Lovran, odmor među lovorima

Lovran je maleno mjesto na sredini Opatijske rivijere. Svoje ime duguje stablima lovora koja okružuju vile među kojima se nalaze upravo one u kojima se rodio turizam u Hrvatskoj. Cijela rivijera je niz lijepih mjesta okruženih zelenilom koje se spušta s obronaka planine Učka i završava uz šetnicu Lungomare koja povezuje sva mjesta od početka do kraja u neprekidnih dvanaest kilometara. Lovran je opasan obrambenim zidinama unutar kojih vas čekaju popločane ulice, sljubljene dvokatnice, starinske stube, te neobično žuti zvonik.

Lovran apartmani

Popularne kuće za odmor u Lovran

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Lovran

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Lovran

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Lovran

Loading...

Lovran aktivni odmor

Vaš apartman ili kuća za odmor u Lovranu uvijek se nalaze blizu barem neke od aktivnosti na otvorenom u kojima ovdje možete uživati u određenom ako ne u svim godišnjim dobima. Tijekom cijele godine, a osobito zimi možete se zaputiti u park prirode Učka u kojem se nalazi više pješačkih staza različite težine. Popularna Riječka planinarska obilaznica započinje upravo u Lovranu. Vodi vas preko vrhova riječke okolice, od Učke, preko Ćićarije, Obruča, Platka, Risnjaka, Tuhobića, Viševca i Grižana, sve do Crikvenice. Odaberite omiljenu dionicu ili cijelu obilaznicu, ali znajte da vam za nju treba čak šest do sedam dana pješačenja. PP Učka nudi čak osam označenih biciklističkih staza. Ljeto se u Lovranu dočekuje se na proslavi Dani črešanj (Dani trešanja) kada se po cijelom mjestu širi miris kolača od omiljenog crvenog voća. Na svakom koraku uz more možete pronaći mjesto za kupanje, a glavna gradska plaža Kvarner na istočnom ulazu u mjesto nudi betonske platoe i pijesak u moru, dok se na zapadu nalazi šljunčana plaža Peharovo s puno hladovine i blagim ulazom u more idealnim za dječju igru. Na lovranskim plažama možete unajmiti ležaljke i različite zabavne te sportske sadržaje.

Zašto se ne biste okušali u ribolovu – samo ne zaboravite nabaviti dozvolu. Dva zemljana terena stoje na raspolaganju ljubiteljima bijelog sporta. Jesen je možda najljepše doba ovog kutka Kvarnera poznatog po marunima, oplemenjenoj vrsti pitomog kestena, u čiju se čast svakog listopada organizira Marunada tijekom koje možete kušati sve vrste jela s marunima: od juha do deserta.

Jeste li znali da je Lovran 1908. dobio električni tramvaj koji ga je spajao s Opatijom i željezničkom postajom u Matuljima?

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u mjestu Lovran još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.

Lovran plaže
Lovran kuće za odmor