Apartmani Krk

Otok Krk najveći je jadranski otok površine 409 četvornih kilometara smješten u Kvarnerskom zaljevu, a time i najsjeverniji hrvatski otok. S kopnom je povezan mostom koji je izgrađen kako bi osigurao dobre veze s otočnom međunarodnom zračnom lukom. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost kulturnih ljepota još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“. Na otoku se nalaze geološke zanimljivosti u obliku dva jezera, Ponikve i Jezero, koja vodom opskrbljuju okolna naselja te špilje Biserujka.

Odmor Krk

Popularne kuće za odmor u Krk, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Krk, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Krk, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Krk, otok

Loading...

Kuće za odmor Krk

Otok Krk sa svojim većim mjestima poput Baške, Punta, Malinske, Vrbnika, Njivica, Dobrinja, Stare Baške, Šila, Čižića, Omišlja, Klimna i grada Krka nudi sliku turističke raznovrsnosti otoka. Krk je bio središte glagoljaštva, a na njemu je pronađena i Bašćanska ploča koja se danas čuva u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, a u Crkvi svete Lucije u Jurandvoru se nalazi kopija. Rezervirajte NOVASOLov apartman na Krku i uživajte u ponudi zabavnih i zanimljivih sadržaja te predivnoj prirodi!

smještaj Krk

Sport i rekreacija Krk

Raznovrsna ponuda sportskih, ali i rekreacijskih mogućnosti na otoku posebno tokom ljetnih mjeseci zanimljiva je za sve uzraste. Krčki akvatorij idealan je za mnoge morske sportove prepun mirnih uvala zbog čega se upravo tu odvijaju mnoga jedriličarska natjecanja. Brojne ronioce na Jadran privlače mnoge atraktivne lokacije budući da je naše more puno potopljenih antičkih brodova, koralja i ostalog životinjskog i biljnog svijeta. Većina pješačkih staza na otoku Krku moguće je koristiti i kao biciklističke, osim što se protežu uzduž obale, biciklističke staze također prolaze i u unutrašnjim dijelovima uz frekventne prometnice. U gotovo svim obalnim mjestima postoji ponuda raznovrsnih sportova na vodi: vožnja padobranom, kneeboard, sandoline, banana-lift. Želite li se ugodno i zabavno provesti, a uz to želite iskusiti adrenalin, svakako posjetite Ski lift Krk. Nalazi se u Puntarskoj uvali, a uz uzbudljiv doživljaj skijanja na vodi i wakeboardinga na suvremenom liftu na otoku se možete se zabaviti uz odbojku na pijesku, na teniskom terenu ili u fitness centru, ali tu su i mini-golf, košarka, rukomet, stolni tenis, košarka i nogomet. Najhrabriji neka se okušaju na ziplineu. Ono što je neizostavno i omiljeno među stanovnicima svih generacija - boćanje.

Zabava Krk

Kulturno-zabavna ponuda velikim se dijelom oslanja na tradiciju objedinjujući prošlost i sadašnjost te u ljetnim mjesecima možete uživati u brojnim događanjima od kulturnih, zabavnih pa do gastronomskih događaja koje nudi otok Krk. Ne propustite posjetiti akvarij u Baškoj u sklopu kojeg se nalazi i zbirka školjki i puževa. Podvodni park Punat prava je poslastica za ljubitelje morske flore i faune te gusarskog blaga koji ne rone. Prošećite morskim dnom uz posebnu opremu. Smještaj je je dobro mjesto za započeti planiranje svog zabavnog odmora na ovom lijepom otoku.

Krk Plaže

Čistoćom mora na šljunčanim i kamenim plažama sa uređenim sunčalištima i popratnim sadržajima neke od gradskih plaža prepoznate su i nagrađene plavom zastavom. Otok Krk obiluje mnogim plažama, mnoge su pristupačne kupačima svih uzrasta ali jedna od najljepših je svakako Vela plaža u Baškoj. Nalazi se u centru mjesta a duga je čak 1800 metara i popraćena mnogobrojnim sadržajima, a mnogi od njih su namijenjeni djeci. Ostale omiljene plaže su: Pesja u Omišlju, Jadran u Njivicama, Rupa u Malinskoj, naturistička plaža i Punta Debij u Puntu, Pećine u Šilu, Soline u Solinama, Glavotok u u istoimenom mjestu te plaže u gradu Krk (Porporela, Ježevac, Krk, Dražica, Dunat-Kornić te Jert-Pinezići). Budući da znamo da mnogi od vas žele sa sobom povesti i svog četveronožnog člana obitelji, pripremili smo i popis plaža na kojima su psi dobrodošli: Kijac (kraj Njivica), Redagara u Krku, dio Vele Plaže, plaža uza pse u blizini Šila, uvala Mala Javna, plaža u sklopu Ribarskog Sela u Malinskoj te Galapagos na lokaciji Sveti Dunat.

Znamenitosti

  • Košljun - Otočić franjevaca. U ovoj oazi mira redovnici su stoljećima sakupljali i čuvali mnoge vrijedne predmete koji se danas mogu razgledati u etnografskom muzeju. Samostan posjeduje i knjižnicu s oko 30.000 knjiga. Park šuma na Košljunu zaštićena je prirodna baština.

  • Glavotok - Posjed na kojem se i danas uzdiže franjevački Samostan svete Marije s crkvom. Ovo mjesto je stoljećima bilo središte pismenosti i prosvjećivanja a samostan još uvijek čuva značajnu zbirku glagoljskih rukopisa i knjiga.

  • Bašćanska ploča - nacionalni je spomenik kulture hrvatskog naroda. Predstavlja glagoljski natpis, ispravu isklesanu u 13 redaka teksta koji govori o darovnici hrvatskog kralja Zvonimira (1075-1089) Crkvi svete Lucije u Jurandvoru, gdje je i Bašćanska ploča i pronađena umetnuta u crkveni pločnik. Danas se kopija čuva u Crkvi svete Lucije u Jurandvoru.

  • Špilja Biserujka - Svojom dužinom od oko 110 metara i veličinom svog podzemnog prostora špiljska unutrašnjost svojom ljepotom, ali i činjenicom da se nalazi na otoku. Temperatura je tokom cijela godine u špilji podjednaka od 10 do 13 Celzijevih stupnjeva.

  • Franjevački samostan - Franjevci se u Krku prvi put spominju 1277. godine. Početkom samostan je bio dio sjevernog gradskog bedema. Istočno krilo podignuto je 1910. godine kao sjemenište. Ovdje se čuva slika Bogorodica s djetetom slikara Vittorea Carpaccia.

Smještaj Krk

Sve što trebate napraviti jest pregledati naš odličnu ponudu u kojoj se nalaze kuće za odmor i apartmani. Krk vas neće razočarati: jednostavan smještaj, odmor na bazenu, luksuzni apartmani - Krk ima sve.