Baška, odlična plaža za još bolji odmor

Jedna od najpoznatijih i najljepših plaža u Hrvatskoj nalazi se upravo ovdje u mjestu Baška na otoku Krku. NOVASOL ima široki izbor predivnih kuća i apartmana u blizini ove fantastične destinacije. Od vila s bazenom do komfornih apartmana u centru mjesta: pogledajte NOVASOL ponudu i rezervirajte još danas svoj smještaj na Kvarneru.

Apartmani Baška

Popularne kuće za odmor u Baška

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Baška

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Baška

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Baška

Loading...

Baška - plaža

Baška je idealan izbor za godišnji odmor sa obitelji ili s dragim prijateljima. Sama općina obuhvaća još i naselja Batomalj, Draga Bašćanska i Jurandvor te otočiće Prvić i Zečje. Baška je jedno od najpopularnijih mjesta na otoku Krku, ali i na cijelom Kvarneru. Smještena je u zaljevu, okružena maslinama i brnistrom, a u pozadini joj se plavi planina Velebit, najveći planinski masiv u Hrvatskoj. Skoro dva kilometra duga predivna šljunčana plaža čeka na vas! Zove se Vela plaža i nudi fini šljunak te pitome plićake u kojima se se i manja djeca mogu bezbrižno igrati. Okušajte se u odbojci na pijesku ili u miru promatrajte druge kako se zabavljaju dok vi mirno uživate u restoranu ili kafiću kojih ne nedostaje. Plava zastava koja je tu od 1999. jamči da će na raspolaganju biti svi važni sadržaji te da ćete uživati u čistom moru. Unajmite pedalinu i razgledajte Bašku s mora.

Otok Krk je idealan za sve uzraste, ima bezbroj ponuda aktivnosti na otvorenom za djecu i odrasle. Ukoliko ste aktivniji tip i tražite odmor koji biste ispunili sportom i rekreacijom, ovdje ćete biti zadovoljni ponudom. Za bicikliste je odlična vijest da postoji besplatna aplikacija Krk Bike koja vam omogućuje da s lakoćom upoznate sve cestovne, trekking i brdske staze otoka. Za sve dodatne informacije možete se informirati u Turističkoj zajednici na otoku Krku u središtu same Baške.

Plaža Baška

Baška - zanimljivosti

Kad ogladnite, sjednite u neki od brojnih restorana ili konoba i naručite specijalitet pod nazivom ''Bašćanski valcići zi žvacetom od janjetine'' (Bašćanska tjestenina s janjećim gulašom), ukoliko ste ljubitelj mesa i tjestenine. Otok obiluje konobama i odličnim restoranima gdje se može kušati dobro vino i tradicionalni specialiteti od svježe ribe koja je tu ulovljena. Sve ovisno o tome što volite, samo izvolite, a Baška će se pobrinuti za sve ukuse. 

Otok Krk nazivaju zlatnim otokom zbog njegovih predivnih plaža, čistog mora, bujne prirode, bogate kulturne baštine i niza zanimljivosti. Bašćanska ploča jedan od najznačajnijih spomenika kulture hrvatskog naroda. Radi se o glagoljskom natpisu odnosno ispravi u 13 redaka koja govori o darovnici kralja Zvonimira crkvi Sv. Lucije u Jurandvoru gdje je ona i pronađena 1851.godine. Danas se izvornik čuva u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, a u crkvi Sv. Lucije nalazi se njena replika.

Još jednu zanimljivost koju se mora spomenuti sigurno su mrgari odnosno suhozidne građevine u obliku kamenih cvjetova, koje ćete viđati u raznim krajolicima uz cesti dok se vozite Krkom. Mrgari su funkcionirali kao kameni torovi za okupljanje i razvrstavanje ovaca. Čak i danas možete vidjeti stada ovaca koja slobodno pasu na visoravnima Baške i njene okolice.

Rezervirajte svoj idealan smještaj iz NOVASOLove ponude još danas i uživajte u nezaboravnom odmoru u slikovitom gradu Baška na otoku Krku.

Kuće za odmor Baška
Smještaj Baška