Mandre - kuće i apartmani za odmor na otoku Pagu

Mandre su lijepo naselje u općini Kolan na otoku Pagu koji se nalazi na prijelazu iz Dalmacije u Kvarnerski zaljev. Mandre su smještene na sredini otoka na jugozapadnoj obali s lijepim panoramskim pogledom na otoke Silbu i Olib te na otočiće Škrdu i Maun. Oba ta otočića su nenaseljena,  prepuna su lijepih uvala i plaža u kojima vam nitko neće smetati odlučite li se na izlet brodom. Mandre su savršeno mjesto za miran odmor u prirodnom i pitomom okruženju u kojem vas prati hrast crnika, makija, suhozidi i čisto more. U mjestu možete kušati lokalne specijalitete u nekoliko restorana. Na raspolaganju vam je još više caffe barova, a najmlađi se mogu zabaviti na dječjem igralištu. Djeca u srcu i oni željni aktivne zabave na raspolaganju imaju sportsko igralište i boćalište.

Ferienhaus Mandre - Insel Pag

Popularne kuće za odmor u Mandre

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Mandre

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Mandre

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Mandre

Loading...

Šetnja kroz Mandre i općinu Kolan

Crkva Gospe Snježne dominira krajolikom, a lučica Porat posebno je ljupka u okruženju borove šume i raznovrsnog sredozemnog bilja. Odlično je zaštićena od nevremena. Igrališta su uređena u naselju Mandrice, a na se njima možete baviti raznim sportskim aktivnostima. U Madricama se nalazi i malena plaža sa sadržajima za djecu. U maloj uvali u središtu Mandri kamo ne smiju gliseri ni jetski plovila nalazi se plaža Mala Mandra koja je 2006. postala ponosnim nositeljem Plave zastave. Prelijepa šljunčana plaža s kamenitim dijelovima ima odličan prilaz moru što je čini pogodnom ne samo za obitelji s djecom već i za osobe s poteškoćama u kretanju. U ovoj općini koja zahvaća obje obale Paga u samo nekoliko minuta šetnje ili vožnje imate sve vrste plaža. Cijeli otok Pag je prekriven stazama koje su odlične za šetnje ili biciklizam.

Kolanska „Fešta od sira“

Paz pašku janjetinu i pašku čipku paški je sir nešto što se spominje kao ponos otoka. Zadnjeg petka u kolovozu od 2015. održava se ova lijepa manifestacija koja okuplja ne samo ljubitelje sira, već i brojne profesionalce pa sve one koji će posjetiti ovu feštu upozoravamo na višak kalorija koje će ponijeti s fešte sa sobom. Tu vas ne čeka samo ponuda sireva već i vrhunska ponuda vina i različitih maslinovih ulja. Očekujte bogat zabavni program, puno veselja i još više dobre gastronomije. Pripremite se na Dan otvorenih vrata u lokalnim siranama te na posebne izvorne jelovnike u restoranima i konobama.

Zadarski list i Turistička zajednica Zadarske županije pokrenuli su akciju „Cvit za lipši svit“, a Mandre su osvojile priznanje u kategoriji za najljepše mjesto u županiji. Tražite li miran odmor u Hrvatskoj, Madre su pravo mjesto za vas!