženskoj živopisnoj nošnji koju mještani izrađuju tijekom zimskih mjeseci. Iako su dva dijela jedinog naselja povezna, dijeli ih se na staro Gornje Selo i novije Donje Selo. U Sjedinjenim Američkim Državama postoji velika zajednica iseljenika otoka Suska koja broji nekoliko tisuća članova tako da više Suščana stanuje tamo nego u Hrvatskoj.

Otok je zanimljiv i po tome što se na njemu ne koriste automobili. Smještaj kod domaćina najbolji je izbor jer vam pruža mogućnost upoznavanja tog posebnog svijeta gdje ćete se istinski opustiti. Unajmite apartman na Susku i uronite u ovaj potpuno usporeni svijet, gdje ne postoji buka, nema briga ni žurbe. Udahnite pravo ljeto na Susku i provedite bezbrižne trenutke sa svojim najmilijima na jednoj od najljepših plaža lijepe naše. Sjeveroistok otoka blagih je padina i pitomih pješčanih plaža, dok se na jugozapadu nalaze divlje i manje pristupačne uvale idealne za one koji traže osamu ili provode odmor s kućnim ljubimcem koji dalje od naselja može trčati i igrati se do mile volje.

Prilikom boravka na Kvarneru ne propustite posjetiti ovaj još uvijek neotkriven otok sa svojim prirodnim ljepotama i netaknutom prirodom.